Budapest, 2019. november 2. A ferencvárosi Franck Boli (j) és Pillár Róbert, a Mezõkövesd játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Mezõkövesd Zsóry FC mérkõzésen a Groupama Arénában 2019. november 2-án. MTI/Czagány Balázs

Fradi-Kövesd: "Egyelőre úgy néz ki, háromesélyes a bajnokság"; "Erre az ikszre bárki büszke lehet" - reakciók

Botka Endre csalódott volt az eredménnyel, de elismerte a Kövesd teljesítményét, Lovrencsics Gergő a sorozatterhelésről, és az ehhez történő alkalmazkodásról beszélt, míg Cseri Tamás csapata mentális erejét dicsérte. Reakciók.
Csakfoci Admin 2019. november 3., vasárnap 11:13
Budapest, 2019. november 2. A ferencvárosi Franck Boli (j) és Pillár Róbert, a Mezõkövesd játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Mezõkövesd Zsóry FC mérkõzésen a Groupama Arénában 2019. november 2-án. MTI/Czagány Balázs
Botka Endre csalódott volt az eredménnyel, de elismerte a Kövesd teljesítményét, Lovrencsics Gergő a sorozatterhelésről, és az ehhez történő alkalmazkodásról beszélt, míg Cseri Tamás csapata mentális erejét dicsérte. Reakciók.
Szerző: Csakfoci Admin 2019. november 3., vasárnap 11:13

Botka Endre (FTC)

A meccsről: - Úgy jöttünk erre a mai mérkőzésre, hogy 3 pontot szerettünk volna. A meccset nagyrészt tudtuk uralni, volt pár nagy hiba hátul, de

olyan szempontból fejlődtünk, hogy nem engedtünk annyi kapura lövést, nem volt annyi dolga (Dibusz) Dénesnek.

A labdákat meg tudtuk tartani, ki tudtuk hozni, de sajnos egy gólt is kaptunk. Természetesen számítottam rá, hogy az utolsó percig támadni fognak, bár a hajrában becserélt két csatár nem feltétlenül a gólszerzés miatt volt fontos a Kövesdnek, hanem az előre rúgott labdákat kellett volna megtartaniuk, ez szerencsénkre nem igazán sikerült nekik már akkor. Kicsit szomorúak vagyunk, mert nem a döntetlen volt a célunk, de sajnos ez most így alakult.

A Kövesdről: - Egyelőre úgy néz ki, hogy háromesélyes a bajnokság, de még nagyon sok mérkőzés van, tíz meccs múlva fogjuk meglátni, hogy hogy áll a tabella. Nagyon kompaktul játszanak, nagyon jól védekeznek, és abból jó kontrákat vezetnek, ez a nagyon nagy fegyverük, nagyon jól indulgatnak be a védelem mögé. Én azt gondolom, hogy megérdemlik ahol jelenleg állnak.

Az EL-ről: - Nem mondanám, hogy az Európa Liga befolyásolja a bajnokságot, számunkra a honi pontvadászat a legfontosabb. Persze mindenki érzi azt, hogy nagy dolgot lehetne most véghez vinni, nincs rajtunk akkora nyomás a csoportkörből való továbbjutás miatt, mint a csoportkörbe jutást illetően, és 3 meccs után 4 pontunk van, a saját kezünkben van a sorsunk, ez mind nagyon pozitív.

Saját szerepéről: - Én nem érzem magamat negatívan befolyásolva a kettős terhelés által, sőt inkább jobb formában futballozom az utóbbi időben. Nyilván én inkább jobbhátvédben érzem otthon magam, de most a csapatnak itt van rám szüksége, itt kell megoldanom. Remélem, hogy a jövőben jobbhátvédként is tudok majd szerepelni.

Lovrencsics Gergő (FTC)

A Kövesdről: - Jó focit játszik a Mezőkövesd, ezt ma is tapasztalhattuk. Fel merik vállalni, hogy mindenki ellen a saját játékukat játsszák, támadnak, elöl megtartják a labdákat. Dinamikus játékosaik vannak, akik meg tudják bontani a felállt védelmet is, gondolok itt a többi csapatra, akik beállnak védekezni velük szemben. Ezért vannak ott az első háromban. Nehéz mérkőzés volt, de sok helyzetünk volt az első félidőben, ha azok bemennek, akkor meglehetett volna a találkozó.

