Horror helyett elűzött démonok, a Vidié a meccs embere, lagymatag Chelsea - angol lapszemle

Meglehetősen vegyes képet mutatnak az angliai beszámolók a Chelsea-MOL Vidi FC EL-csoportmeccs után. Az egyik lapnál egy magyar lett a mezőny legjobbja.
Dudás Gábor 2018. október 5., péntek 11:16
Meglehetősen vegyes képet mutatnak az angliai beszámolók a Chelsea-MOL Vidi FC EL-csoportmeccs után. Az egyik lapnál egy magyar lett a mezőny legjobbja.
Szerző: Dudás Gábor 2018. október 5., péntek 11:16

"Horror helyett megkönnyebbülés" - a The Independent szerint az elszórakozott Chelsea-lehetőségek miatt majdnem meglepte a Vidi a londoniakat és Maurizio Sarrinak még Eden Hazard-t is pályára kellett küldenie ahhoz, hogy Morata góljával végre feltörje a vendégreteszt a hazai csapat a 70. percben. A lap kiemelte, hogy a Vidi kontrái többször is aggodalomra adtak okot a Stamford Bridge-en és csak a spanyol Kepa Arrizabalaga briliáns védésének köszönhették a végén a hazaiak, hogy az Európában csak a  33. helyen (Ciprus és Liechtenstein mögött) jegyzett bajnokság aranyérmese nem okozott nagy meglepetést.

A BBC úgy foglalta össze a találkozót, hogy kemény csatára kényszerítette a Vidi a Chelseat és végül Morata jelentette csak a különbséget, ahogy a portál fogalmazott, a londoniak nagy nehezen átküzdötték magukat a magyar bajnokon. A meccs emberének Cesc Fabregast választották meg, aki irányítása alatt tartotta a középpályát és akinél többször senki nem ért labdába a mezőnyben. De jutott a dicséretekből az ugyancsak rengeteget dolgozó Ruben Loftus-Cheeknek is.

Igencsak szoros sikerről és egy igen kitartó Vidiről ír a Sky Sports, kiemelve, hogy Sarri csapata azért egyáltalán nem tartotta teljesen kézben a mérkőzést, sőt, a vendégcsapatnak is voltak komoly helyzetei. "A magyar csapat nem hagyta magát megfélemlíteni és Kovács lövésénél csak Kepa bravúrja gátolta meg abban, hogy ponttal távozzon Nyugat-Londonból" - fogalmaznak.

A sportcsatorna honlapja osztályzott is, e szerint Juhász Roland lett a mezőny legjobbja, holtversenyben Loftus-Cheekkel.

Chelsea: Kepa (7), Zappacosta (6), Christensen (5), Cahill (6), Emerson (7), Kovavic (7), Fabregas (6), Loftus-Cheek (8), Willian (7), Morata (6), Pedro (7). Cserék: Hazard (7), Barkley (6), Moses (6)

MOL Vidi FC: Tujvel (7), Fiola (7), Juhász (8), Vicinius (7), Stopira (6), Hadzic (6), Nego (7), Nikolov (7), Huszti (6), Scepovic (6), Milanov (7). Cserék: Kovács (7), Hodzic (0) Pátkai (0)

A The Pride Of London nevű szurkolói portál szerint viszont Kepa Arrizabalaga volt a meccs ember, ami "problémát jelent". "Sarri sima és könnyed győzelemre számított, ehelyett ki kellett egyeznünk egy lagymatag sikerrel" - kommentál a lap. Különösen az olasz jobb bekk, Davide Zappacosta produkciójával voltak elégedetlenek, szerintük a lövéseinél csak a beadásai voltak rosszabbak. De még nála is gyengébb érdemjegyet, 4-est kapott a brazil Willian, aki a cikk szerint több kecsegtető támadást is elrontott azzal, hogy 2-3 Vidi-védő mellett-között kezdett el cselezgetni.

A The Guardian "makacs" Vidiről ír, amely ellen egy nem igazán kielégítő minőségű teljesítménnyel rukkolt elő a Chelsea. Az Eden Hazard beállásával érkező és látható inspirációt, valamint Kepa védéseit a lap is megjegyezte. Kiemelik azt is, amiről a londoniak csapatkapitánya, Gary Cahill is beszélt, azaz hogy Paulo Vinicius szabálytalankodott Ruben Loftus-Cheekkel szemben, így 11-est kellett volna ítélni a hazaiaknak. Bár a magyar klubot elsőre "gyámoltalannak" látta a szerző, elismerte, hogy Nego vagy Kovács helyzeténél benne volt a gól a vendégek játékában. A Chelsea végül "keserédes" győzelmet aratott - összegeznek.

A Mirror megjegyzi, hogy bár a Vinícius-Loftus-Cheek találkozó után valóban büntetőt kellett volna ítélni, de hasonló volt a helyzet akkor is, amikor Gary Cahill megfogta Boban Nikolov mezét hátulról, de a cseh Miroslav Zelinka játékvezető itt sem fújt semmit.

Kiemelik azt is, hogy végül pont az  frusztráltnak tűnő, védőjénél, Juhásznál, illetve a bírónál is állandóan panaszkodó Morata szerezte a győztes gólt, aki egyszer végül a saját feladatára tudott koncentrálni,

"elűzve ezzel a démonjait"

a góllövést illetően.

AZ ESPN rámutat arra, hogy a kapura lövési kísérletek száma (27-7) is elárulja, mekkora fölényben volt a Chelsea, Ross Barkley pedig kis híján megszerezte  első gólját a klub színeiben, amikor kapufát fejelt Hazard beadását követően. A magyar csapat teljesítményét nem kommentálták.

A Daily Mail szerint a Chelsea "végül lenyomta a magyar törpét", bár már az első félidőben eldönthette volna az összecsapást, amikor "13-mal több helyzete volt, mint a Vidinek". A lap így osztályozta a játékosokat:

Chelsea: Arrizabalaga 7 - Zappacosta 5, Cahill 5, Christensen 6, Emerson 6.5 - Kovacic 6, Fabregas 6.5, Loftus-Cheek 6 (Barkley 66, 6.5) - Willian 7 (Moses 74, 6.5), Morata 6.5, Pedro 6 (Hazard 54, 7.5)

Vidi: Tujvel 6 - Fiola 6.5, Juhász 6.5, Vinícius 6, Stopira 6 - Milanov 6 (Hodzic 83), Nego 6, Hadzic 6 (Patkai 83), Huszti 6 (Kovacs 77), Nikolov 6 - Scsepovic 6

Olvastad már?
A Vidi legjobbja a Chelsea ellen: "Ez a különbség a nagy és az átlagos játékosok között"
Loic Nego büszkén, de önkritikusan, Juhász Roland pedig kicsit bosszúsan nyilatkozott a Chelsea elleni EL-csoportmeccset (0-1) követően.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
Tovább az összes átigazoláshoz