I. félidő

Már a második percben helyzetbe kerültek a hazaiak, Boli lőtt kapura az ötös jobb sarkáról, Csongvai vetődött a labda útjába és óriásit mentett.

Az ötödik percben Esiti buktatta a tizenhatoson belül Beridzét, amiért Karakó büntetőt ítélt. A tizenegyest Zivzivadze higgadtan a bal alsóba passzolta, Dibusz a másik irányba vetődött, 0-1.

A 19. percben Boli vitte le a labdát az alapvonalra és jobbal keresztbe passzolt. A hosszún Tokmac érkezett, aki ballal, félmagasan a kapuba lőtte a labdát, 1-1.

A 39. percben a bal oldalon vezetett szép támadást az FTC. Az akció végén Pászka gurította vissza ballal a labdát. Az átadásra Vécsei érkezett, aki ballal nagyon pontosan kilőtte a kapu bal sarkát, 2-1-s állással mentek félidőre a csapatok.

II. félidő

Az 59. percben Croizet tüzelt öt méterről kapura, Dibusz bal válláról pattant ki a labda, a Fradi kapusa egy pillanatra nem is tudta, hol jár a labda.

Pár perccel később Boli vette célba a kapu bal oldalát tíz méterről, de Banai nagyot vetődve hárítani tudott.

A 70. percben Zachariassen próbálkozott 9-10 méterről, de kísérlete elsuhant a jobb kapufa mellett.

A 93. percben Loncar szabálytalankodott Csongvaival szemben, amiért megkapta második sárgáját, így kiállította a játékvezető.

A 98. percben Dibusz hibázott a tizenhatoson belül, a lepattanóra Croizet csapott le, aki jobbal a kapuba lőtte a labdát. A játékvezető rövid videózás után érvénytelenítette a találatot, mert az újpest támadó kézzel ért a labdába.

A Ferencváros ezzel a győzelemmel bebiztosította fennállásnak 33. magyar bajnoki győzelmét. Az Újpest továbbra is a hatodik helyet foglalja el a tabellán.

OTP Bank Liga, 29. forduló

Ferencvárosi TC-Újpest FC 2-1 (Tokmac 19., Vécsei 39., ill. Zivzivadze 6. – tizenegyesből)

Kiállítva: Loncar 93.

FTC: Dibusz – Somália, Blazic, Kovacevic, Pászka – Esiti, Laidouni, Vécsei – Zachariassen, Boli, Tokmac

(cserék: Bogdán, S. Mmaee, Besic, Bassey, Sigér, Mak, Auzqui, Marin, Loncar, Gavric, Marquinhos)

Újpest: Banai – Kastrati, Koutroubis, Antonov – Croizet, Csongvai, Onovo, Bjelos, Boumal – Beridze, Zivzivadze

(cserék: Pajovic, Diaby, Mack, Simon, Yahaya, Viana, Mitrovic, Kovács D., Koné, Pauljevic, Katona)