Horváth F. úgy készül, mint egy bokszoló: „Jobb edző vagyok Szivicsnél”

A Diósgyőr vezetőedzője szerint az újak közül még nem mindenkinek sikerült a beilleszkedés, ez pedig rövid távon a teljesítményre is kihathat.
Budai László 2017. február 17., péntek 11:03
A Diósgyőr vezetőedzője szerint az újak közül még nem mindenkinek sikerült a beilleszkedés, ez pedig rövid távon a teljesítményre is kihathat.
Szerző: Budai László 2017. február 17., péntek 11:03

A Diósgyőr nehéz helyzetből kezdi meg a tavaszi szezont: a csapat kilencedik a tabellán mindössze egy ponttal megelőzve a már kiesőhelyen álló MTK-t. A miskolciak a javulás érdekében igazoltak is a télen: Busai Attila a Fradiból, Szarka Ákos Dunaszerdahelyről, Fülöp István a Botosani együttesétől, Nagy Tibor Újpestről érkezett. A változásokról, az új labdarúgókról és Tomiszlav Sziviccsel vívott különmeccséről Horváth Ferenc beszélt az együttes szurkolói ankétján, amelyről az amigeleken.hu tudósított.

- Azt hiszem, ez a csapat javára fog válni, hogy vannak emberek, akik kiszorulnak a keretből és vannak, akik kiszorulnak a kezdőcsapatból. Ezt kezelni kell tudni minden játékosnak, azoknak is, akik most esetleg nincsenek a kezdőben, vagy a keretben. Fontos tudniuk, hogy ugyanolyan tagjai a keretnek, mint bárki más. Az első játékos ugyanolyan fontos, mit az utolsó. Bármelyik pillanatban szükség lehet a játékukra, úgyhogy remélem, ezt a játékosok így is fogják fel.

A DVTK csapatkapitánya, Elek Ákos elsősorban abban bízik, hogy ezúttal nemcsak 11 játékosból áll majd az együttes kerete.

- Alapvetően ez egy jó közösség, ide nem nehéz beilleszkedni. A csapat akkor fogad el egy játékost a leghamarabb, ha azt érzik, hogy hasznára van a csapatnak és segít nekünk. A kezdőcsapat is erősödött. Ősszel ráadásul alig-alig volt olyan meccsünk, amikor a cserék beálltak és lendítettek volna valamit a csapat játékán. Gondolok itt épp a Mezőkövesd-meccsre vagy a Vasas-meccsre. Mindkettő egy ikszes találkozó volt, és esetleg jó lett volna, ha a padról, akik beszállnak, hozzátesznek és megnyerik nekünk a meccset. Ez nem volt meg. Most azt érzem, hogy a kezdőcsapat is erősödött, illetve a padról, akik be fognak szállni, azok hozzá fognak majd tudni tenni.

Horváth Ferenc arról is beszélt, hogy nem megy mindenkinek egyformán a beilleszkedés, ez rövid távon egy-egy labdarúgó teljesítményére is kihathat.

- Vannak olyan játékosok, akik sokkal gyorsabban beilleszkednek, és vannak, akik kevésbé – mondta Horváth. - Az Ákos és a Fülöp esetében ez egy kicsit lassabb folyamat, ők olyan karakterek. Ellenben Busaival, akit szerintem, ha ledobnánk az Északi-sarkon, 10 perc múlva az összes fóka a barátja lenne. Neki sokkal könnyebben megy. És ez játékban is meglátszik. Akiket hoztunk, azokat mind jó játékosnak tartom, és előbb, vagy utóbb nagy hasznára lesznek a csapatnak. Szarkánál a pályán ez nem jelent problémát, de természetesen nagyon sok olyan mozgást csinál, amit nem ismernek a többiek, és ez egy kicsit frusztrálja őt, hogy nem tudják a többiek, hova kell neki adni a labdát. Fülöpnél úgy látom, most kezd egy kicsit (problémát okozni). Egy játékos, ha valahova igazol, szüksége van arra, hogy meglegyen a komfortérzete, de van, aki kicsit nehezebben éli meg ezt az időszakot. Ettől még természetesen ugyanolyan jó játékos marad, és előbb-utóbb ki is jön majd belőle.

{div class:widget-box}{module Lájkolj minket!}{/div}A Diósgyőr első mérkőzésén a Mezőkövesd ellen lép pályára. Különösen érdekes, hogy Horváth Ferenc korábban Kecskeméten, Pakson, majd most Diósgyőrben is egy Tomiszlav Szivics-éra után került a csapat élére. Horváth ezért duplázott motivációval akarja legyőzni az ellenfelet és annak edzőjét.

- Szeretnék nagyon sokáig a Diósgyőr edzője lenni. Itt volt egy olyan tréner, aki elvitte a kupadöntőig a csapatot, én szeretnék ennél tovább is eljutni, úgyhogy presztízskérdést csinálok ebből. Általában minden csapathoz utána megyek, Kecskeméten is, Pakson is, itt Diósgyőrben is… Tehát van bennem presztízs, nem szégyellem én. Szeretném megverni és azt gondolom, hogy meg is fogom. Ha nem gondolnám azt, akkor nem tudnám fölkészíteni a csapatomat. Régen edzettem a Kótai Misivel (korábbi bokszvilágbajnok - a szerk.), és azt mondta, minden nap szidta az ellenfelét. Kérdeztem tőle, hogyan lehet így nekimenni, hogy minden nap az ellenfeleket szidod? Azt mondta, hogy ha az ellenfelem a ringben csak egyetlenegy pillanatra meglátja, hogy félek tőle, abban a pillanatban azt a mérkőzést elvesztettem. Úgyhogy nekem most azt kell gondolnom, hogy sokkal jobb edző vagyok Szivicsnél, mert fel kell készítenem a csapatot arra, hogy mi lesz, és a csapatnak el kell hinnie azt, hogy amit én mondok, az jó. Úgyhogy így is gondolom.

Ha Horváthnak sikerül legyőznie Szivicset, az 3,15-szörös pénzt hozhat a fogadóknak.

Neked ajánljuk
Átigazolások
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Elhagyhatja Amerikát
Franck Boli
Az FTC-től tavaly télen távozott, 4-szeres NB I-es bajnok Franck Bolival nem hosszabbít szerződést az MLS-ben szereplő Portland Timbers.
Újpest
Nebojsa Vignjevic
Az Újpest közleményben erősítette meg, hogy nem gondolkodik Nebojsa Vignjevic vezetőedző leváltásán.
Tovább az összes átigazoláshoz