Budapest, 2019. július 10. Ferencvárosi játékosok ünnepelnek, miután 2-1-re gyõztek a bolgár Ludogorec ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezõjének 1. fordulójában játszott mérkõzésen Budapesten, a Groupama Arénában 2019. július 10-én. MTI/Koszticsák Szilárd

Fradi: "Többet vártunk az ellenféltől"; "Nem adtam okot arra, hogy Rebrov kihagyjon" - BL-reakciók

Bár a BL-selejtezők 1. körének odavágóján legyőzte a Ludogorec csapatát a Ferencváros, nem számítanak könnyű visszavágóra a zöld-fehérek magyarjai. Priskin egy újabb korai gólban bízik, Sigér nem tudja hova tenni a bolgárok játékát, Dibusz pedig az agresszív fellépés fontosságára hívta fel a figyelmet. Nyilatkozatok, reakciók.
Csakfoci Admin 2019. július 11., csütörtök 8:28
Budapest, 2019. július 10. Ferencvárosi játékosok ünnepelnek, miután 2-1-re gyõztek a bolgár Ludogorec ellen a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezõjének 1. fordulójában játszott mérkõzésen Budapesten, a Groupama Arénában 2019. július 10-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Bár a BL-selejtezők 1. körének odavágóján legyőzte a Ludogorec csapatát a Ferencváros, nem számítanak könnyű visszavágóra a zöld-fehérek magyarjai. Priskin egy újabb korai gólban bízik, Sigér nem tudja hova tenni a bolgárok játékát, Dibusz pedig az agresszív fellépés fontosságára hívta fel a figyelmet. Nyilatkozatok, reakciók.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. július 11., csütörtök 8:28

Priskin Tamás

A mérkőzésről: - Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, sikerült vezetést szereznünk, utána kontrolláltuk is a meccset. Sajnos később gólt kaptunk, ezzel picit visszaesett a játékunk is, egy időre uralta is a mezőnyt az ellenfél. A második félidőre ugyanúgy felpaprikázva jöttünk ki, ezzel megnyertük a mérkőzést. Természetesen itt más volt a színvonal, mint az NB I-ben, nagyon jó csapat ellen játszottunk. Úgy érzem, hogy ilyen közönség előtt, ilyen szurkolással nem is lehet elfáradni, úgyhogy ezúton is köszönjük a buzdítást.

A hangulat nagyon jó volt az öltözőben, hiszen győztünk, de szerintem a helyén kell kezelnünk ezt a sikert. Jó volt az ellenfél, ettől nagyon értékes ez a győzelem, de hát vár még ránk még egy mérkőzés, ami szintén nem lesz egyszerű.

A visszavágóról: - Bízom benne, hogy idegenben is korán be tudunk találni, és így a mi javunkra billen a párharc. Biztos vagyok benne, hogy a stáb nagyon alaposan fel fog készíteni bennünket a visszavágóra, ezért bízom a továbbjutásban.

Saját teljesítményéről: - Nem az a fontos, hogy az előző szezon után ez mekkora ugrás nekem, hanem nagyon örülök, hogy pályára léphettem, különösen hogy győztes mérkőzésen. A csatár feladata az, hogy veszélyes legyen a kapura. Gólt ma nem sikerült lőnöm, de úgy érzem, hogy voltak veszélyes támadásaink.

Sigér Dávid

Várakozásairól: - Nem ért váratlanul, hogy kimaradtam a kezdőből. Az utolsó edzőmeccseken, illetve a gyakorlás után érezni lehetett, hogy nem kapok helyet, de számítottam rá, hogy esetleg a kispadról beállva a csapat segítségére lehetek, szerencsére ez így is történt. Nagyszerű érzés volt beszállni. Nagyon készültem rá, nagyon vártam rá, hogy részt vehessek egy ilyen mérkőzésen.

Saját szerepéről: - Nem volt semmi különleges feladatom, stabilizálnom kellett a középpályát, minél többet forgatni a játékot, elkérni a labdát, és próbálni tartani azt, hogy az elől lévők pihenhessenek. Úgy érzem, hogy talán egy elalvás kivételével abszolút megcsináltam azt, amire kértek. Abban a helyzetben szerencsénk volt, úgyhogy nem lett nagy baj. Itt már vannak olyan játékosok, akik egy kicsit más sebességgel rendelkeznek, mint amihez szokva vagyunk, úgyhogy nagyon résen kell lenni.

