I. félidő:

A Mezőkövesd gyorsan vezetést szerzett: a 6. percben Vutov ugratta ki Besirovicot, aki 14 méterről a jobb sarokba helyezett (1-0).

Ezt követően elég keményen aprították egymást a játékosok, aminek az lett a vége, hogy a 16. percben a játékvezető kiállította Karnitskit, aki nyújtott lábbal csúszott rá Baluta sípcsontjára.

A Puskás Akadémia azonban hiába került emberelőnybe, nem igazán tudott helyzeteket kialakítani. Knezevic szemfülességének köszönhetően egy nagyobb lehetősége volt a PAFC-nak az első félidőben. A horvát játékos gyorsan elvégzett egy szabadrúgást, amit Kiss elé gurított, Szappanos azonban jól mozdult ki a kapujából és védte a 10 méteres lövést.

Közvetlenül a szünet előtt a Puskás is megfogyatkozott. Baluta úgy végzett el egy szabadrúgást, hogy a játékvezető még nem adott rá engedélyt, így sárgát kapott a vendégek játékosa, és mivel már volt neki egy, villant a piros.

II. félidő:

A hazaiké volt a második játékrész első nagy helyzete: a csereként nemrég beállt Jurina remek egyéni akció végén jutott el lövőhelyzetig az 52. percben, majd jól is tekert a bal alsó irányába, de a kapufa végül kifogott a csatáron.

A felcsútisk két komoly lehetőséggel válaszoltak, alig három perc leforgása alatt. A 70. percben Slagveer beadása után Plsek fejelt centikkel a jobb kapua mellé, majd három perccel később Knezevic szalasztott el egy komoly lehetőséget. A légiós remek indítást kapott, de ahelyett, hogy lőtt volna, még ki akarta cselezni a kapust is, ami sikerült is, de már annyira kisodródott a támadó középpályás, hogy csak az oldalhálóba tudott lőni jobbról.

A hajrá nagy helyzeteket már nem hozott, egy piros lapot viszont még igen, a szünetben beállt van Nieff szállt ki a lefújás előtt nem sokkal, második sárgával. A kövesdiek zsinórban harmadik sikerükkel már felfelé tekintgethetnek, a felcsútiak viszont ötmeccses veretlenségi szériájuk végére értek, és nem tudtak felkapaszkodni a dobogóra.

OTP Bank Liga, 16. forduló:

Mezőkövesd – Puskás Akadémia 1-0 (Besirovic 6.)

Piros lap: Karnitski (15.), ill. Baluta (47.), van Nieff (94.)

A meccs krónikája percről percre itt!

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas, Nesterov, Pillár, Vadnai – Karnitski – Vutov (Jurina, 52.), Berecz, Besirovic (Eperjesi, 92.), Cseri – Nagy D. (Meskhi, 74.)

PAFC: Tóth – Szolnoki, Meissner, Spandler (van Nieff, 46.), Deutsch (Weslen Junior, 68.) – Plsek – Slagveer (Tamás N., 83.), Baluta, Knezevic, Komáromi (Nunes, 57.) – Kiss T.

Később:

17:00: Újpest-Bp. Honvéd – élőben itt!