BL: Elnémították a Fradi-szurkolókat, fehér pokol és Slovan-csók Budapesten - szlovák lapszemle

Ezt írják a szlovák lapok, miután a Slovan Bratislava 2-1-re győzött szerdán a Ferencváros elleni első Bajnokok Ligája-selejtezőn. Lapszemle.
Dudás Gábor 2022. július 21., csütörtök 10:33
Ezt írják a szlovák lapok, miután a Slovan Bratislava 2-1-re győzött szerdán a Ferencváros elleni első Bajnokok Ligája-selejtezőn. Lapszemle.
Szerző: Dudás Gábor 2022. július 21., csütörtök 10:33

A Pravda szerint a Slovan elnémította a Ferencváros szurkolóit hatalmas fordításával és 2-1-es győzelmével. Megjegyzik, hogy a felfokozott hangulatot az 1992-es, brutális pozsonyi rendőrattakra emlékező drapéria is fokozta, a hazai drukkerek pedig még a magyar bajnok volt játékosát, a már a Slovan kötelékébe tartozó Holman Dávidot is kifütyülték a meccs előtt. De szóba került az a jelenet is, amikor a végül a második vendéggólt szerző örmény középpályást, Tigran Barseghyant megdobálták egy szögletnél.

A lap úgy látta, hogy bár a Slovannak szerencséje is volt például Zachariassen vagy Civic kapufájánál, összességében több mint biztató helyzetbe hozta magát a jövő heti visszavágó előtt.

Az SME "érzelmes és viharos hangulatról", valamint "megalomán és provokatív koreóról" is ír beszámolójában. "Mindkét szurkolótábor egymást szidalmazta, de a legrosszabb félelmek nem igazolódtak be. A kockázatos mérkőzés komolyabb incidensek nélkül zajlott le" - olvasható a cikkben, amely ugyancsak kitért Barseghyan dobálására. "A Ferencváros huligánjai a lelátóról különböző tárgyakkal dobálták meg. Műanyag palackokat és poharakat. Egy ideig mintha félt is volna játszani" - teszik hozzá, majd megjegyzik, hogy a Slovan hőse végül győztes góllal "állt bosszút" a hazai drukkereken.

A Novy Cas szerint a Slovan nem ijedt meg egyáltalán a kemény atmoszférától és mintegy 20 ezer magyar szurkoló előtt sikerült fordítania. A hazai drukkerek kapcsán a lap úgy fogalmaz, hogy "csak egy szándékuk volt: provokálni - és nem haboztak akkor sem, ha trágárkodni kellett."

Szóba került a cikkben egy ennél érzelmesebb pillanat is, amikor a Slovan edzője, idősebb Vladimír Weiss a meccs után sugárzott a boldogságtól, fia, ifjabb Vladimír Weiss pedig arcon csókolta.

A sport.sk "fehér poklot" emleget a szerdai találkozó kapcsán, utalva a Slovan becenevére. A lap szerint a szlovák bajnok egy kellemetlen pofont osztott ki az FTC-nek, amely ugyan vezetni is tudott a mérkőzésen, de a hajrában elbukta azt.

A Dnes24 szerint egy "gusztustalan" transzparens is várta a szlovák csapatot Budapesten. A portál szerint fergeteges hangulatban zajlott a mérkőzése, de "mindent elrontott a magyar szurkolók sértő üzenete" - utalnak arra a kifeszített molinóra, amelyen a "lopott föld, lopott szimbólumok, nincs történelme, ba* meg Szlovákia" felirat állt, amelyet "nem lehetett nem észrevenni". A cikk szerint az ilyen megnyilvánulás aligha kerüli el az UEFA delegáltjának figyelmét, így szerintük a transzparens miatt súlyos pénzbüntetésre számíthat a Ferencváros.

Olvastad már?
Dibusz: "A második Slovan-gól egy tőrdöfés volt" - a szlovákok 35 éves hőse nem ünnepel
Az FTC bravúrokat bemutató csapatkapitánya és a Slovan védelmének rutinos oszlopa szerint sem dőlt még el a BL-párharc.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Kölcsönadás
Zuigéber Ákos a következő idényt a Budafok csapatánál tölti majd kölcsönben. A 21 éves támadó tavasszal a Szegednél szerepelt, 11 bajnokin egy gólt szerzett. (mtkbudapest.hu)
ZTE
Zoran Lesjak
A szlovén élvonalbeli lendvai Nafta bejelentette a Zalaegerszegtől távozó Zoran Lesjak érkezését.
Szentlőrinc
Távozott a vezetőedző
A Szentlőrinc tulajdonosának döntése értelmében távozott a vezetőedzői posztról Pichler Gábor. A Csakfoci korábbi értesülése szerint Waltner Róbert lesz a klub új trénere.
Tovább az összes átigazoláshoz