A párharcról: - A visszavágón szeretném, ha elérnénk a célunkat, a továbbjutást, de eredményben nem gondolkozom.

Óvatosnak kell lennünk, mert többet vártunk az ellenféltől, de nem szabad őket ilyennek elkönyvelnünk, mert mégiscsak idegenben voltak. Nem tudom, hogy most mi engedtünk ennyit nekik, vagy ők játszottak óvatosabban.

Volt azért, amikor tudták birtokolni a labdát, tudták irányítani a mérkőzést, de volt amikor mi tudtuk úgy megkomponálni a támadásainkat, ahogy azt elterveztük. Végig kell néznünk még egyszer a meccset, és át kell beszélnünk, hogy miben kell még fejlődnünk.

Dibusz Dénes

A meccsről: - Talán egy picit elfáradtunk a saját magunk által diktált tempóban. Az első 20-25 percben szenzációsan játszottunk, megpróbáltuk kihozni a labdákat, jó mozgások voltak, szép támadásokat vezettünk. Voltak mögé kerüléseink, átlövéseink, nagyon jól nézett ki az, amit addig csináltunk. Aztán valamivel tényleg több hiba csúszott a játékunkba, így kevesebbet is mertünk vállalni. A második félidőre úgy jöttünk ki, hogy meg szeretnénk nyerni a mérkőzést, és mindent megteszünk, ennek érdekében. Ez látszott is, ismét erőre kaptunk, helyzeteket dolgoztunk ki, és megérdemelten nyertünk.

A második gólunk után inkább a védekezésre összpontosítottunk, és sajnos nem tudtunk végigvinni olyan kontrákat, amikből be tudtuk volna rúgni a harmadik gólt, de nekik sem volt ordító ziccerük.

A visszavágóról: - A visszavágón agresszívnak kell lennünk, nem szabad magunkra húzni a bolgárokat. Az biztos, hogy nekünk fognak esni, hogy nagy erőkkel fognak támadni, nekünk ezt tudnunk kell kezelni. Kellenek a kockázatos megoldások ahhoz, hogy előnyt tudjunk szerezni. Tudtuk előre, hogy biztonsági játékkal nem lehet a Ludogorecet megverni, extrákat kellett húzni. Ebben benne vannak a hibák is. Ennek a számlájára írható, hogy volt néhány labdaeladás, illetve hogy kontrákra adtunk lehetőséget az ellenfélnek.

Új posztriválisáról: - Nyílt titok volt az elmúlt hónapokban, hogy (Gróf) Dávid személyében riválisom érkezik. Fel voltam rá készülve, tudtam, hogy nekem mindent bele kell adnom, hogy meg tudjam tartani a pozíciómat. Én mindig a maximumra törekszem, de nyilvánvalóan ez a körülmény is tud motiválni. Kedden az edzés előtt mondta a kapusedző, hogy Rebrov úgy döntött, hogy én kezdek.

Azt gondolom, hogy jó teljesítményt nyújtottam a felkészülés során, nem adtam okot a vezetőedzőnek arra, hogy váltson kapusposzton.

Ennek ellenére úgy gondolom, hogy (Gróf) Dávid is jól dolgozott, ő is megérdemelte volna a lehetőséget. Rebrov ismeri (Gróf) Dávid képességeit, sok mérkőzésen látta védeni, de nyilvánvalóan azt sem lehet elvitatni, hogy én azért 5 és fél éve itt vagyok, és szerintem többnyire jó teljesítményt nyújtottam.

WERNIGG MÁRTON

Olvastad már?
BL-selejtező: A Fradi legyőzte a bolgár bajnokot
A Bajnokok Ligája selejtezőjének első mérkőzésen a Ferencváros bátor játékkal 2-1-re legyőzte az esélyesebb Ludogorec együttesét. A visszavágót egy hét múlva rendezik Bulgáriában.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
Tovább az összes átigazoláshoz