Fotó: vasasfc.hu

Megint robbantott a Vasas: Bundesligát is megjárt magyar támadó érkezett - hivatalos

Géresi Krisztián után újabb jelentős erősítés érkezett a támadósorba, a Vasas ezúttal Novothny Somát igazolta le.
Nyikes Zoltán 2022. június 15., szerda 14:46
Fotó: vasasfc.hu
Géresi Krisztián után újabb jelentős erősítés érkezett a támadósorba, a Vasas ezúttal Novothny Somát igazolta le.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. június 15., szerda 14:46

Az angyalföldi klub a hivatalos oldalán jelentette be, hogy

leigazolta a jelentős NB I-es és nemzetközi tapasztalattal bíró, korábbi utánpótlás-válogatott támadót, Novothny Somát.

A 28 éves játékos hároméves, 2025. június 30-ig szóló szerződést írt alá.

Az olasz SSC Napoli csapatánál nevelkedett 28 éves támadó személyében olyan játékos került a Vasas kötelékébe, aki korábban az NB I-ben már bizonyította gólképességét, majd az elmúlt éveket külföldön töltötte, ahol szintén étékes tapasztalatokkal gazdagodott.

Novothny Soma pályafutása szülővárosában, Veszprémben kezdődött, ahonnan 2012-ben - mindösszesen 18 esztendősen - kölcsönbe került az olasz SSC Napoli együtteséhez. Pályafutása elején az olasz Serie C bajnokságban szerepelt, majd hazatérve a DVTK játékosa lett, ahol első két szezonjában 8 gólt szerzett.

Ezt követően igazolt Újpestre, a 2017-18-as bajnokságban 17 gólig jutott és második helyen végzett a góllövő listán. Ugyanabban a szezonban csapatával Magyar Kupát nyert. Ezután sem állt le a gólgyártással, a következő félszezonban 9 bajnoki találatig jutott Újpesten, ami akkor külföldi szerződést jelentett számára. 2019 tavaszán Dél-Koreába szerződött, ahol a Busan Park csapatának tagjaként 27 bajnoki mérkőzésen 12 gólt szerzett.

Külföldi karrierjének következő állomása a német Bochum volt, amellyel bajnoki címet nyert a Bundesliga II-ben, akkor két találattal segítette klubját a feljutáshoz. Elmondhatja magáról, hogy azon kevés magyar játékosok egyike, aki a Bundesligában is gólt tudott szerezni, hiszen tavaly ősszel a Hoffenheim elleni bajnokin eredményes volt.

Idén januárban a ciprusi élvonalban szereplő Anorthosis Famagusta szerződtette, ahol 15 találkozón kétszer volt eredményes.

Novothny eddigi pályafutása során összesen 44 gólt szerzett az NB I-ben, mellyel korosztályának egyik legeredményesebb magyar támadója jelenleg is - írja róla a vasasfc.hu.

– Az élvonalbeli szereplés jegyében történő erősítések kapcsán a tervezett igazolásoknál az adott posztokra sorrendet állítottunk fel – kezdte Nagy Miklós sportigazgató a klubhonlapon. – Úgy ítéltük meg, hogy a támadósorban erősíteni szeretnénk egy kipróbáltan gólerős, vérbeli befejező csatárral. Az ismert elveink szerint természetesen csak magyar játékos jöhetett szóba, továbbá az is fontos, saját magunk számára szabott kritérium volt, hogy amennyiben lehet, ingyen igazolható labdarúgó legyen, akit szerződtetünk. Ezen paraméterekkel felmérve a piacot, Soma volt számunkra az első számú opció, és örömömre szolgál, hogy sikerült megszereznünk.

Személyében olyan játékos érkezik, aki a múltban többször is bizonyította gólképességét, emellett a mentalitására is nyugodtan alapozhatunk, amikor egy egységes, harcos, magyar játékosokból álló csapatban gondolkodunk.

Olyan csatárt sikerült megszereznünk, akinek még komoly ambíciói vannak, holnap tölti csak be 28. életévét, azaz ereje teljében van. Úgy gondolom, és ebben a személyes beszélgetések is megerősítettek, hogy Soma motivált, ambíciózus labdarúgó, aki előtt még van bőven perspektíva, ugyanakkor már rendelkezik megfelelő tapasztalattal is ahhoz, hogy sokat segíthessen az élvonalba visszatérő csapatunknak a ránk váró kőkemény szezonban.

- Nagyon örülök, hogy a Vasashoz tudtam szerződni – ezt már az új igazolás, Novothny Soma mondta. – A döntésemben fontos szerepet játszott, hogy Nagy Miklós sportigazgató személyesen keresett meg és vázolta fel nekem a terveit, ebből is azt éreztem, hogy nagy szerepet szán nekem.

Tudom, hogy magasak a klub elvárásai felém, de szeretnék azoknak megfelelni. Van bennem egy óriási bizonyítási vágy, hogy megmutathassam, sokkal több van bennem.

Szeretnek főszerepet vállalni a Vasas jó szereplésében, rengeteg góllal és jó játékkal hozzátenni a csapat teljesítményéhez.

Olvastad már?
A Loki Kazahsztánból igazolhat jól ismert támadót - hazai átigazolási hírek
A csakfoci.hu legkedveltebb rovatában ismét az NB I, az NB II és légiósainkat érintő piaci híreket gyűjtjük egy csokorba Nektek. Cikkünk folyamatosan frissül. Nézz vissza naponta többször is!
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC
Pap Eduárd
Román sajtóhírek szerint Pap Eduárd az NB II-es győri ETO FC együtteséhez került, a Botosani tulajdonosa azonban azt mondja, egyelőre még nem került pont az ügy végére.
Kazincbarcika
Bencze Antal
A szabadon igazolható Bencze Antal Kazincbarcikán folytatja pályafutását.
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
Tovább az összes átigazoláshoz