Budapest, 2019. május 4. A góllövõ Varga Roland, az FTC (k) játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában játszott Ferencváros - Újpest mérkõzésen a budapesti Groupama Arénában 2019. május 4-én. MTI/Czagány Balázs

Fradi-Újpest: "Elég méretes les volt, illett volna észrevenni"; "Petrjak jó barátom, előfordul az ilyesmi"

Az Újpest csapatkapitánya szerint nagyban köszönhető a játékvezetésnek a Fradi győzelme, a hazai játékosok pedig védelmükbe vették a minden bizonnyal a MOL Vidi FC-hez szerződő Ivan Petrjakot. Derbi-reakciók.
Csakfoci Admin 2019. május 5., vasárnap 9:14
Budapest, 2019. május 4. A góllövõ Varga Roland, az FTC (k) játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójában játszott Ferencváros - Újpest mérkõzésen a budapesti Groupama Arénában 2019. május 4-én. MTI/Czagány Balázs
Az Újpest csapatkapitánya szerint nagyban köszönhető a játékvezetésnek a Fradi győzelme, a hazai játékosok pedig védelmükbe vették a minden bizonnyal a MOL Vidi FC-hez szerződő Ivan Petrjakot. Derbi-reakciók.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. május 5., vasárnap 9:14

Isael (Ferencváros)

A mérkőzésről: - Megnyertük a meccset, és minden jól sikerült. Mindenki gólt akart szerezni, nekem is fontos lett volna az első gólomat megrúgni. Hibáztam, de hát ilyen a futball. A lényeg, hogy a csapat győzni tudott. Talán ez volt az eddigi legjobb meccsem a Fradiban, szerintem jól ment ma a játék, de igazából az egész csapat nagyon jól játszott.

A szurkolókról: - Ezek a szurkolók elképesztőek. Nagyon jó érzés előttük játszani, remekül éreztem magam. Játszottam már ilyen sok ember előtt, de mindig különleges egy játékosnak telt ház előtt pályára lépni.

Petrjak távozásáról: - Rendes srác, de a futball ilyen. Nem tudom, hogy tényleg aláírt-e a Vidihez, de ha igen, akkor sok sikert kívánok neki, mert jó barátom, és a futballban előfordul az ilyesmi.

Dibusz Dénes (Ferencváros)

A mérkőzésről: - A második félidőben, 2-1 után volt három-négy olyan lehetőségünk, amivel lezárhattuk volna a mérkőzést, eldönthettük volna a találkozót. Sajnos nem voltunk elég higgadtak a befejezéseknél, és ennek köszönhetően nyílt maradt a mérkőzés. Nagyon sok hosszabbítás volt, és ilyenkor egyértelmű, hogy a hátrányban lévő csapat mindent egy lapra feltéve rohamoz, volt is egy-két veszélyes szituáció a kapunk előtt, de sikerült levédekeznünk, így meg tudtuk nyerni a mérkőzést.

A meccs keménységéről: - Nem gondolom, hogy különösebben durva lett volna. Nyilván volt egy-két kakaskodás, egy-két kemény belépő de szerintem egyáltalán nem volt durva mérkőzés. Olyan volt, mint amilyennek egy derbinek lennie kell. Örülünk, hogy mi jöttünk ki győztesen, Volt persze egy-két sérülés, (Lovrencsics) Gerinek a szemöldöke repedt fel, Blazicnak az orra vérzett, Lashának lehet, hogy eltörött a keze... Ez benne van. Mindent megtettünk a pályán, csúsztunk-másztunk, küzdöttünk-harcoltunk, szerettük volna megnyerni a mérkőzést, és ez sikerült is.

Petrjak távozásáról: - Nem tudom, hogy mi a helyzet vele. Ma nem volt keretben, de még a mi játékosunk, szerintem mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy az elkövetkezendő két mérkőzésre bevethető állapotba kerüljön. Olyan edzésmunkát fog végezni, de igazából eddig sem volt ezzel probléma. Az meg nem ránk tartozik, hogy vele mi lesz.

