Csercseszov: "Először nem reagáltam semmit az Újpest egyenlítő góljára", Kruscic: "Mi is nyerhettünk volna" - edzői értékelések

Az NB I 29. fordulójának vasárnapi játéknapján két mérkőzést rendeztek - így értékelték a látottakat a vezetőedzők.
Póczik Dávid 2022. április 24., vasárnap 22:29
Az NB I 29. fordulójának vasárnapi játéknapján két mérkőzést rendeztek - így értékelték a látottakat a vezetőedzők.
Szerző: Póczik Dávid 2022. április 24., vasárnap 22:29

Ferencváros - Újpest FC 2-1

A mérkőzésről ide kattintva olvashat bővebben!

Sztanyiszlav Csercseszov (FTC): - Szerencsés helyzetben voltunk, hiszen két legyet ütöttünk egy csapásra: a derbi megnyerésével sikerült megvédenünk a bajnoki címünket. El kell ismerni, ma nem játszottunk igazán jól, de elértük a célunkat, és ez a legfontosabb. Ma az akarat döntött: nagyon meg akartuk nyerni ezt a találkozót, és ez sikerült is.

Ami az Újpest egyenlítő gólját illeti: először nem reagáltam semmit, hiszen láttam, hogy a játékvezető vissza fogja nézni a történteket. Bíztunk benne, hogy érvényteleníti majd a találatot, szerencsére ez is történt, hiszen a gól előtt kezezés volt a vendégek részéről, így maradt a 2-1 és nyertünk.

Az egész szezon során mögöttünk álltak a szurkolók, és ma végre a lefújást követően lehetőségem nyílt arra, hogy megköszönjem nekik mindezt. Felszabadult voltam, ez bizonyára látszott is rajtam. Nagyon jó volt úgy futballozni, hogy tele volt az aréna, minden meccsen így szeretnénk focizni ebben a gyönyörű stadionban. Ami a folytatást illeti, igaz, az egyik célunkat elértük: megvédtük a bajnoki címünket, de nem szabad kiengednünk, hiszen hátravan még a kupadöntő, amit szintén nagyon komolyan veszünk, elvégre duplázni szeretnénk! Ehhez formában kell maradnunk, és a saját játékunkra koncentrálva, azt folyamatosan fejlesztve haladnunk kell tovább a megkezdett úton. (fradi.hu)

Milos Kruscic (Újpest): - Az első gól után idegesen kezdtünk játszani, nem úgy, ahogy ilyen esetben szoktunk és ebben az időszakban segítettük hozzá az ellenfelet az első és második góljához. Ezt követően talán a szerencse se állt mellénk. Mindkét csapatnak voltak lehetőségei, azt gondolom jó meccset játszottunk, igazi derbit. Ebből csak profitálhat a magyar futball, a stadion tele volt és a szurkolók lelkesek voltak. Ez csak és kizárólag a magyar focit szolgálhatja.

Mindkét csapatnak volt lehetősége megnyerni a meccset, azt gondolom, ha kicsit szerencsésebbek vagyunk, mi is nyerhettünk volna.

Az utolsó pillanatban tényleg balszerencsések voltunk, ugye érvénytelenítették a gólunkat, ettől függetlenül büszke vagyok a játékosokra. (m4sport.hu)

Gyirmót - Bp. Honvéd 1-1

A mérkőzésről ide kattintva olvashat bővebben!

Csertői Aurél (Gyirmót): - Mindent megtettünk a győzelem érdekében, a bekapott gól után az első félidőben sikerült egyenlítenünk és több helyzetünk volt, mint az ellenfelünknek, jobban is játszottunk ebben az időszakban. A második félidőben aztán ki-ki játék volt, de nem tudtuk bevinni a győztes gólt. A játékosok mindent megtettek és mentálisan erősek voltak. (gyirmotfc.hu)

Nebojsa Vignjevic (Honvéd): - Szerintem ilyen meccset még nem játszottunk ebben a szezonban.

Egyáltalán nem harcoltunk, nem futottunk. Hiányoztak azok a dolgok, amiket időről-időre mindig ismétlek. Aztán sikerült gólt szereznünk, de ugyanúgy folytattuk a játékunkat, nem mutattunk semmilyen agresszivitást és a Gyirmót nyomást helyezett ránk és sikerült is egyenlíteniük. Sőt, ezután sikerült még több helyzetet kidolgozniuk.

A második félidő kicsit izgalmasabbra sikerült, de mindkét csapat idegesen játszott és az volt a benyomásom, hogy a Gyirmót jobban akarta a győzelmet, mint mi. Nem feltétlenül könnyű ezt kimondani, de nekem így tűnt. Talán a csapat azt gondolta, hogy ez egy könnyebb mérkőzés lesz és nyerhetünk csak úgy, ha a támadásra koncentrálunk, de ez így nem megy. Védekezésben és támadásban is egyaránt jól kell teljesítenünk, ha meg akarunk nyerni egy mérkőzést. Nem igazán küzdöttünk a lepattanó labdákért, amiből a Gyirmót helyzeteket is tudott kidolgozni. Az eredménnyel kapcsolatban boldogok lehetünk, a mutatott játékkal nem. (honvedfc.hu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Újpest
Milos Kosanovic
A negyedik kerületiek szerződtették a szabadon igazolható szerb védőt, Milos Kosanovicot.
Ajka
Schindler Szabolcs
A csakfoci.hu információi szerint nagy eséllyel a jelenleg a Vasas tartalékcsapatánál dolgozó Schindler Szabolcs lehet az ajkaiak új vezetőedzője.
Tovább az összes átigazoláshoz