Fotó: MTI/Kovács Tamás

NB I: "Voltak olyan játékosok, akik nem érdemelték meg, hogy beálljanak" - így látták az edzők

Így látták a szakvezetők a vasárnapi NB I-es mérkőzéseket Kisvárdán, illetve Debrecenben. Edzői értékelések.
Csakfoci.hu 2024. május 12., vasárnap 22:50
Fotó: MTI/Kovács Tamás
Így látták a szakvezetők a vasárnapi NB I-es mérkőzéseket Kisvárdán, illetve Debrecenben. Edzői értékelések.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. május 12., vasárnap 22:50

Kisvárda - Mezőkövesd 4-3

Bővebben a mérkőzésről itt!

Feczkó Tamás (Kisvárda): - Ambivalens érzelmek vannak bennem, hiszen az első félidő kimondott jó játéka után, a második félidőben a vendégcsapat nagyon stabilan védekezett, ekkor már nem tudtunk helyzeteket kialakítani. Egy passzív labdabirtoklásunk volt, de nem volt benne a mérkőzésben az, hogy gólt kaphatunk, hiába jöttek be minőségi játékosok Drazic és Molnár Gabi személyében a vendégeknél.

Teljesen meglepődve állok egy-két játékosom pályára lépése előtt, akik a kispadról szálltak be, hogy nem nagyon hálálták meg a bizalmat. Azok között a játékosok között, akik beálltak, voltak olyanok, akik nem érdemelték meg ezt. Úgyhogy bosszantó, hogy egy szép búcsút el tudtunk így csúfítani az utolsó öt percben.

Ezért az utolsó öt percért kár, de az első félidőben mutatott teljesítményünk azt mondom, tényleg jól nézett ki. Mondhatnánk, hogy az első félidő megmutatta, hogy az NB I-ben a helyünk, de az eredmények, a megszerzett pontszám sajnos nem ezt mutatja. Szikszai személyében még egy fiatal, saját nevelésű tehetségünk mutatkozott be a pályán, Lucas valószínűleg az utolsó hazai mérkőzését játszotta, de nem ők voltak azok, akik nem jó teljesítményt nyújtottak, hanem két olyan idegenlégiós, akitől sokkal többet vár az ember az edzésteljesítmények alapján. A jövőre nézve ez előremutató lehet, hogy kire és hogyan lehet számítani.

Milan Milanovic (Mezőkövesd): - Az első félidőben érthetetlen volt a védekező munkánk, nagyon sok hibát követtünk el. A Kisvárda hat-hét helyzetből négy gólt szerzett. Nekünk is volt pár lehetőségünk, de sajnos ezek az első félidőben nem mentek be. A második félidőben cseréltünk, próbáltuk feljavítani, egy kicsit felrázni a csapatot. Úgy érzem, hogy a védekezésünk már inkább rendben volt, de azt is meg kell említeni, hogy lehet, hogy a Kisvárda nem helyezett már ránk akkora nyomást, mint az első félidőben. Összességében úgy gondolom, hogy a három cserénk előre segített a támadójátékban. Itt már a szerencse is mellénk állt, mert bementek a gólhelyzetek, amik az elsőben nem.

Ha egy picivel nagyobb szerencsénk van, akkor lehetett volna egy döntetlen is a mai meccs. Így sokkal jobban nézett ki a vége, a félidőben eléggé rossz volt a hangulat az öltözőben.

Szeretném kiemlíteni Ináncsit, mert az a fajta mentalitás és akarat, amit kivitt a pályára, az átragadt a többiekre is. Megmutatta a csapat, hogy azért van karaktere, és egy kis szerencsével még kellemesebb szájízzel távozhattunk volna.

DVSC - Fehérvár FC 1-0

Bővebben a mérkőzésről itt!

Srdjan Blagojevic (DVSC): - Nem volt egyszerű mérkőzés és már több hasonló meccsünk is volt a szezonban. Főleg mentálisan volt nehéz azok után, hogy öt gólt kaptunk az FTC-től és elveszítettük a lehetőségét annak, hogy a nemzetközi kupában induljunk. Nem volt könnyű az intenzitást megtartani, amire szükség volt a ma esti találkozón, de örülök, hogy végül sikerült. Nem volt könnyű a Vidi elleni meccs amiatt sem, amilyen helyzetben voltunk és hozzá kell tennem azt is, hogy a Fehérvár nagyon jó csapat. Fizikailag nagyon erősek és magabiztosan is futballoznak, megvannak az ambícióik, mivel a második helyért harcolnak.

Leegyszerűsítve azt mondhatom, hogy a mai mérkőzést Megyeri Balázs védéseinek köszönhetően nyertük meg, három helyzetben is nagyot mentett. A másik dolog pedig a türelem, ami főleg a második félidőben volt jellemző ránk. Szerintem fejlődtünk abban, ahogy a kontratámadásokat tudtuk kontrollálni és megmutattuk azt, hogy türelmesek tudunk lenni, amikor a támadásainkat építjük fel. Nem a mai volt a legjobb teljesítményünk, de végül sikerült 1-0-ra nyernünk és úgy gondolom, ez a győzelem itt az utolsó hazai meccsünkön a legjobb érzés és ez egy ajándék is a szurkolóinknak.

(fehervarfc.hu)

Bartosz Grzelak (Fehérvár): - Először is gratulálok az ellenfelünknek a győzelemhez.

Csalódott vagyok, hogy nem tudtunk ma nyerni, de úgy gondolom, nagyon jó teljesítményt nyújtottunk - amióta a Fehérvár edzője vagyok, itt, Debrecenben a legjobbat. De ilyen a labdarúgás, ha nem vagy elég szerencsés a helyzeteknél és a mérkőzés állása 0-0, akkor bármi megtörténhet.

Természetesen csalódás számunkra, hogy gólt kaptunk szögletből, majd az utolsó tíz percben már nem volt elég energiánk, hogy kiharcoljuk a döntetlent, de büszke vagyok a játékosaimra. Tovább kell lépnünk és a következő mérkőzésre koncentrálnunk. (fehervarfc.hu)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest/Fehérvár
Bartosz Grzelak
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően Bartosz Grzelak távozott a Viditől és az Újpest vezetőedzője lett.
Nyíregyháza
Új érkező
Védekező középpályást igazolt a Nyíregyháza Spartacus. A Vasas-nevelés Kovács Milán az elmúlt három évben előbb Szegeden, majd Gyirmóton volt alapember. A 24 éves játékos 3 éves szerződést kötött.
Mezőkövesd
Új igazolás
A Mezőkövesd bejelentette a 27 éves Harsányi István szerződtetését. A támadó középpályás az elmúlt két évet Pécsen töltötte, az előző idényben nyolc góllal segítette az NB II-es kiesőt.
Tovább az összes átigazoláshoz