Fotó: pfla.hu

NB I: Öt gól, helyzetcunami és hazai győzelem a Puskás-Pakson - videók

Kétgólos is volt már a Puskás Akadémia előnye, ám Böde Dániel vezérletével egyenlített a Paks, a hajrában viszont a hazaiak szerezték meg a győztes gólt a rengeteg helyzetet hozó találkozón.
Nyikes Zoltán 2021. február 13., szombat 16:39
Fotó: pfla.hu
Kétgólos is volt már a Puskás Akadémia előnye, ám Böde Dániel vezérletével egyenlített a Paks, a hajrában viszont a hazaiak szerezték meg a győztes gólt a rengeteg helyzetet hozó találkozón.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. február 13., szombat 16:39

A tabella második helyén álló Puskás Akadémia a negyedik Paksot látta vendégül az NB I szombati játéknapjának első meccsén.

I. félidő

A találkozó elején nagyon bekezdett a Paks, a 3. percben előbb Osváth jobb oldalról érkező beadását a hosszún Haraszti négy méterről, kapásból tette kapura, a rövid felsőbe tartó labdát Tóth ütötte ki, majd fél perccel később Haraszti már a 16-oson kívülről próbálkozott, ez azonban éppen a kapus kezébe ment. De ezt követően sem kellett egy perc az újabb veszélyes lövéshez, ekkor Bognár 14 méterről a bal felső mellé tekert.

A 8. percben is kapaszkodnia kellett a felcsúti kapusnak, amikor Bognár szöglete után Böde fejelt kapura az ötös sarkáról, Tóth azonban bravúrral védeni tudott. A Puskásnak nem kellett sok, első nagyobb lehetőségét gólra váltotta a 21. percben: Urblík ugratta ki egy löbböléssel Knezevicet, aki ziccerbe került ám lövés helyett passzolt a mellette érkező Mancénak, ő pedig még könnyebb helyzetben volt, csak az üres kapuba kellett passzolnia, 1-0.

Három perccel később tovább növelte előnyét a hazai csapat, ezúttal Kiss indult el a bal oldalon egy előrevágott labdára, egy nagy sprint után be is futotta azt, majd befelé cselezett Lenzsér mellett és a 16-oson belülre érve kilőtte a hosszú alsót - a labda a kapufáról vágódott a hálóba, 2-0. 

Kis híján három lett közte a 34. percben, amikor Bognár esett el egy hazai védő mellett 20 méterre a Puskás kapujától, ám a játékvezető nem fújt szabálytalanságot, az előrevágott labdával pedig Mance iramodhatott meg és vezethette egy az egybe Tóthra a játékszert, de a támadó a kapu fölé pörgetett.

Az élvezetes első játékrész legnagyobb védését a 40. percben láthattuk Tóth Balázstól, aki Hahn remek egyéni alakítását követően ujjheggyel szedte ki a bal felsőbe tartó tekerést.

II. félidő

Akárcsak az első játékrészt, úgy a másodikat is aktívabban kezdte a Paks, igaz a nagyobb helyzetek ezúttal elmaradtak, de Tóthnak folyamatosan figyelnie kellett, hiszen Tamás és Bognár is bátran kísérletezett, de Hegedüs sem unatkozott, neki Knezevic jobb felsőbe tartó lövésénél kellett figyelnie. A 67. percben nagy helyzet adódott a Puskás előtt, miután rosszul jött ki a kapujából Hegedüs egy szögletnél, így a kapu előterében Plsek, Nagy Zsolt és Nunes is próbálkozhatott lövéssel, az első két kísérletet blokkolták a védőt, végül Nunes próbálkozása mellé ment.

A 68. percben szépített a Paks: Böde szelídített meg egy felívelést a Puskás 16-osán belül, majd jobbal áttette a bal lábára és 9 méterről a hálóba bombázott nagy erővel, 1-1.

Hat perccel később ismét Böde volt az egyik főszereplő, a védőként és támadóként is bevethető játékos Nagy Zsolt mellett esett el a 16-oson belül, a játékvezető szerint pedig nem magától, a megítélt 11-est pedig Hahn magabiztosan lőtte a jobb sarokba, 2-2.

A kétgólos hátrányt ugyan leadta a Puskás, de ez nem törte meg őket, pár perccel később máris vezethettek volna újra, ám hiába érkezett teljesen üresen Knezevic Kiss Tamás beadása után, a légiós 10 méterről nem talált kaput fejjel. A 81. minutumban aztán ismét előnyt szerzett a felcsúti együttes: Kiss Tamás ívelte be a szabadrúgást középről a 16-oson belülre, a jobb oldalról Spandler vetődve középre tette a labdát, ahol Plsek érkezett és közelről kellett már csak a hálóba találnia, 3-2.

A hajrában is pörgős volt a meccs, a vendégek is egyenlíthettek volna akár Ádám lövése révén, de nem ment eléggé szélre a 17 méterről eleresztett kísérlet, így a Puskás otthon tartotta a három pontot.

NB I, 21. forduló

Puskás Akadémia-Paksi FC 3-2 (Mance 21., Kiss T. 24., Plsek 81., ill. Böde 68., Hahn 74. - 11-esből)

Puskás: Tóth B. - Szolnoki, Spandler, Joao Nunes, Nagy Zs. - Urblík, Plsek - Slagveer (Baluta, 84.), Knezevic (Van Nieff, 78.), Kiss T. - Mance (Géresi, 62.).

Paks: Hegedüs - Osváth, Lenzsér, Böde, Tamás, Szabó J. - Bognár, Papp (Ádám, 62.), Bertus (Nagy R., a szüneben) - Hahn, Haraszti (Sajbán, 70.).

Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Tovább az összes átigazoláshoz