Reagált az MLSZ a ZTE-Honvéd botrányára és levonulására: "A legszigorúbban büntetheti a cselekményt"

Az MLSZ közleményben reagált a Zalaegerszegen történtekre, amelyek után eljárás indulhat a szövetségnél.
Dudás Gábor 2022. október 23., vasárnap 15:58
Az MLSZ közleményben reagált a Zalaegerszegen történtekre, amelyek után eljárás indulhat a szövetségnél.
Szerző: Dudás Gábor 2022. október 23., vasárnap 15:58

Mint arról a csakfoci.hu is beszámolt, ritkán látott jelenetnek lehettünk szemtanúi a szombati ZTE-Honvéd NB I-es bajnoki második félidejében. Az 54. percben Manzinga és Szabó Alex kapott össze a pályán, amiért mindkét játékost sárga lappal jutalmazta Bognár Tamás játékvezető.

Ezt követően azonban heves reklamálásba kezdett az oldalvonal mellett a zalaiak vezetőedzője, Ricardo Moniz, aki piros lapot kapott, majd a holland vezetőedző lehívta a csapatát a pályáról - mint kiderült, a Honvéd-szurkolók rasszista rigmusai miatt döntött így a holland szakvezető.

(Fotók: facebook.com/honvedfc)

Később aztán folytatódott a találkozó, a zalaiakat meggyőzték arról, hogy folytatniuk kell és érdemes a találkozót, amelyet végül a Honvéd nyert meg 2-0-ra.

Moniz a mérkőzés után elmondta, miért döntött csapata lehívása mellett, elítélte a lelátóról érkező "majomszerű gúnyolódást" és rasszista megjegyzéseket, és "gratulált" is a Honvéd szurkolóinak.

Itt az MLSZ reakciója

Az ügynek vélhetően lesz folytatása, erről árulkodik az MLSZ szűkszavú közleménye, amelyet vasárnap délután adott ki a szövetség.

Az MLSZ minden diszkriminatív megnyilvánulást elítél és szankcionál. Amennyiben bizonyíthatóan voltak rasszista megnyilvánulások egy mérkőzésen, akkor a fegyelmi bizottság a legszigorúbban büntetheti a cselekményt. Minden ilyen esetben eljárás indul

- olvasható a kommünikében.

Olvastad már?
Azonnal elhagyták a stadiont a ZTE zaklatott légiósai a Honvéd ellen történtek miatt: "Ez nem volt itt jellemző Magyarországon"
A ZTE sportigazgatója, Dragóner Attila szerint az egész klubot, különösen a színesbőrű légiósokat felzaklatták a Honvéd elleni bajnokin történtek. Még nem döntöttek további lépésekről.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Mohamed Ali Ben Romdhane
Tunéziában azt írják, hogy az Al Ahlyhoz igazolhat Mohamed Ali Ben Romdhane, honlapunk azonban úgy értesült, hogy a Fradinál egyelőre nem jelentkezett az egyiptomi csapat az üzlettel kapcsolatban.
ETO FC
Kuznyecov Szergej
Korábbi hírünknek megfelelően Kuznyecov Szergej lett a győriek új vezetőedzője.
ETO FC
Távozik a vezetőedző
Az NB II-ben szereplő ETO FC vezetősége szerződést bontott az első csapatot irányító Antonio Munozzal.
Tovább az összes átigazoláshoz