A terhelésről: - Nehéz egy időszak ez, de volt már tapasztalatom ilyennel Lengyelországban, amikor bejutottunk a csapattal az Európa Ligába. Tapasztalatból tudom azt, hogy itt most a pihenésen, az alváson van a hagsúly, nem az edzéseken.

Nagyon nem is tudsz edzeni, ha minden mérkőzésen pályán vagy, mert frissnek kell... frissnek kéne lenni, de ez sem lehetséges, ha fél éven keresztül csütörtök-vasárnapot játszol.

A mai mérkőzésen viszont sokat tudtam segíteni a támadásokat, jó erőben éreztem magam.

A fiatalabb csapattársakról: - A többiek is viszonylag jól bírják, de vannak nehéz periódusok, több is mérkőzésenként. Tavaly kiegyensúlyozottabb, támadóbb futballt játszottunk, nekem is többet kellett beadnom, kapura lőnöm, nagyon más volt. Megfelelő rotálás mellett frissen lehet tartani a csapatot, de mint láthatjuk, vannak sérültjeink, főleg hátul nehéz forgatni a csapatot. Mindenki a legjobbját próbálja nyújtani, de kevesen voltak eddig ilyen terhelés alatt.

Ha minden évben sikerülne elérni a csoportkört, akkor 2-3 szezon kéne, hogy ehhez hozzá tudjunk szokni.

Céljaikról: - Szeretnénk bajnokok lenni, mert jövőre is a csoportkörben szeretnénk szerepelni, és bajnokként két esélyed van, ezt sajnos a Dinamo ellen saját bőrünkön tapasztaltuk. Ha nem vagy bajnok, az Európa Ligában egy párharcot elveszítesz, aztán vége is van, onnantól kezdve nincs esélyed csoportkörbe jutni. Az EL-ben még meglátjuk, mire megyünk, korai még a továbbjutással foglalkozni csak azért, mert van 4 pontunk.

Nekünk tapasztalatot kell szereznünk ebben a fél évben, a bajnokság fontosabb.

Cseri Tamás (Mezőkövesd)

A meccsről: - Az elején láthatta mindenki, hogy eléggé beszorítottak minket, a 15. perc környékén tudtunk kijönni, és onnantól kezdve voltak időszakok, amikor föléjük tudtunk kerekedni, kordában tartottuk a mérkőzést. Kellett egy kis idő, hogy kijöjjünk a hirtelen bekapott gól utáni letargiából, de az első félidő végére látszott, hogy a csapat ki fog lábalni ebből. A második félidőben jó játékkal, megérdemelten egyenlítettünk - igaz, a félidő elején, de végig megvoltak a helyzeteink.

Az eredményről: - Úgy gondolom, hogy egyenrangú ellenfelei voltunk a Fradinak, igazságos eredmény született. Amire készültünk egész héten, azt a csapat meg tudta valósítani.

Erre az ikszre bárki büszke lehetne, a Groupamából ritkán távoznak ponttal-pontokkal a csapatok.

A helyzeteink alapján talán lehetett volna benne több is, de ilyen a foci sajnos, legközelebb jobban kell összpontosítanunk.

Céljaikról: - (Kuttor) Attila is jelezte a mérkőzés előtt, hogy meg szeretnénk nyerni a találkozót, ezért is cserélt be támadókat a hajrában, mi meg a 80. percben sem úgy álltunk hozzá, hogy nekünk az egy pont elég. A bajnokság állásával viszont mi nem foglalkozunk, a mi dolgunk az, hogy minél jobb eredményt érjünk el hétről hétre. Majd meglátjuk, hogy ez mennyire lesz elég év végén.

WERNIGG MÁRTON

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Lőw Zsolt, Szalai Ádám
Sajtóhírek szerint Szalai Ádám nemet mondott az Újpest sportigazgatói pozíciójára. A lila-fehérek felvették a kapcsolatot Lőw Zsolttal is, aki azonban nem edzőként segítene.
Légiósok
Szalai Attila
A Kicker szerint a Hoffenheim sportigazgatója az olyan "átigazolási mellényúlások" miatt távozhat, mint például Szalai Attila, Mërgim Berisha és Anton Stach.
Nyíregyháza
Révész Bálint
A klubtulajdonos az erősítési tervekről is beszélt a csakfoci.hu-nak.
Tovább az összes átigazoláshoz