Kubatov Gábor, az FTC elnöke az M4 Sportnak nyilatkozott a Ferencváros kitűnő őszéről, az erősítési tervekről és Szergej Rebrov vezetőedző szerepéről is.


A csapat játékának változásáról

Emlékszem, játszottunk a Rijekával az Európa Ligában és pont egy kapuralövésünk sem volt. Csak 1-0-ra kaptunk ki, de csak beálltunk a kapunk elé és lövöldöztük ki a labdákat. Most, amikor játszottunk a világ legjobb csapataival, aranylabdások, Messi és Ronaldo ellen, és nem azt látta az ember, hogy kapkodnánk, idegeskednénk vagy – kevés kivétellel – meg lennénk illetődve. A Kijev ellen meg kifejezetten parádésan játszottunk, nagyon sajnálom azt a meccset, meg lehetett volna a győzelem.

Rebrovról és kettejük kapcsolatáról

Szergej egy fantasztikus edző és nagyon nehéz ember. Hajnal Tamás is egy fantasztikus menedzser és egy nagyon nehéz pasas. Én sem vagyok könnyű…

Szergej nagyon céltudatos, semmi energiát nem fordít azokra a dolgokra, amik nem a csapat sikerét segítik. Nem is foglalkozik mással és ez néha látom, hogy zavar embereket, vagy rácsodálkoznak. Hogy talán lehetne kedvesebb vagy mosolyoghatna eggyel többet. De nem. De nekünk ez elég, idehozza az összes tudását.

Mi nyilván megtaláltuk egymást Szergejjel, mert ezt az attitűdöt egy nagyobb klubnál lehet, hogy nehezebben viselnék. Mi kimentjük egy csomó olyan helyről, amihez neki nincs kedve, médiaszereplések, jótékonyság, olyan dolgokból, amiket megcsinál ugyan, de neki azon jár az esze, hogyan álljon fel a csapat, hogy milyen játékosokat kell igazolni. Ami nagyon becsülnivaló dolog. Nem kell minden nap raportra jönnie, akkor kellene beszélnünk, ha nem szerepelne jól a csapat. Nem szoktam az öltözőbe menni, csak ha hívnak, ritkán, a nemzetközi szereplés előtt például egyszer elmentem. De anyagilag is egy jó szerződést kötöttünk. 

Ha mi sikeresek vagyunk, akkor szerintem Rebrov ha nem is a legjobban kereső edzők között van, de a topkategóriában van a fizetése Európában.

Ezzel összeáll a kép ahhoz, hogy ő itt tudjon maradni: jó pénzt keres, jó helyen van, a gyerekei, a felesége jól érzik itt magukat. Van egy csapat, amely mindig följebb vágyik, ez, mióta Fradi-elnök vagyok, évről évre így van és nem is nagyon volt olyan, hogy ne teljesítettünk volna jobban. Szergej – ha nem is mondja, de – láthatólag kedveli ezt. 

Az átigazolási tervekről

A vereségek is jót tettek abból a szempontból, hogy láttuk, milyen posztokon kell megerősíteni a csapatot.

Hat pozíciót jelöltünk ki, ahol szeretnénk erősíteni, és szeretnénk már a felét megcsinálni a télen. Sosem volt ilyen, hogy viszonylag magas összegek rendelkezésre álljanak. De ez nem azt jelenti, hogy herdálni fogjuk a pénzt – ez nagyon lényeges!

Megint okosan kell igazolni, úgy, ahogy Tokmacot, Laidounit vagy Uzunit igazoltuk néhány százezer euróért. Ezek nyilván hatalmas pénzek, de nem a futball világában. Ezért fontos Hajnal Tamás szerepe, ő kínálja fel a továbblépés lehetőségét azoknak a játékosoknak, akiket már több mint egy éve figyelünk – mondta Kubatov.

Tokmacot tízszeres áron adná csak el a Fradi