Doll: "Nem tudok most segíteni a Hamburgnak", a mumus Pintérről is beszélt – interjú

A Bild szerint komolyan felmerült, hogy a Ferencváros vezetőedzője vegye át a Bayern elleni 6-0-s vereség után menesztett Bernd Hollerbach helyét.
Mokány Lajos 2018. március 14., szerda 16:28
A Bild szerint komolyan felmerült, hogy a Ferencváros vezetőedzője vegye át a Bayern elleni 6-0-s vereség után menesztett Bernd Hollerbach helyét.
Szerző: Mokány Lajos 2018. március 14., szerda 16:28

A tréner a csakfoci.hu-nak beszélt arról, nyitott lenne-e a HSV megkeresésére, de szót ejtett arról is, miért nem sikerült még győznie a hétvégén ellene meccselő Pintér Attilával szemben. Egy másik, számára pozitív mutatóról is elmondta a véleményét.

Kezdjük is azzal, hogy ismét Önről írnak Németországban, nem először hozták hírbe a HSV kispadjával. Árulja el, ezúttal valóban keresték-e a németek?

- Ezek a dolgok nem tartoznak a nyilvánosságra, és arra tulajdonképpen nem is kellene reagálnom, amik az újságokban jelentek meg, de ezekről a hírekről csak a lapokból értesültem. Nem téma számomra a Hamburg. Ha a távozásod után máshol eredményesen szerepelsz, akkor természetes, hogy az edzőket összeboronálják a volt csapataikkal. Szorult helyzetben a szebb időkre gondolnak, így nem véletlen, hogy ilyenkor ez ugrik be nekik. Jelenleg nagyon fontos, és nehéz feladat vár rám a Fradinál, éppen ezért nem hoz lázba ez a téma. Sok éven át játszottam a Hamburgban és edző is voltam ott, ennek következtében természetesen figyelem, hogy mi zajlik ott, de épp úgy a Hansa Rostock estében is megteszem ugyanezt. A szívem épp úgy dobog a Rostockért, Berlinért, Hamburgért, Rómáért, mint Budapestért. Pillanatnyilag fáj a szívem azért, ahogy a HSV jelenleg muzsikál a német bajnokságban. Nem tudok segíteni most rajtuk, csak azt tudom tenni, mint az összes szurkoló: drukkolok nekik. Szeretném elterelni a figyelmemet a hamburgi dolgokról.

Váltsunk is a Ferencvárosra: a hétvégén ugye 5-0-ra verték a Balmazújvárost. Ősszel a Mezőkövesd ellen hasonló arányban, simán győztek, utána viszont négy meccsből csak egyet tudtak megnyerni. Eszébe jutott ez esetleg, hogy most kell a legjobban "megfogni" a csapatot?

- Minden meccs előtt a szemünk előtt lebeg a győzelem. Normális körülmények között a világ bármelyik bajnokságában nehéz 5-0-ra nyerni. Az utóbbi időben jól reagáltunk 1-0 vagy 2-0 után a történtekre, és nem álltunk meg, hanem tovább hajtottunk és újabb gólokat szereztünk. Erre törekszünk mindig, és éppen ezért lehetséges az, hogy ilyen feltűnően jó eredményt értünk el a múlt héten. Szerencsére zsinórban négy mérkőzést nem veszítettem el soha. Azt tudni kell, hogy egy szezonon belül különböző fázisok vannak, és ezért a nyári időszakban volt olyan eredmény, ami számunkra nem volt megfelelő, és ezzel nem voltunk elégedettek. Örök mottóm, és a csapatomnak is szoktam mondani: nyugodtnak kell maradnunk és jól kell dolgoznunk, akkor nem érhet minket semmi váratlan.

Tudja, hogy a hétvégi ellenfelük edzője, Pintér Attila ellen még nem tudott nyerni bajnoki meccsen? Eddigi egymás elleni mérlegük három döntetlen és egy vereség. Mi lehet ennek az oka?

- Az utolsó Puskás Akadémia elleni meccsünkön a 90. percig 1-0-ra vezettünk, majd egy büntetőt kaptunk, de mindenki láthatta, hogy az nem volt tizenegyes. Ha az az ítélet nem lett volna, akkor a statisztikánk már egy kicsit pozitívabb lenne a felcsútiak, és maga Pintér Attila ellen is. De ez már a múlt. Németországban a múlt szó jelentésében benne van, hogy elmúlt, és ezt már nem lehet a visszájára fordítani. Ne felejtsük el, hogy amilyen az élet, úgy megvan a következő esélyünk, ami szombaton lesz, és akkor javíthatunk a statisztikánkon. A meccs előtt sok mindenről beszélhetünk, de végülis csak a saját teljesítményünk dönt arról, hogy megérdemeljük majd az esetleges győzelmet vagy sem.

Mondunk még egy mutatót: a magyar bajnoki eredménysora alapján a megnyert meccseket tekintve mára Ön a hatodik legeredményesebben dolgozó szakember a bajnokságban. Mi a véleménye erről?

- Jó és izgalmas időket élünk meg, és mindemellett jó munkát végzünk a csapatnál. Nem véletlen, hogy olyan sok címet tudtunk nyerni, ami tulajdonképpen azt mutatja, hogy jól végezzük a munkánkat egytől-egyig. Azonban nem szabad elfelejteni, hogy sok mindent jól csináltunk, és kisebb százalékban rosszul. Nem volt egyszerű a csapatépítés is, hiszen sok játékos elment és újak is érkeztek a helyükre. Kiemelném, hogy mindannyian büszkék lehetünk az elvégzett munkánkra. Nagyon elégedett vagyok, különösen most, mert nem jól rajtoltunk a bajnokságban, de jól folytattuk. Egyedüli szívfájdalmam, hogy a szezon végén nem lehetünk ott a kupadöntőben, és a kupasiker hiányozni fog. Pillanatnyilag nagyon magas célokat tűztünk ki magunk elé, de büszkén állíthatom, hogy megvan az esélyünk arra, hogy a bajnoki címért harcoljunk - minden erőnket erre fogjuk összpontosítani.

LENKÓ PATRIK

Neked ajánljuk
Átigazolások
Debreceni VSC
Hayk Hovakimyan
A debreceni sportigazgató elmondta, hogy alaptalanok a pletykák, melyek Srdjan Blagjoevic Loki-edzőről és az orosz élvonalbeli FC Szocsiról szólnak.
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
Tovább az összes átigazoláshoz