Vignjevic: "Ennél jobb ajánlatokra számítottam" - eldőlt, hol folytatja az Újpest korábbi sikeredzője

A következő bajnoki idényben is Lettországban dolgozik majd a szerb Nebojsa Vignjevic, aki az újabb bronzéremmel és kupadöntővel már nem érné be csapatánál.
Dudás Gábor 2022. január 13., csütörtök 11:21
A következő bajnoki idényben is Lettországban dolgozik majd a szerb Nebojsa Vignjevic, aki az újabb bronzéremmel és kupadöntővel már nem érné be csapatánál.
Szerző: Dudás Gábor 2022. január 13., csütörtök 11:21

Az Újpest elmúlt két évtizedének legsikeresebb, kétszeres Magyar Kupa-edzőjeként távozott 2020-ban a liláktól, majd hosszabb kihagyás után, tavaly nyáron Lettországban vállalt munkát a szerb Nebojsa Vignjevic. Az élvonalbeli Liepaja FC-vel rögtön az első idényében bronzérmes és kupadöntős volt, majd az ottani szezon novemberi lezárását követően felmerült annak a lehetősége is, hogy újra az NB I-ben legyen szakvezető.

Az 53 éves szakember a szerbiai Sporklubnak értékelte a maga mögött álló idényt.

- Talán még mindig fáj az RFS ellen elveszített kupadöntő...de senki sem számított a fináléra akkor, amikor jöttem, a tabellán elfoglalt helyezés és a pillanatnyi forma fényében. Bár Lettország teljesen ismeretlen volt számomra, hat hónap után minden téren - az eredményt és a játékot is tekintve - elégedett vagyok. Bevallom, nem örültem annyira, hogy oda kell mennem és nem is volt semmilyen tudásom az ottani futballról. Most, amikor meghúzom a vonalat, elmondhatom, hogy jól döntöttem. Miután idejöttem, megállítottuk egy rossz sorozatot, hat egymást követő vereség után a Liepaja négy diadallal, egy döntetlennel és egy vereséggel stabilizálódott. Megváltozott a csapat és a klub arculata. Az itteni bajnokságnak a topcsapatok gyakori találkozói adják a legnagyobb varázst, a komoly fizikai verseny a nagyszámú külföldivel teret enged a folyamatos fejlődésnek. Mi pedig mondhatni egész ősszel a jó eredmények vonalán úsztunk - mondta Vignjevic, aki az Európa Konferencia Ligában is meccselhetett csapatával, az északmacedón Struga kiejtése után a CSZKA Szófia már nagy falatnak bizonyult a lettek számára, de csak kevésen múlt az újabb továbbjutás.

A szerb azt is kifejtette, hogy szívesen dolgozna majd újra hazájában, de úgy látja, külföldön sokkal több esélyük van a hazájabeli edzőknek is a kibontakozásra.

- Szerencsére ma már vannak érdekes klubok, amelyek készek teret engedni az előrelépéshez. Mindig a maximumra, a legmagasabb ambíciókra törekszem, néha a vezetők terveivel ellentétben. Örülök, hogy egyre több ilyen klub születik! És ez az, ami a szerb edzőknek hiányzik - és a lehetőség, hogy visszatérjenek Szerbiába. Úgy gondolom, hogy a szerb kollégák hasonlóan gondolkodnak, akiknek remek pedigréjük van külföldön. A fiatalok is elhagyják Szerbiát, egyszerű okból: a hazájukban nem engedhetik meg maguknak azt az életet, amit az országhatáron kívül igen.

A tréner elárulta, korábban, még újpesti edzőként lett volna lehetősége Angliában és Belgiumban is dolgozni.

Lett volna lehetőségem más irányba fordítani a karrieremet, az angol Charlton szerződése készen várt, csak alá kellett volna írnom, de végül nem mentek abba bele, hogy az edzői stábomat is megerősítsük. A belga St. Truiden is hívott, de alacsonyabb fizetéssel, mint amit Újpesten kerestem, ami persze illogikusnak tűnhet, de emiatt is ragaszkodtam a budapesti munkámhoz.

Amikor távozott Újpestről, Vignjevic másra számított, mint ami történt.

Ennél jobb ajánlatokra számítottam...aztán ahogy telt az idő, egyre kevesebb és kevesebb megkeresésem volt. Aztán feltűnt a Liepaja, több mint korrekt feltételekkel, én pedig nem sokat hezitáltam. Szeretném itt is javítani a korábban elkövetett hibákat és remélem, komolyabb bajnokságokban is felhívom majd magamra a figyelmet. Készen állok egy nagyobb kihívásra is. De semmi sem ilyen egyszerű az életben.

Az Újpest egykori sikeredzője így a Liepaja kispadján kezdi meg a következő lettországi idényt is.

- Az ambícióink megnőttek, már nem elég a harmadik hely a számunkra. Persze számomra soha nem is volt elég! Már arról is beszéltünk, hogy konkrétan a bajnoki címért kell majd küzdenünk, hiába kezdtek komoly erősítésekbe a rigai csapatok. De ez engem nem érdekel, a legjobb, legversenyképesebb csapatot akarom felépíteni a bajnokságban, ahonnan megint el kell jutnunk majd Európába - tekintett előre optimistán a szerb.

Olvastad már?
A Loki Kazahsztánból igazolhat jól ismert támadót - hazai átigazolási hírek
A csakfoci.hu legkedveltebb rovatában ismét az NB I, az NB II és légiósainkat érintő piaci híreket gyűjtjük egy csokorba Nektek. Cikkünk folyamatosan frissül. Nézz vissza naponta többször is!
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár FC
Megvan az új vezetőedző
Ahogyan azt előre jeleztük, Bartosz Grzelak távozását követően Pető Tamás vette át a Fehérvár irányítását.
Vasas
Kapust igazoltak
A 23 éves Kiss Ágoston az előző szezonban a kieső Tiszakécskét erősítette, de a WYSCOUT adatai alapján ő volt a másodosztály legjobb kapusa.
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Tovább az összes átigazoláshoz