MTK: Bognár György veszi át a szakmai munka irányítását

Eldőlt, hogy nyártól Bognár György felel majd az MTK Budapest szakmai munkájáért. Zakor Sándor tulajdonos döntésében az is szerepet játszott, hogy szeretné, ha az eredmények mellett a csapat látványos futballra is törekedne. A szezont remek eredményekkel záró Horváth Dávidot “előléptették”.
Nyikes Zoltán 2022. május 16., hétfő 16:51
Eldőlt, hogy nyártól Bognár György felel majd az MTK Budapest szakmai munkájáért. Zakor Sándor tulajdonos döntésében az is szerepet játszott, hogy szeretné, ha az eredmények mellett a csapat látványos futballra is törekedne. A szezont remek eredményekkel záró Horváth Dávidot “előléptették”.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. május 16., hétfő 16:51

Az MTK Budapest vezetése mindenben megállapodott a szakemberrel, így a klubbal korábban játékosként bajnok Bognár György visszatér a "Hungária körútra" - írja az mtkbudapest.hu.

Bognár 1987-ben labdarúgóként tagja volt a 29 év után ismét bajnoki címet szerző kék-fehér csapatnak. Vezetőedzőként korábban már irányította az MTK-t, 2001-ben egy Ferencváros elleni 5-2-es sikerrel debütált a csapat kispadján. Bognár az elmúlt időszakban a Paksi FC-t irányította, sikeresen. 2021-ben előbb a játékosok, majd a klubtulajdonosok szavazatai alapján választották meg az Év edzőjének. A legutóbbi bajnoki szezonban toronymagasan az általa irányított paksi együttes szerezte a legtöbb gólt, együttesével a jó bajnoki szereplés mellett bejutott a Magyar Kupa-döntőjébe is.

Bognár György szakmai igazgatóként érkezik majd az MTK-hoz,

átfogó feladatköre részeként ő felügyeli majd a felnőtt csapatnál, az NB III-as és az U19-es együttesnél folyó szakmai munkát is, természetesen a csapatok mellett dolgozó szakmai stábokkal karöltve. A felnőtt együttes mellett dolgozó szakmai stábról folynak az egyeztetések, hamarosan véglegessé válik a névsor.

Zakor Sándor, az MTK Budapest tulajdonosa a hivatalos megállapodás aláírását követően elmondta, az elmúlt időszakban azon dolgozott, hogy megtalálja azt a megoldást, amellyel leginkább biztosítottnak látja a klub további szakmai fejlődését.

- Bognár György MTK-kötődése közismert, így biztos vagyok abban, hogy leendő szakmai igazgatónk számára a most induló közös munka is több egyszerű feladatnál. Intenzív, mélyreható egyeztetéseket folytattunk, és most jött el az a pillanat, amikor mindkét fél úgy érezte, együtt kell tennünk a klub felemelkedéséért.

Döntésemben az is szerepet játszott, hogy sosem rejtettem véka alá, hogy szeretném, ha az eredmények mellett a csapatunk látványos futballra is törekedne.

Akadtak periódusok, amikor voltak ilyen irányú törekvéseink a pályán, de az elmúlt időszakban sajnos az eredménytelenség mellett ezen a téren is komoly hiányérzetünk lehetett. Bognár György személyiségét, futballról alkotott nézeteit ismerve joggal bízhatunk abban, hogy a csapat közönségszórakoztató futballra is törekszik majd a lehető legjobb eredmények elérése mellett. Az elmúlt időszakban egész sor történet bizonyítja, hogy remekül segíti a játékosok fejlődését is, kihozza belőlük a maximumot, elég csak Hahn János és Ádám Martin gólkirályi címét, valamint Bognár István rendkívül eredményes előkészítő játékát megemlíteni. 

Horváth Dávid hosszabbított

Fontos információ, hogy Horváth Dávid is marad az MTK Budapest kötelékében, a fiatal szakemberrel ugyanis hosszútávú szerződést kötöttek a folytatásra vonatkozóan, egyben eldőlt az is, hogy

az NB III-as csapat irányítását ő veszi át, míg Kanta József csatlakozik a felnőtt csapat stábjához.

A legutóbbi időszakban a felnőtt együttes mellett is sikeresen dolgozó Horváth Dávid az utóbbi két szezonban az U19-es korosztályos együttest irányította, amellyel két bajnoki címet is szerzett. A tehetséges szakember ezzel a döntéssel most megkapja a lehetőséget, hogy az utánpótlásból előrelépve felnőtt együttes mellett dolgozhasson az MTK-nál, amelynek kiemelt része az is, hogy minél inkább elősegítse az akadémiáról kikerülő fiatalok integrálását a felnőtt futballba.

Olvastad már?
NB I: "Ha két évvel fiatalabb lettem volna akkor, nagyobb esélyem lett volna a Fradihoz igazolni" - interjú Cseri Tamással
Cseri Tamás "kiborulós nyilatkozatáról", a Fradi hívásáról, a válogatottról, Szalai Attiláról és arról is beszélt, miért baj, hogy kicsit lelkis típus. Interjú.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Köteles László
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozik az ETO-tól Köteles László sportigazgató - jelentette be hivatalos oldalán a győri klub.
ZTE/Vasas
Hinora átigazolhat
A Csakfoci úgy tudja, a Zalaegerszeg a Vasas 26 éves jobbhátvédjével, Hinora Kristóffal erősítene.
Mezőkövesd
Drazic országot válthat
Úgy tűnik, hogy a Mezőkövesdről távozó gólerős támadó, Stefan Drazic nem marad Magyarországon, ciprusi sajtóhírek szerint ugyanis az APOEL csaphat le rá.
Tovább az összes átigazoláshoz