Pintér beszólt a kritikusainak: "Üzenem, jöjjenek, magyarázzák már meg!"; Hornyák a játékosára akadt ki - így látták az edzők

Így látták a szakvezetők a vasárnapi NB I-es mérkőzéseket Mezőkövesden és Újpesten. Edzői értékelések.
Dudás Gábor 2020. december 20., vasárnap 21:48
Így látták a szakvezetők a vasárnapi NB I-es mérkőzéseket Mezőkövesden és Újpesten. Edzői értékelések.
Szerző: Dudás Gábor 2020. december 20., vasárnap 21:48

OTP Bank Liga, 16. forduló:

Mezőkövesd – Puskás Akadémia 1-0 (Besirovic 6.)

Olvastad már?
NB I: 3 piros, 1 gól, Pintérrel beindult a Mezőkövesd - a Puskás Akadémiát is legyőzték
Zsinórban harmadik bajnokiját is megnyerte a Mezőkövesd.
Elolvasom

Pintér Attila (Mezőkövesd): - Amit elterveztünk, azt meg tudtuk csinálni, nagyon szép gólt rúgtunk és vezettünk 1-0-ra. Utána kaptunk egy kiállítást és emberhárányba kerültünk. Úgy gondolom, hogy nagyon jól nyúltunk a csapathoz, és nagyon jó rendszert találtunk az emberhátrányhoz. Tudtuk, hogy mi fog történni, és ki tudtuk venni Knezevicet a szerepéből. Így nem is volt annyira előrejátéka az ellenfélnek, csak forgatták a labdát. Ezért is álltunk át utána egy 5-3-1-es formációba. A nagyobb helyzeteink nekünk voltak, gondolok itt elsősorban Jurina kapufájára. Büszke vagyok a játékosokra, mert nagyon mélyről jöttek fel, ez kész csoda. Zalaegerszegen is megvoltak a helyzeteink a második félidőben,

igaz, voltak olyan hangok, hogy ennek a csapatnak nincs alapjátéka. Üzenem nekik: jöjjenek, magyarázzák már meg azt, hogy mi az, hogy alapjáték! Kritizálni, úgy gondolom, a magyar emberek nagyon tudnak edzőt, játékost, de megmutatni sajnos nem tudják.

Nem a saját képemre formáltam a csapatot, hanem megtaláltam a játékosok számára a megfelelő pozíciókat. (M4 Sport)

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): - Meglepett minket is a kiállítás, úgy láttam, mindkét oldalon felesleges piros lapokat osztott ki a játékvezető. De nem akarom erre fogni és erről beszélni. Mindenesetre az első piros lap után nyugalomra intettem a meglepődött csapatomat, hogy ne rugdalják fel feleslegesen a labdát. A Mezőkövesd 90 percig csak védekezett, tíz ember és kilence ember ellen is. Csak laposan, nyugodt játékkal lehetett volna megbontani őket. Talán holnap reggelig sem rúgtunk volna ma gólt, ilyen, csak a védekezésre koncentráló ellenféllel szemben. Fontos lett volna berúgni a helyzeteket. Az akaaterő megvolt, de vártam a rutinos játékosokra.

A legnagyobb csalódás számomra Baluta reakciója a kiállítása előtt. Ez jobban bánt, mint hogy nem rúgtunk gólt, az ilyen fegyelmezetlenséget nem tudom eltűrni, további lépések várhatóak az ügyben.

Monoton módon, majdnem végig az ellenfél térfelén játszottuk le a mérkőzést. Nekem ez volt a legkeményebb félévem, három csapatot kellett felépítenem a vírus miatt. Én is nagyon elfáradtam. (M4 Sport)


Újpest – Bp. Honvéd 2-1 (Beridze 64., Perosevic 77., ill. Balogh N. 67.)

Olvastad már?
NB I: A 64 nap után nyerő Újpest kiesőhelyre lökte a Honvédot a válságrangadón - videó
Hét nyeretlen meccs és 64 nap után győzött újra NB I-es bajnokin az Újpest, méghozzá egyik közvetlen riválisa, a Budapest Honvéd ellen.
Elolvasom

Predrag Rogan (Újpest): - Mondtam, hogy 7-kor megmondom majd, mivel lepjük meg a Honvédot... Merthogy megleptük azzal, hogy már korán letámadtuk őket, különösen az első félidőben. Ekkor kihagytunk két 100 százalékos ziccert is, de a második félidőben már kétszer betaláltunk. A játékosaim megérdemelték a győzelmet. Nagy szükség volt a sikerre, de ez csak egy győzelem volt, el kell gyorsan felejtenünk ezt a találkozót, és arra koncentrálnunk, hogy a ZTE ellen is jó eredményt érjünk el. Csak két napunk lesz a felkészülésre. A 9. hely sem méltó az Újpesthez, ennél többet szeretnénk, ez egyértelmű. (M4 Sport)

Pisont István (Honvéd): - Az Újpest ránkjött és letámadott a mérkőzés elején. Pontatlanok voltunk, nem jöttek be a mélységi passzaink az első félidőben, de kértem a játékosokat a félidőben, hogy ebben ne bizonytalanadjanak el. Döcögtünk, nem volt meg a kellő ritmusa a játékunknak, emiatt kevés támadásvezetésünk volt a középső zónából. Az első gólnál elaludtunk, de visszajöttünk a meccsbe, a második félidőben jobban járattuk a labdát. Beállt ikszre a meccs és nem csak a pontszerzésre volt esélyünk. Jó lett volna az egy pontot megtartani, de hibáztunk a második gólnál is. Lehetőségeink voltak, de nem koncentráltunk eléggé. Négy meccsből minél több pontot kellene szereznünk, eddig van hét, győzni szeretnénk a Budafok ellen. (M4 Sport)


Az NB I állása:

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Marko Milosevic
A nezavisne.com szerint Marko Milosevic kapus távozik a klubtól télen, miután alig jut játéklehetőséghez. A 32 éves játékos márciusban igazolt a Lokihoz és 11 tétmeccsen védett.
Debreceni VSC
Hayk Hovakimyan
A debreceni sportigazgató elmondta, hogy alaptalanok a pletykák, melyek Srdjan Blagjoevic Loki-edzőről és az orosz élvonalbeli FC Szocsiról szólnak.
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Tovább az összes átigazoláshoz