Bizonytalanság a Honvédnál: "Megint újra kell építeni a csapatot" – a csapatkapitány szerint ez a legnagyobb gond

Kamber Djordje szerint Kispesten nem a fizikai fáradtság, hanem sokkal inkább a nagy változások miatti mentális zavar okozza a legnagyobb problémát.
Dudás Gábor 2019. május 13., hétfő 10:15
Kamber Djordje szerint Kispesten nem a fizikai fáradtság, hanem sokkal inkább a nagy változások miatti mentális zavar okozza a legnagyobb problémát.
Szerző: Dudás Gábor 2019. május 13., hétfő 10:15

Kamber Djordje, a Budapest Honvéd 35 éves csapatkapitánya az M4 Sport "Góóól" c. műsorában beszélt a kispestiek legutóbbi bajnokijáról, a DVTK elleni meccs vitatott 11-eséről és arról is, mi a piros-feketék legnagyobb gondja az idényhajrá előtt.

A Diósgyőr elleni bajnokiról

- Én hibáztam az első gólnál, elnéztem egy labdát, amit nem szoktam, de sajnos benne van a játékban. Aztán betaláltam én is, de az nagyon zavar minket, hogy négy gólt kaptunk. Mindig a védelem hibás elsősorban, ha gólt kap egy csapat, de szerintem az utolsó gólban mindenki benne volt. Nem védekeztünk jól a szabadrúgásnál. Pedig jól kezdtük a mérkőzést, szereztünk két gólt és azt játszottuk, amit akartunk. 2-1-nél még nem volt nagy probléma, de aztán jött egy döntés, ami nagyot fordított a találkozón.

A vitatott 11-esről

- Hallottuk a játékvezető sípszót és megálltunk, Danilo is. Utána a bíró mutatott valamit a szabadrúgást elvégző játékos felé, majd befordult és 11-est ítélt. Nagy meglepetés volt, nem értettük, mi történt. Utána 15-20 percig ez nagyon megfogta a csapatot, nem tudtunk egymáshoz passzolni, nem tudtuk, hol vagyunk. Utána hála Istennek meg tudtuk mutatni, milyen jó csapat vagyunk, még ha nem is tudtunk végül nyerni sajnos. 

Olvastad már?
"Vissza kellett volna fújni": Újabb egyértelmű vélemény az NB I érthetetlen 11-eséről
A második volt FIFA-játékvezetőnk szerint sem járt 11-es azért, ami a Honvéd-DVTK NB I-es bajnoki 49. percében történt. Szabó Zsolt szerint Berke Balázs azért fújhatott a sípjába, mert a vendégek idő előtt végezték el a büntetőt megelőző szituációnál a szabadrúgást, végül mégis más döntést hozott.
Elolvasom

Az MTK ellen kulcsmeccs, a Vidi ellen kupadöntő - ez a Honvéd legnagyobb gondja

- Nem szabad fáradtnak lenni, mindegy, hogy bajnokság eleje vagy vége, a profi játékosnak ugyanazt kell nyújtania. Engem a fáradtságnál sokkal jobban zavarnak a mentális dolgok.

Ennél a klubnál most nagy változások vannak, sok játékos elment, elmegy, sok játékos jön, új tulajdonosok vannak, szerintem ezek a dolgok mindenkit megzavartak. Megint elmegy majd 3-4 alapember, akiket nehéz lesz majd pótolni, még nem tudjuk, ki fog a helyükre jönni, mi fog történni. Ezek zavarnak engem inkább.

Ennek volt köszönhető például a Puskás vagy a Diósgyőr elleni hullámzó játék is. 30-35 perc nagyon jó volt, aztán 15-20 perc, amikor "nem voltunk a pályán".  (...) A múlt nyáron is nagyon nagy változások voltak, elment talán a legjobb páros tőlünk (Eppel és Lanzafame - a szerk.). Őket tudtuk pótolni, jó játékosok jöttek, akik be is tudtak illeszkedni, jó hangult volt az öltözőben. De most megint jönnek a változások, nem tudjuk, kiket tudunk megtartani, akár 5-6-7 ember is elmehet, ugye Holender Filip már aláírt Luganóba, de Grófnak és Danilónak is lejár a szerződése, Tischler visszamegy Újpestre...nálunk pedig nincs nagy keret, van 14-15 játékos. (...)

Nagyon rövid lehet ez a két hét szünet, ha kijutnánk a nemzetközi porondra, megint jöhet a felkészülés, össze kellene állnia a csapatnak, amit megint újra kell majd építeni.

Olvastad már?
Bajnok a bajnokhoz: A Fradihoz igazolhat a Honvéd alapembere a nyáron
Gróf Dávid könnyes búcsút vett a Honvéd-szurkolóktól az utolsó hazai meccsét követően, és a csakfoci.hu információ szerint a Ferencvárosnál folytatja pályafutását a 30 éves kapus, hacsak az utolsó pillanatban nem érkezik számára visszautasíthatatlan külföldi ajánlat.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE FC
Christy Manzinga
Manzinga 17 mérkőzésen lépett pályára a ZTE-ben, most a dél-koreai másodosztályba igazolt.
Ferencváros
Botka Endre
Meghosszabbította szerződését a Ferencvárossal Botka Endre - jelentette be hivatalos oldalán az NB I-es listavezető.
Debrecen
Ramil Sheydayev
Ezúttal a Debrecennel hozták kapcsolatba a Qarabag egyik legjobbját, a 27 éves Ramil Sheydayevet.
Tovább az összes átigazoláshoz