Fotó: vasasfc.hu

A Vasas sportigazgatója az edzőváltásról: "Határozott döntést hoztunk" - Kondás tervez néhány változtatást

Nagy Miklós szerint nagyon komolyan nem kell megkongatni a vészharangokat, míg Kondás Elemér azt szeretné, ha a Vasas támadóbban játszana.
Nyikes Zoltán 2022. szeptember 9., péntek 15:20
Fotó: vasasfc.hu
Nagy Miklós szerint nagyon komolyan nem kell megkongatni a vészharangokat, míg Kondás Elemér azt szeretné, ha a Vasas támadóbban játszana.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. szeptember 9., péntek 15:20

Ahogyan arról a csakfoci.hu is beszámolt, az elmúlt fordulót követően Kuttor Attila vezetőedzőt Kondás Elemér váltotta a Vasasnál. A 2-szeres magyar bajnok és 2-szeres Magyar Kupa-győztes szakember, valamint az angyalföldi sportigazgatója, Nagy Miklós az M4 Sporton beszélt a változásról.

– Viszonylag gyors, de határozott döntést hoztunk. Elég sokat várt a Vasas erre a feljutásra és szerettük volna, hogy ha tapasztalt, rutinos vezetőedző irányításával próbáljuk megőrizni itt a helyünket – kezdte Nagy Miklós. – Nagyon komolyan nem kell megkongatni a vészharangokat. Az a munka, amit eddig befektettünk, az nem volt rossz. Ha az eddigi meccseket megnézzük, ötször vezettünk, de nem tudtuk ezt megtartani. Mindig hiányzott az a bizonyos nüansz, és annyira szoros ez a 12 csapatos NB I, hogy alapvetően a dobogóért küzdő 3-4 együttes kivételével szinte mindenki egy-két vesztes meccsel vagy győzelemmel sokat tud változtatni az aktuális pozícióján.

Öt döntetlenünk van, de lehetett ez volna akár másképp is, akár a meccsek képét, akár a felkészülésünket nézve. Voltak egyéni hibák, amik semmiképpen nem tervezhetőek, nem hiszem, hogy ezek csapatszintűek lennének, vagy akár a felkészülés következtében jöttek volna elő.

Az érezhető volt, hogy szükséges a váltás, szerettük volna kimozdítani a csapatot, új impulzusokat adni a játékosoknak, azoknak is, akik esetleg már biztosnak érezték a helyüket a csapatban és azoknak is, akik eddig nem. Tiszta lappal szerettünk volna indulni.

A sportigazgató kiemelte, a Vasas klubfilozófiája továbbra sem változik, következetesen szeretnének járni egy utat, ehhez kerestek egy szakembert, aki tovább tudja vinni a klubot ezen az úton.

– Minden meccs nagyon fontos, de az Újpest elleni mérkőzés - akár csak a két csapat tabellán elfoglalt helyét tekintve - nagyon lényeges lesz, azt követően pedig válogatott szünet következik és lehet rendezni a sorokat. Szeretnénk jó eredménnyel belemenni ebbe a szünetbe. A reális cél egy feljutó csapat vonatkozásában, akár a költségvetéseket, akár a keretek játékerejét tekintve, az a bennmaradás lehet. De szeretnénk a legtöbbet kihozni a csapatból és minden meccsen a maximumot nyújtani, ez nem keverendő össze. Nehéz megmondani, mikor fog ismét teljes értékű játékosként visszatérni Feczesin Róbert, de minden a tervek szerint halad és hamarosan megkezdi a csapatedzéseket – zárta az interjút Nagy Miklós.

Kondás Elemér vezetőedző azzal kezdte, hogy kedden már az ő vezetésével tartottak edzést,  az interjú pillanatában pedig öt tréningen volt túl az új csapatával.

– Nagyon jó képességű labdarúgók vannak a keretben, értelmes, intelligens fiatalemberek, öröm velük dolgozni. Ilyenkor még olyan sok változtatást nem szabad eszközölni, mert nem szabad megterhelni a játékosokat sok új dologgal – folytatta Kondás, akinek a Vasas az első budapesti csapata edzőként. – Nyilván tervezünk néhány változást - a játék elemeiben, és akár személyekben is -, de a nagy része az megmarad.

Szeretném, ha a Vasas bátrabban futballozna és támadóbban lépne pályára minden mérkőzésen. Nem kellett mérlegelnem. Nagy Miklós sportigazgató úr megkeresett, megbeszéltük a részleteket, elmondta, hogy ő mit szeretne, mi az elképzelés, utána meghozták a döntést, én pedig örömmel elvállaltam.

Mindig törekedtem arra, hogy a csapataim sok helyzetet dolgozzanak ki és sok gólt szerezzenek, eddig ez mindig így is volt. Szeretném, ha itt is ugyanez történne, ha rengeteget lennénk az ellenfél kapuja előtt. Nem igazán lehet meghatározni, hogy mennyi idő, amíg ez a munka beérik, mert az elsődleges szempont az eredményesség, ezt kell az előtérbe helyezni. Hiába játszunk szépen, ha nem tudunk nyerni, az semmit nem ér. Az eredményesség aztán majd szépen hozza magával a játékot is. Arra fogunk törekedni, hogy ez minél hamarabb megtörténjen. Szerettem volna több önbizalmat önteni a játékosokba, arra kértem őket, hogy próbálják érvényesíteni bátrabban a saját képességeiket, mert vannak olyan játékosok, akikben több van, csak eddig nem tudták megmutatni.

Kondás hangsúlyozta, gyakoroltak is néhány dolgot, abból is szeretne viszontlátni valamit az Újpest ellen, és ugyan erre nem volt sok idő, de úgy érzi, megértették a kéréseit. Az 58 éves szakember végül kiemelte, olyan elődei voltak Angyalföldön, akiket nagyon nehéz lesz überelni, neves szakemberek dolgoztak a Vasasnál, megtisztelő, hogy közéjük tartozhat.

Olvastad már?
EL: "A Fradi minőségben nincs a Trabzonspor szintjén", ütik-vágják a védőket a törökök - lapszemle
Ezt írják a török lapok, miután a Ferencváros 3-2-re legyőzte csütörtökön a Trabzonsport az Európa Liga-csoportkör első fordulójában.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Mohamed Ali Ben Romdhane
Tunéziában azt írják, hogy az Al Ahlyhoz igazolhat Mohamed Ali Ben Romdhane, honlapunk azonban úgy értesült, hogy a Fradinál egyelőre nem jelentkezett az egyiptomi csapat az üzlettel kapcsolatban.
ETO FC
Kuznyecov Szergej
Korábbi hírünknek megfelelően Kuznyecov Szergej lett a győriek új vezetőedzője.
ETO FC
Távozik a vezetőedző
Az NB II-ben szereplő ETO FC vezetősége szerződést bontott az első csapatot irányító Antonio Munozzal.
Tovább az összes átigazoláshoz