Fotó: fradi.hu

Csercseszov: "A Slovanhoz csak két órát buszoztunk, nyertünk is 4-1-re" - a Fradi edzője a szerződéshosszabbításról és a további erősítésekről

A Fradi vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov egy orosz portálnak adott interjújában beszélt a Qarabag elleni meccsről, orosz játékosok szerződtetéséről, a magyar nyelvről és a Kubatov Gáborral történt beszélgetésről.
Nyikes Zoltán 2022. augusztus 5., péntek 12:56
Fotó: fradi.hu
A Fradi vezetőedzője, Sztanyiszlav Csercseszov egy orosz portálnak adott interjújában beszélt a Qarabag elleni meccsről, orosz játékosok szerződtetéséről, a magyar nyelvről és a Kubatov Gáborral történt beszélgetésről.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. augusztus 5., péntek 12:56

A Qarabag elleni odavágóról

– Az eredmény 1-1 lett, minden a visszavágón dől el. Kemény mérkőzésre készültünk Bakuban, mert a Qarabag elmúlt évekbeli mérkőzései azt mutatják, hogy otthon hatékonyan és agresszívan játszanak – kezdte a Ferencváros orosz vezetőedzője a matchtv.ru oldalon. – Más kérdés, hogy minden apró részletből felkészültünk ellenük, hozzájuk igazítottuk a taktikánkat és a rendszerünket.

Úgy gondolom, hogy a taktikai felépítésünkben történt változások miatt a Qarabag nem érezte jól magát az első percekben, mert még soha nem játszottunk így. Nem véletlen, hogy a mérkőzés elején mi domináltunk és gyors gólt lőttünk, míg a házigazdák szinte semmit sem csináltak.

De a Qarabag otthon játszott, a szurkolók előre tolták őket, mi pedig teret adtunk nekik, miközben próbáltunk dominálni a pályán és megtartani a kezdeményezést. A Qarabagnak volt néhány veszélyes passza, de nekünk is. Úgy gondolom, hogy a mérkőzés nézhető volt, a nézők élvezték, és remek hangulatot teremtettek a stadionban. Természetesen a hazai csapat számára a hőség és a páratartalom megszokottabb volt, de nem hiszem, hogy ez a tényező befolyásoló lett volna. Ráadásul az utolsó percekben már nem nyomtak annyira. A második félidőben két kényszerű cserét hajtottunk végre - szó szerint 10 perc alatt két középső védő esett ki sérülés miatt, de a pályára lépő játékosok gyorsan bekapcsolódtak a játékba. A játékosaim jól teljesítettek. A mérkőzés után megdicsértem őket a jellemükért. Ugyanakkor vannak olyan pillanatok, amelyeket elemezni kell és megbeszélni

A VAR-által elvett Qarabag-gól érzelem nélkül fogadta

– Ha gólt is kaptunk volna, ugyanúgy reagáltam volna - a játék megy tovább. Még a gólunknak sem örültem. A mérkőzés során az edzőnek nem a gólokra kell reagálnia, hanem arra, ami a pályán történik: módosítania kell a játékot, cseréket kell végrehajtania.

Már túl 6 tétmeccsen, ebből 5 a BL-selejtezőben

– Kezdünk hozzászokni. Többé-kevésbé optimális állapotban kell lennünk. Vannak azonban már sérültek, valamint más problémák is.

Persze, ha ilyen hosszú repülőutak vannak, az hatással van ránk. Pozsonyba például csak két órát buszoztunk, nyertünk is 4-1-re a Slovan ellen.

A magyar bajnokság nyitófordulójában hét helyen módosítottam a kezdőcsapaton. Jó, hogy a második fordulós mérkőzést elhalasztottuk, így van egy hetes ciklusunk a jó regenerálódásra és a felkészülésre.

Orosz játékosok szerződtetése, és a szabadon igazolható Dzagoev helyzete.

– Ha egy játékos jó, akkor kit érdekel, honnan jön? Van egy csapatunk, amelyben hiszünk. Ha megjelenik egy játékos, aki érdekel minket, akkor természetesen megfontoljuk ezt a lehetőséget. Vannak elképzeléseink az átigazolásokat illetően, de ez még nem orosz játékosokkal kapcsolatos.

A szintén csapat nélküli Dzyubáról

– Legutóbb úgy három hete beszéltem vele. Kár, hogy még nem talált magának klubot, de ez még ezen a szinten sem mindig könnyű egy játékosnak. A Rubinban tartja magát fitten. Remélem, hamarosan új csapat mellett dönt. Magomed Ozdojev már megtette - csatlakozott egy török klubhoz. Mindez nem varázsütésre történik: néha várni kell, és alaposabban meg kell nézni. Dzyuba magas szintű labdarúgó, nem minden csapat tud megfelelni az ő ambícióinak. Időt kell adni neki, és nem szabad sürgetni.

Budapestről

– Van egy lakásom a városközpontban. Ismerem az utat otthonról az edzőközpontba és vissza. Nincs idő a város felfedezésére, bár nagyon szép. Találnom kell majd időt, hogy jobban megismerjem.

Egy edzőnek mindig rengeteg munkája van: edzések, meccsek, átigazolások, - bár nem annyi, mint Oroszországban. A Ferencváros az ország legnépszerűbb klubja. Persze, néha felismernek az utcán, igyekeznek kulturáltan közeledni hozzám. És van olyan is, aki felismer, de nem mer odajönni.

Miroszlav Romascsenko asszisztensedző szerint a magyar nehéz nyelv, és csak néhány alapszót tud.

– Az én helyzetem rosszabb, mint Miroszlavé (mosolyog). Őszinte leszek, egyetlen szót sem tanultam meg magyarul. Az angol és a német elég.

Elmegy Katarba megnézni a világbajnokságot?

– Soha nem mentem el a világbajnokságra nézőként. Focistaként és edzőként - igen, de játékosként soha. Szerintem ezúttal is így lesz, ha semmi sem változik.

A szerződése a 2023/24-es szezon végéig érvényes. Kapott-e már hosszabbítási ajánlatot a bajnoki cím és az MK-győzelem után?

– Nem, nincsenek tárgyalások. Nem vagyok nagy híve annak, hogy elébe menjek a dolgoknak. Vannak feladataink, és azokat meg kell oldanunk. Minden mást majd az idő eldönti, ahogy mondani szokták.

A cél, hogy megismételjék a tavalyi sikert, plusz bejussanak a BL-csoportkörbe?

– Tegnap a klubelnök ott volt a meccsen, a mérkőzés után beszélgettünk. Nem tűzött ki konkrét célokat, hogy ezt, ezt és ezt kell csinálni. De a mi klubunk a legnépszerűbb az országban, megszokta, hogy minden bajnokságot megnyer, és a feladatok itt mindig maximálisak.

Olvastad már?
Honvéd: Bejelentették Batik távozását, már meg is van az új NB I-es csapata - hivatalos
A kispestiektől távozó Batik Bence az előző NB I-es szezon bronzérmesénél, a Puskás Akadémiánál folytatja pályafutását.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Nyíregyháza
Új érkező
Védekező középpályást igazolt a Nyíregyháza Spartacus. A Vasas-nevelés Kovács Milán az elmúlt három évben előbb Szegeden, majd Gyirmóton volt alapember. A 24 éves játékos 3 éves szerződést kötött.
Mezőkövesd
Új igazolás
A Mezőkövesd bejelentette a 27 éves Harsányi István szerződtetését. A támadó középpályás az elmúlt két évet Pécsen töltötte, az előző idényben nyolc góllal segítette az NB II-es kiesőt.
Tovább az összes átigazoláshoz