Az OTP Bank Liga 29. fordulójának vasárnapi zárómérkőzése kiesési rangadót hozott; a Honvéd Gyirmótra látogatott.

I. félidő

A 21. percben a kispestiek szerezték meg a vezetést, Bőle Lukács távoli lövése bepattant a bal kapufáról, 0-1.

Hét perccel később egyenlített a Gyirmót. A 28. percben Hasani ért oda leggyorsabban a kapusról kipattanó labdára és ballal,  egy méterről a kapuba lőtt, 1-1.

Pár perc múlva Klimovich 17 méteres lövése csattant a bal kapufán, könnyen fordíthattak volna a hazaiak.

A félidő lefújása előtt egy jobb oldali beadás után Csörgő rosszul ért a labdába, ami így a saját kapuja felé pörgött, Szegi a gólvonalról fejelte ki a labdát. 1-1-s döntetlennel vonultak szünetre a csapatok.

II. félidő

Az 55. percben Lovric fejjel vette célba a kapu bal sarkát, de Rusák nagy bravúrral hárítani tudott.

A 86. percben Csörgő jött fel egy szabadrúgáshoz és öt méterről tudott fejelni, de Tujvel hatalmasat védett, így szöglet következett. Néhány perccel később Hasani került a kispesti kapu előterébe és jobbal a jobb alsót célozta meg. A labda már túljutott Tujvelen, de Bőle a gólvonalon elérte a játékszert.

Pár perc múlva ismét Bőle volt a főszerepben. A támadó 17 méterről a lécre bombázta a labdát. Több eseményt nem hozott a mérkőzés, igazságos pontosztozkodás született, a Honvéd a tizedik, míg a Gyirmót a 11. helyen áll a tabellán.

OTP Bank Liga, 29. forduló

Gyirmót-Honvéd 1-1 (Hasani 28. , ill. Bőle 21.)

Gyirmót: Rusák – Szegi, Ikic (Széles 68.), Csörgő, Hajdú – Vass, Nagy P., Klimovich (Radics 83.) – Hasani, Varga B., Medgyes (Herjeczki 66.)

(cserék: Hársfalvi, Ene, Radics, Herjeczki, Széles, Simon, Major, Ventura, Cvetanoski, Zeke, Bezborodko)

Honvéd: Tujvel – Doka (Petkovic, 57.), Batik, Lovric, Tamás – Pantelic, Kadiri (Hidi 67.) – Nagy D., Zsótér, Machach (Drazic, 57.) – Lukic (Traore 86.)

(cserék: Gyetván, Dúzs, Klemenz, Petkovic, Hidi, Drazic, Jonsson, Traoré, Gale, Petrusenko, Baráth, Kerezsi)