ZTE

A ZTE még fárasztja a nagy igazolásokat: "A nyári erősítések korrigálására télen van lehetőség"

A ZTE sportigazgatója, Sallói István az őszi idényről, a tavaszi kihívásokról és azokról a posztokról, ahová biztosan igazolnának.
Dudás Gábor 2021. január 4., hétfő 9:11
A ZTE sportigazgatója, Sallói István az őszi idényről, a tavaszi kihívásokról és azokról a posztokról, ahová biztosan igazolnának.
Szerző: Dudás Gábor 2021. január 4., hétfő 9:11

Sallói István, a ZTE sportigazgatója évértékelő interjút adott, amelyben több témakört is érintett. Ezekből idézünk az alábbiakban.


A tavalyi bentmaradásról

- Nehéznek tűnt a tavasz és kellett egy edzőváltás ahhoz, hogy a csapatból kijöjjön a valódi tudása. Úgy éteztük, hogy Dobos Barnával kicsit megrekedt a csapat. A játékunk rendben volt, de az eredmények nem jöttek. Egy olyan edző kellett, aki ebből kirántja a csapatot, és Márton Gábor érkezésével új élet költözött a csapatba, megjött a pici szerencse és a lendület is, majd olyan játékot produkáltunk, amire mindenki elismerősen gondol vissza.

A nyári átalakulásokról

- Soha nem szerencsés, ha túl sok változás van a csapatnál, nem így terveztük a nyarat. Bíztunk abban például, hogy Márton Gábor marad, de a Fehérvár végül elvitte, illetve volt sok lejáró szerződésű játékosunk, akik közül volt, akiben bíztunk, hogy végül maradni fog, gondolok itt elsősorban Mitrovicra és Bobál Gergelyre. Végül ők is új klubot találtak, plusz új edzőt is kellett keresnünk rövid idő alatt, elég nagy volt a fluktuáció. Az igazolásokat másként terveztük, néha picit improvizálnunk is kellett, versenyfutás volt az idővel, és rövid távra igazoltunk sokszor. Ebben az évben viszont már szerettük volna egy új, egy olyan csapat alapjait lerakni, amelyre hosszú távon lehet számítani. Több fiatalt próbáltunk a csapathoz csábítani és olyan sikerorientált, motivált edzőt is keretünk, aki némi szerencsével és lelkesedéssel össze tudja kapni a csapatot. Így esett a választás Boér Gáborra. 

Az átigazolásokról

- A szurkolók szeretik a nagy neveket, és azt is, ha minél előbb jönnek. De ők a nehezebb esetek, vagy sokba kerülnek vagy meg kell őket győzni.

Horgásznyelven szólva őket fárasztani kell és később lehet őket kihalászni.

Megvannak azok a kulcsposztok, akik köré építkezünk. Főleg a támadósorba kellett ezúttal igazolnunk, mert onnan szinte mindenki elment. (...)Szerettünk volna sikerre éhes játékosokat is igazolni. Könyves Norbi például már nem tartozik a fiatal, robbani vágyó tehetségek közé, stabilitást adó játékosnak hoztuk, mégis nálunk lett válogatott, de a tavalyi évben is voltak berobbanó játékosaink, például Demjén, Radó vagy Bolla, aki az év felfedezettje is lett. (...)

A szurkolók nyilván szeretnék, ha már az év elején meglenne az a csapat, amely az egész idényre fix, de ez a futballban nehéz. Mi úgy gondoljuk, hogy a nyári igazolások után télen van lehetőség a korrigálásra, ami az utóbbi időben be is vált.

Úgy látjuk, hogy a támadóposztra igazolt játékosok hozzák az elvárt statisztikai számokat, Szánthó Regő 5 gólos, Könyves 4, Babati 3, Koszta 3 találatnál jár, bízunk benne, hogy mindegyikük eléri majd a 10 gólt is. Zimonyi pedig ugye a bónusz, berobbant és rúgja a gólokat is.

Év közben először úgy gondoltuk, hogy előre is kell igazolnunk, de most úgy látjuk, a védelem az inkább, ahol kicsit erősítenünk kell. A jobb oldali védő posztja nem tűnik megoldottnak és belső védő poszton sem vagyunk elegen.

(...) Árgus szemekkel figyeljük a kiemelt akadémiákat is, hátha hibáznak és el tudunk onnan néhány játékost happolni.

Az őszi idényről

- Sokkal gyorsabban összeállt a csapat ősszel, mint ahogy bárki gondolta volna , a rajton egy összeszokott, érett csapat benyomását keltettük. Aztán jött egy komoly hullámvölgy, nem jöttek az eredmények. A játékunk viszont maradt, a fiatal edző stábunk hozta a mai modern futballra jellemző intenzív, dinamikus, aggresszív, letámadós stílust. A vesztes meccseken is látszódott, hogy a csapat, a játékunk nem esett szét, fizikálisan rendben voltunk. Az ősz végére pedig visszatért a kezdeti jó forma és eredményes időszak, ami reményt keltő a tavaszi idény előtt.

A tavaszi kihívásokról, célokról

- Rövid lesz a szünet, január végén már kezdődik a bajnokság.

Ennek az a különlegessége, hogy ugye Marco Rossi szövetségi kapitány egy héttel korábbra kérte a tavaszi idény befejezését, mi pedig Végh Gábor tulajdonossal azt javasoltuk az NB I-es bizottság ülésén, hogy akkor kezdjük előbb a bajnokságot, akár már január 20-án, de meglepő módon ezt a többség nem fogadta el. Így viszont nagyon sűrű lesz a versenynaptár,

és azt is látni kell, hogy ebben lesz majd egy U21-es Európa-bajnokság is, ahol több játékosunk is érdekelt lesz majd. Illetve lesznek világbajnoki selejtezők is, ahol reményeink szerint Könyves is ott lesz, de korábban ugye Babati is kerettag volt már. Nagyon nagy lesz tehát a terhelés és bízom benne, hogy nem romlik majd a vírushelyzet, mert ha megint le kellene állnia a bajnokságnak, akkor biztos, hogy nem tudjuk majd befejezni az idényt. Roppant feszes tavaszi hadjárat vár ránk, nekünk pedig mindenre készen kell állnunk.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz