Rebrové a BL-pénz 20 százaléka - külföldi háttéranyag a Fradi-edző fizetéséről és jövőjéről

Ukrajnai sajtóhírek szerint Szergej Rebrov komoly, milliárdos nagyságrendű összeget könyvelhetett el a kiváló BL-szereplésnek is köszönhetően 2020-ban. Ezt írják kint a Fradi-edző fizetéséről, bónuszáról, ferencvárosi jövőjéről és külföldi kérőiről.
Dudás Gábor 2021. január 4., hétfő 17:06
Ukrajnai sajtóhírek szerint Szergej Rebrov komoly, milliárdos nagyságrendű összeget könyvelhetett el a kiváló BL-szereplésnek is köszönhetően 2020-ban. Ezt írják kint a Fradi-edző fizetéséről, bónuszáról, ferencvárosi jövőjéről és külföldi kérőiről.
Szerző: Dudás Gábor 2021. január 4., hétfő 17:06

Érdekes háttéranyag jelent meg Ukrajnában Szergej Rebrov ferencvárosi szereplése, keresete és lehetséges jövője kapcsán.

Amit a sport.ua cikke is egyértelműen leszögez, az az, hogy az ukrán szakemberé egy abszolút sikertörténet a magyar fővárosban: Rebrov vezetésével jó úton jár afelé az FTC, hogy zsinórban harmadszor is bajnoki címet szerezzen (a téli szünetben, egy meccsel kevesebbet játszva is 9 ponttal vezet legnagyobb riválisa, a MOL Fehérvár előtt), de megjárta az Európa Liga és a Bajnokok Ligája csoportkörét is két egymás utáni évben.

A szerző, Valeriy Vasilenko szerint Rebrov az idény végén válaszúthoz érhet, hiszen kérdés, milyen kihívásokat rejthet még előtte a ferencvárosi pályafutása, mert - ahogy a cikk fogalmaz - az FTC és Rebrov számára alighanem a plafont jelentené a bajnoki triplázás, illetve az, hogy a csapat a BL és az EL főtábláját is megjárta már. Ez pedig egy olyan ambiciózus szakember számára, mint Rebrov, azt is jelentheti, hogy itteni útjának végéhez ér a nyáron - bár a lap szerint szerződése a következő idényre is érvényes még a Fradinál.

"A Ferencváros nagyon komoly tényező a hazai fronton, de nemzetközileg azért outsider maradt. A BL-csoportkörös szereplés volt a csúcs objektíven tekintve, egy olyan plafon, amelyet Rebrov tehetségével sem lehet már túlszárnyalni, merthogy ez maga a realitás" - fogalmaznak.

Azt ugyanakkor kiemeli a portál, hogy az anyagi körülmények Rebrov maradása mellett is szólhatnak akár, hiszen - különösen magyar szinten - kiemelt javadalmazása van az ukrán trénernek, amit elsősorban a BL-csoportkörbe jutásnak köszönhet. Azt az FTC elnöke, Kubatov Gábor is kiemelte nemrégiben tett nyilatkozatában, hogy Rebrov a sikerekkel - európai szinten is - remekül keresett.

- Ha mi sikeresek vagyunk, akkor szerintem Rebrov ha nem is a legjobban kereső edzők között van, de a topkategóriában van a fizetése Európában - fogalmazott karácsony előtt a klubelnök az M4 Sportnak.

Ezt a sport.ua számszerűsíti is: a portál magyarországi forrásaira hivatkozva azt írja, hogy Rebrov nagyjából 3 millió eurós (azaz hozzávetőlegesen több mint 1 milliárd forintos) bevételt könyvelhetett el, amit annak köszönhet elsősorban, hogy a Ferencváros BL-profitjának 20 százaléka az ő zsebébe vándorolt a két fél korábbi megállapodása alapján - úgy tudjuk, ezek az összegek és arányok helytállóak.

Ehhez adódik hozzá az ukránok szerint egy 1,7 millió eurós éves alapfizetés is - információnk szerint azonban ez utóbbi összeg egyáltalán nem felel meg a valóságnak, ennyit nem keres a tréner a magyar rekordbajnoknál, alapfizetése az említett összeg felénél is alacsonyabb.

(Csak hogy hogy érzékeltessük, mekkora összegről is van szó az állítólagos 3 milliós kereset esetében: a Serie A edzői közül az Internazionalét irányító Conte kivételével mindenki 3 millió euró alatt keres évente, viszont fontos hangsúlyozni, hogy mindezt a bónuszok nélkül. A Juventus kispadján ülő Andrea Pirlo például sajtóhírek szerint 1,8 milliót keres egy naptári évben, vélhetően szintén a bónuszok nélkül, ezek az összegek aligha tartalmazzák a BL-prémiumokat).

Hozzáteszik, hogy a sikeres BL-szerepléssel nem csak Rebrov keresett jól, hanem nyilván a maga a klub is, így a szakvezetőbe invesztált összeg abszolút megtérült a Fradi számára is.

Ugyanakkor a szerző szerint a tréner idény végi távozása azzal együtt is felmerülhet, hogy Rebrov és a Ferencváros is elégedett a közös munkával, és a vezetőedző, valamint a családja is jól érzi magát a magyar fővárosban, így semmi nem szólna a távozás mellett. Az ukránok úgy tudják, voltak is már megkeresései a szakembernek Belgiumból, illetve Törökországból, de egyik lehetőség sem volt olyan, amiért Rebrov elhagyta volna a Ferencvárost. Ahogy írják, a belga élvonal financiálisan sem jelentene igazi előrelépést, a törökországi lehetőségre pedig nem biztos, hogy a legokosabb volna az ukránnak rábólintania, túl sok ugyanis benne a kockázat.

"Levezetni jó a török bajnokság egy játékos és egy edző számára is, de 46 évesen még mások az ember tervei" - olvasható a cikkben, amelyben azt is írják, hogy Rebrov számára Anglia lenne az "álom", hiszen a Tottenham játékosaként nagyon megkedvelte az ottani futballt, testhezállónak is érezné, ha ott dolgozhatna, de egyelőre nem akadt onnan olyan megkeresése, amelyre igent mondott volna.

Hozzáteszik, hogy Rebrov esetében nyilván képben van mindig karrierje legfontosabb klubja, a Dinamo Kijev, de már azt sem zárja ki a szerző, hogy Ukrajna jelenlegi legerősebb csapatánál, a Sahtar Donyecknél is felmerüljön a neve. Annál a klubnál, ahol játékos-pályafutása is elkezdődött.

Olvastad már?
A Fradi saját rekordját üldözi a bődületes rajtjával - 39 pont kellene a csúcshoz
Öt éve nem kezdett ilyen erősen egy csapat sem az NB I-ben, mint a Szergej Rebrov vezette, őszi bajnok FTC. Amely saját csúcsának megdöntésére készül - ez kell hozzá.
Elolvasom

DUDÁS GÁBOR

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
Hivatalossá vált, hogy az Újpestről távozott Kiss Tamás a lengyel másodosztályú Wisla Kraków játékosa lett.
Fehérvár FC
Ominger Gergő
A Fehérvár FC és a Puskás Akadémia FC megállapodásának értelmében kölcsönbe érkezik a Vidihez a középpályán bevethető, utánpótlás-válogatott Ominger Gergő.
ETO FC Győr
Akadémisták kaptak szerződést
A 19 éves védő, Kulcsár Martin és a 17 éves Décsy Ádám személyében a győriek két akadémistája kapott profi szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz