A Lokival még nyeretlen Janeiro: "Eljött az ideje, hogy elgondolkodjak sok dolgon" - így látták az edzők

Így látták a szakvezetők az NB I 6. fordulójának keddi mérkőzéseit Felcsúton, illetve Zalaegerszegen. Edzői értékelések.
Dudás Gábor 2022. augusztus 30., kedd 22:49
Így látták a szakvezetők az NB I 6. fordulójának keddi mérkőzéseit Felcsúton, illetve Zalaegerszegen. Edzői értékelések.
Szerző: Dudás Gábor 2022. augusztus 30., kedd 22:49

Puskás Akadémia - Mezőkövesd 1-0

Bővebben itt!

Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia): - Nagyon megszenvedtünk ezért a gólért. Korábban volt két-három olyan mérkőzésünk, hogy döntetlen lett a vége és nagyon sok helyzetünk volt. Ma a Mezőkövesd nagyon jó taktikával levédekezte a tereket, lelassította a játékunkat. Új volt a bíró, akinek gratulálok az első NB I-es mérkőzéséhez, de nagyon szaggatott volt az első félidő játéka, amit ő engedett meg. Remélem, hogy jó meccsei lesznek a jövőben és hogy nehezebb meccseken is bedobják, akár a Ferencvárosén vagy más találkozókon. A játék jobban tetszett a Debrecen ellen. Nagyon jól védekezett a Mezőkövesd, mi pedig nagyon sok keresztlabdával próbáltuk megoldani a játékot. A konstruktív játék hiányzott és a türelem, váltottunk is a félidőben, terveztük is, hogy a több játékost rotálunk, mivel közel volt a debreceni mérkőzés. Ez sikeres is volt a végén, Favorovval és Balutával jött egy új lendület, a második félidőben több területünk is volt, többször tudtuk megbontani az ellenfél védekező zónáját.

Bár nem volt annyi helyzetünk, mint az előző bajnokikon, de ezért a három pontért három mérkőzésen keresztül küzdöttünk.

Remélem, hogy ezzel megtört a jég és most már a gólhelyzeteket könnyebben fogjuk kihasználni, mint az eddigi mérkőzéseken. Köszönöm a csapatomnak a hozzáállást és gratulálok a játékosoknak!

Supka Attila (Mezőkövesd): - Azt gondolom, hogy ezen a mérkőzésen más eredmény is születhetett volna, ha a helyzeteinket be tudjuk lőni. Jól felkészültünk a Puskás játékára, a magas labdákat játékosaink jól kontrollálták. A középpályás labdaszerzések után próbáltunk megindulni, ezért is játszottunk ebben a felállásban. Megvoltak a ziccereink, sajnos ezeket nem tudtuk értékesíteni. Pont erre figyelmeztettem a játékosokat, hogy maradjunk zártak, még akkor is, ha jobban játszunk. Két játékosunk kirohant a falból és el is tudtak menni, ebből kaptuk a gólt. Azt gondolom, hogy a játékosok mindent megtettek, hogy ponttal, pontokkal távozzunk Felcsútról. (mezokovesdzsory.hu)

ZTE - DVSC 4-2

Bővebben itt!

Ricardo Moniz (ZTE): - A szurkolók nagyon megérdemelték ezt a játékot a második hazai meccsünkön. Örülünk, hogy ennyien kijöttek és hogy minden rendben volt. A kettő nulla sokat dobott volna a részünkről a mérkőzésen, de aztán a semmiből egyenlített a Debrecen, utána viszont Lesjak megmentette a meccset. A második gólunk előtt 50-50 százaléknak tűntek még az esélyek. Nagyon megérdemelte már a csapat is sikert, mert nagyon sokat küzdöttek a játékosok az elmúlt mérkőzéseken. Nagyon balszerencsések voltak, de most minden rendben kijött. Ugye az előző mérkőzéseken is vezettünk 1-0-ra, akkor nem tudtuk megtartani az előnyünket, most sikerült - mondta a szakember, aki az interjú végén érzelmes búcsút vett a válogatotthoz "igazoló" tolmácsától. (M4 Sport)

Joao Janeiro (DVSC): - Nagyon mérges vagyok. Először is - bár nem szoktam a bírókkal foglalkozni -, az első gól előtt megállt a csapatom, mert Báránnyal szabálytalankodtak, de ennek ellenére tovább ment a játék. Aztán jött két pontrúgás után esett gól. Lehetőséget adtam egy nagy tehetségnek, Farkasnak, de neki kellett fognia a szögletnél Lesjakot. Sajnos gólt kaptunk belőle, de igazából ebből is tanul és tapasztalatot szerez, bár most kicsit szomorú, ugyanakkor egy nagyon jó játékos. A második dolog, hogy hat forduló alatt 13 gólt kaptunk, pedig próbálkoztunk öt védővel, próbálkoztunk négy védővel, próbálkoztunk kapuscserével is. És most is az történt, ami általában, hogy az első félidőt odaadtuk az ellenfélnek, és a széleken nem volt elég a presszingünk.

Eljött az ideje, hogy elgondolkodjak sok dolgon.

A debreceni szurkolók nem ezt érdemlik, mert mindehol fantasztikus támogatást adnak a csapatnak, és most is, egy keddi napon 7-8 órát utaztak, hogy láthassák a csapatot és ezt az eredményt kapják cserébe. Azt mondtam nekik a meccs után, hogy hagyják a játékosokat, őket én küldöm a pályára, és hogy támogassnak tovább minket, mert az nagyon fontos a számunkra. Normális beszélgetés volt, semmi probléma nem adódott. Gratulálok a Zalaegerszegnek a megérdemelt győzelemhez! (M4 Sport)

Olvastad már?
A Loki Kazahsztánból igazolhat jól ismert támadót - hazai átigazolási hírek
A csakfoci.hu legkedveltebb rovatában ismét az NB I, az NB II és légiósainkat érintő piaci híreket gyűjtjük egy csokorba Nektek. Cikkünk folyamatosan frissül. Nézz vissza naponta többször is!
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fradi
Raul Gustavo
A Corinthians már bejelentette, hogy Raul Gustavo orvosin vesz részt az FTC-nél, és azt követően aláírhat a magyar bajnokhoz.
Fradi
Raul Gustavo
A Csakfoci korábban beszámolt róla, hogy Raul Gustavo a Corinthiansból a Fradiba szerződhet. Az Üllői129 szerint a brazil játékos már meg is érkezhetett Budapestre.
ETO
Zeljko Gavric
A győriek szerződtették a dunaszerdahelyi DAC támadóját, Zeljko Gavricot.
Tovább az összes átigazoláshoz