Nagy Dániel (Újpest)

A mérkőzésről: - Voltak mindkét oldalon helyzetek, volt kavarodás, frusztráció, érzelmek... Szerintem egy egész jó mérkőzést lehetett látni. A gól után, amit sikerült megszereznünk, tudtunk picit könnyedebben nagyobb helyzeteket kialakítani, melyekkel sajnos nem tudtunk élni. Aztán a második félidő elején kaptuk ezt a - úgy hallottam - lesgólt, ami szintén szomorú. Ezután előredobtunk mindent, ezáltal a Fradi előtt megnyílt a terület, tudtak helyzeteket kialakítani, de a végén még volt egy apró lehetőségünk Solomon révén, amit sajnos nem sikerült berúgnunk. Szerintem megtettünk mindent.

A gólja utáni kavarodásról: - Valaki feküdt ott a pályán, vagy nem tudom, de szerintem ez hozzátartozik. Pont ott voltunk a Fradi-tábor előtt, és ilyenkor alakulnak ki ilyen dolgok.

Az Újpest dobogós esélyeiről: - Fontos lett volna legalább egy pontot szerezni, ez a harmadik hely megszerzéséhez nagy lépés lehetett volna. A Debrecennek több győzelme van, de még mindig úgy hiszem, hogy a kezünkben van a dolog. Ha a következő meccseken jól szereplünk, és a Debrecen egyet hibázik, akkor lecsapunk a dobogóra.

Litauszki Róbert (Újpest)

A mérkőzésről: - Egyértelműen több volt ebben, nagyon sajnálom a mait. Nem szoktam kritizálni a játékvezetést, de ma úgy érzem, hogy rengeteget tévedtek a kárunkra. Elég, ha csak a gólról beszélünk. Utólag láttuk a második gólt, hogy elég méretes les volt, illett volna észrevenni. Minden szituációt odafújtak. Tényleg nem szeretek velük foglalkozni, de kicsit úgy érzem, hogy megfosztottak minket egy pontszerzéstől. Egyébként a külső szemlélőnek biztosan nagyon érdekes mérkőzés volt, mert rengeteg helyzet volt.

A vereség okáról: - Megfogott minket a második gól, ott a Fradinak volt 2-3 lehetősége, csak ne felejtsük el, hogy előtte meg nekünk volt 3-4 olyan helyzetünk, amit gólra lehetett volna váltani! Utána a 90. perc után is volt egy nagy helyzetünk. Úgy gondolom, hogy az igazságos a döntetlen lett volna, így alakult. Gratulálok a Fradinak a bajnoki címhez, megyünk tovább.

Az idény derbijeiről: - Nem most voltunk a legjobbak a Fradi ellen. A hazai mérkőzésen ugyan az utolsó pillanatban egyenlítettünk, de a kapott gól után végig domináltunk, és a mi akaratunk érvényesült. Azt kell mondanom, hogy ezért lett bajnok a Ferencváros, és ezért vagyunk mi ott, ahol vagyunk. Láthattuk, hogy ma mennyi helyzetünk volt, nem rúgtuk be, a Ferencváros pedig azonnal megbosszulta a hibáinkat. Ebben kell fejlődnünk, ebben mutatnak ők jobb minőséget egész szezonban.

WERNIGG MÁRTON

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Raul Gustavo
A Csakfoci korábbi információjának megfelelően a Ferencváros bejelentette Raul Gustavo érkezését.
Mezőkövesd
Megvan a távozó légiós új csapata
Az NB I-ből kiesett Mezőkövesdtől távozó szenegáli-francia középpályás, Christian Gomis a thai élvonalban szereplő BG Pathum Unitedhez írt alá.
Újpest
Új edzők a stábban
Ahogyan a Csakfoci korábban jelezte, nem egyedül érkezett Bartosz Grzelak Fehérvárról, ugyanis Száraz Ádám erőnléti edző és Johan Sandahl asszisztensedző is Újpestre tette át a székhelyét a Viditől.
Tovább az összes átigazoláshoz