Fotó: molfehervarfc.hu

NB I: "Új időszámítás kezdődött Fehérváron"; Grzelak már támadna is - edzői várakozások

Így várják az NB I főszereplői a szombati bajnokikat, azaz a MOL Fehérvár-Kecskemét és a Vasas-Fradi mérkőzést.
Budai László 2023. április 22., szombat 13:20
Fotó: molfehervarfc.hu
Így várják az NB I főszereplői a szombati bajnokikat, azaz a MOL Fehérvár-Kecskemét és a Vasas-Fradi mérkőzést.
Szerző: Budai László 2023. április 22., szombat 13:20

NB I, 28., forduló

MOL Fehérvár-Kecskemét 15.00

Bartosz Grzelak (MOL Fehérvár): - Arra számítok, hogy a Kecskemét egy 3-0-s győzelem után magabiztosan érkezik hozzánk. Fizikálisan erős, szervezett csapatuk van, amely ellen nehéz játszani, hiszen nagyon gyorsan ki tudnak alakítani gólhelyzeteket, így 90 percen keresztül magas fokú koncentrációra lesz szükségünk. A Kecskemét jó keveréke a fizikailag erős, illetve a technikailag képzett játékosoknak. A legnagyobb erősségük jelenleg talán az önbizalmuk, remek szezont futnak, sokakat megleptek a szereplésükkel, de ha a mérkőzéseiket nézem, nem lep meg a tabellán elfoglalt helyezésük. Két olyan csapat találkozik majd, amelyek a védekezésben stabilan teljesítenek, nehéz betalálni nekik. Fejlődnünk kell támadójátékban, több játékossal kell támadnunk az ellenfél tizenhatosán belül és annak környékén, remélem, ebben már szombaton sikerül előrelépnünk. (molfehervarfc.hu)

Szabó István (Kecskemét):

Egy új időszámítás kezdődött véleményem szerint ellenfelünknél, én is elsősorban ezt a négy fordulót figyeltem leginkább, amit új edzőjükkel vívtak meg, hiszen vele természetesen más stratégia, más elképzelés érkezett a klubhoz. Sokkal masszívabb lett, főleg védekezésben a Fehérvár, hiszen két gólt kaptak csak ezen a négy mérkőzésen.

- Nagyon erős ráadásul hazai pályán riválisunk, hiszen 30 pontjukból 24-et otthon szereztek, keretük pedig tele van válogatott játékosokkal. Egész hetünk volt ugyanakkor készülni, szerencsére sérültünk sincs, így a most megálmodott legjobb csapattal tudunk pályára lépni. Ez az egészségügyi és a szakmai stáb munkáját dicséri, hogy január óta nincs sérültünk, ezt le is kopogom gyorsan. Ennek is köszönhető, hogy sokan tudnak kiemelkedően teljesíteni hétről hétre. Ez örömteli, de nem szabad hátra dőlni, pontosan tudjuk, hogy mennyire fontos ez a mérkőzés mindkét csapat számára. A jó hangulatú munka természetesen ezen a héten is megvolt, hiszen fontos számunkra, hogy ezen a mérkőzésen is meglegyen a ránk jellemző komoly védekezés, illetve a hatékony támadójáték is. Szeretnénk Fehérváron is pontot, pontokat szerezni. (kecskemetite.hu)

Vasas-Ferencváros 19.30

Desits Szilárd (Vasas, megbízott vezetőedző): - Tisztában vagyunk a Ferencváros erősségeivel. Annak fényében, hogy a múlt héten nyertek és jól is játszottak, úgy tűnik, kezdik visszanyerni a formájukat. Nyilván egy nagyon nehéz mérkőzésre számítunk, de hazai pályán játszunk és szeretnénk itthon tartani a három pontot. A győzelmek természetesen mindig nagyon nagy jelentőséggel bírnak, a mezőkövesdi siker valamelyest az önbizalmunkat is helyre rázta, illetve a csapategységet is megerősítette. Bízom benne, hogy rátaláltunk a helyes útra és ezt a játékot tudjuk folytatni a következő mérkőzésen, ha pedig jönnek a gólok is, akkor ez eredményt fog magával hozni. A liga legnehezebb ellenfelével játszunk, de mindenkit meg lehet verni. Nagyon bízom a csapat egységében, a szervezettségünkben, az alázatban és abban, hogy szenvedéllyel fogunk játszani. Biztosan lesznek nehezebb periódusai az összecsapásnak, de remélem, hogy ezeken a kilátogató szurkolóink segítségével át fogunk billenni és meg tudjuk nyerni a találkozót. (vasasfc.hu)

Sztanyiszlav Csercseszov (Ferencváros): - Számunkra mindig a következő, így most a Vasas elleni mérkőzés a fontos. Közeleg a bajnokság vége, tehát minden hátralévő bajnokit szeretnénk megnyerni! Az elmúlt hetekben már a Fehérvár ellen is jól játszottunk, de a jó játék akkor sajnos nem párosult eredménnyel, a Honvéd ellen viszont végre sikerült megszereznünk a három pontot, ami örömteli. Természetesen a futballban mindig az eredmény a fontos, és azt értékelik, de korábban már olyan meccseken is azt láttam, hogy a csapat visszatért a helyes útra, ahol nem nyertünk. Minden találkozóra úgy készülünk, hogy a legjobbat szeretnénk nyújtani. Nem örültünk, hogy ilyen sokáig nem tudtunk nyerni, de ez a játék része, és én akkor is azt láttam, hogy jól dolgoztak a fiúk.

Azt a csapatot szeretném látni, amit építünk, amelyik nyerni akar, szeretne szépen játszani és természetesen nyerni. Ez a legfontosabb! Köszönettel tartozunk a szurkolóinknak az eddigi támogatásért, azért, hogy a nehéz időszakban is kitartottak mellettünk – bízom abban, hogy szombaton újra meg tudjuk örvendeztetni őket.

(fradi.hu)

Olvastad már?
Gera méltatta a Fradi fiatal magyar válogatottját: “Ritka az olyan mentalitású labdarúgó, mint ő”
Az U21-es válogatott szövetségi edzője szerint nem kérdés, hogy ki nyeri majd a magyar bajnokságot.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár
Szabó Levente
A tavaszt a DVTK-nál töltött Vidi-csatár, Szabó Levente iránt német, holland és svájci csapatok is érdeklődtek. A hírek szerint a 24 éves játékos végül Németországban folytathatja. (Sportál)
Fradi
Dionisi másnak is kell
A 44 éves olasz szakember nemcsak a zöld-fehéreknél, hanem az olasz élvonalban szereplő Cagliarinál is jelölt a kispadra.
ZTE
Velük erősíthetnek
Két Budafok-játékossal, a kapus Gundel-Takács Bencével és a középpályás Csonka Andrással erősíthet a ZTE. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz