Fotó: fehervarfc.hu

NB I: Simának indult, de egy vitatott kiállítás után majdnem feltámadt a Vidi Újpesten - videók

Az első félidőben akár még a kétgólosnál is nagyobb előnyt szerezhetett volna az Újpest, Csoboth kiállítása után azonban a második félidőben a Vidi játszott nagy fölényben és Kodro révén egyenlített is, de VAR-ozást követően nem adták meg a találatot.
Nyikes Zoltán 2023. július 29., szombat 22:14
Fotó: fehervarfc.hu
Az első félidőben akár még a kétgólosnál is nagyobb előnyt szerezhetett volna az Újpest, Csoboth kiállítása után azonban a második félidőben a Vidi játszott nagy fölényben és Kodro révén egyenlített is, de VAR-ozást követően nem adták meg a találatot.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. július 29., szombat 22:14

A Vidi az előző idényben az utolsó fordulóban harcolta ki a bennmaradást az NB I-ben, majd a főszponzor nyári távozását követően Garancsi István klubelnök elmondta, más polcra került a fehérvári együttes, ebben az új helyzetben pedig nem álmodhatnak bajnoki címről, de még a dobogóról sem.

1. félidő

Ezt a kijelentést alátámasztotta az első játékrész is, ahol az Újpest kétgólos előnyre tett szert, ez azonban a Vidire nézve volt hízelgő. Nebojsa Vignjevic csapata hatalmas iramban és támadószellemben játszott végig és futószalagon dolgozta ki a helyzeteket, már a 7. percben Ambrose-Csoboth-Kiss volt a labda útja, a szélső a 16-oson belül, a jobboldalon megcsinált egy cselt befelé Zeke mellett, majd a léc alá tartó bombáját védte Kovács.

Négy perccel később Ambrose a jobbról adott laposan középre, ahol érkezett Csoboth, de Csongvai becsúszva nagyot mentett, míg másodpercekkel ezután Csoboth középre adása után Onovo lőtt 15 méterről éppen Kovács ölébe.

A 12. percben megszerezte a vezetést az Újpest: Antzoulas hosszú indítását kapásból tette középre laposan jobbról Kiss Tamás, középen pedig érkezett Ljujic és közelről a kapus alatt a hálóba lőtt, 1-0.

Maradt támadásban az Újpest, a 20. minutumban Pauljevic beadását Pinto éppen Ljujic elé fejelte, aki 14 méterről, alig lőtt a jobb felső fölé.

A 24. percben akár már a harmadik gólját szerezhette volna a szerb középpályás, ekkor 19 méterről, szemben a kapuval végezhetett el szabadrúgást, tekerése kevéssel ment el a jobb sarok mellett. Két percre rá Tamás balról érkező beadása jó lett a hosszún Onovónak, aki kapásból lőtt a jobb alsó mellé. A 30. percben először alakult ki veszély az újpesti kapu előtt, de ez is a hazai védelemnek volt köszönhető, miután Hall röviden fejelte haza a labdát, Kastrati azonban már nem tudta kapura kotorni a labdát.

A 33. percben lehetséges kiállítást vizsgált a VAR és Karakó hosszú percekig, miután Larsen 16-oson belüli becsúszásánál Csoboth rátaposott a Vidi-védő vádlijára - miközben a labdát nézte -, a játékvezető pedig úgy ítélte meg, hogy ez piros lapot ért, így emberhátrányba került az Újpest.

Ez okozott néhány feszült percet a lelátón és a pályán is, de a 42. percben jött az újabb Újpest-gól: Kiss Tamás a 16-oson belül becsúszva passzolta tovább a labdát Macknak, aki 13 méterről a kapufa segítségével a jobb alsóba tekert, 2-0.

A szünet előtt azért egy komoly gólszerzési lehetőséget is feljegyezhettünk a Vidi előtt, amikor Csongvai jobbról érkező beadását 2 méterről, kapásból lőtte a bal alsó mellé Schön.

2. félidő

Az első félidőben Csoboth kiállítását követően még nem tudott váltani a Vidi, a szünetben viszont alapos fejmosásban részesülhettek a vendégek, a második játékrészre ugyanis sikerült felpörögniük. A csereként pályára lépett exújpesti, Katona Mátyás egy perc elteltével szépített is, miután Schön passzát követően 17 méterről kilőtte a bal alsót, 2-1.

Ezt követően is nagy fölényben játszott a Vidi, folyamatosan birtokolták a labdát, Houri és Schön is kísérletezett lövéssel.

A 65. percben Csongvai jobbról érkező lapos beadását Kodro belsőzte be a jobb alsóba 5 méterről, ám VAR-ozást követően kiderült, hogy Csongvai lesen kapta a labdát, így érvénytelen volt a gól. A 71. percben ismét Katona veszélyeztetett egy 16-oson kívüli lövéssel, ám nagyjából egy méterről a jobb felső mellé tekert. Három perccel később Pető is megdolgoztatta Nikolicot, az újpesti kapus ütötte ki a léc alá tartó kísérletet.

A 82. percben hosszú idő után a Vidi-kapu előtt is kialakult veszély, amikor Tamás lapos beadása találta meg Saserét az ötösön, akitől azonban nagy helyzetben elpattant a labda, így odalett a lehetőség. A 91. percben meccsben tartotta a Vidit Kovács kapus, miután Onovo spiccelését védte bravúrral, nem sokkal később pedig már a túloldalon Schön egy szép cselt követően gurított vissza Katonának, aki futtából már nem tudta kapura irányítani a lövést.

A nyolcperces hosszabbításban végül már nem esett gól, így az Újpest otthon tartotta a három pontot.

NB I, 1. forduló

Újpest FC-MOL Fehérvár FC 2-1 (Ljujic 12., Mack 42., ill. Katona M. 46.) 
Kiállítva: Csoboth 35.

Újpest: Nikolic – Pauljevic (Ganea, 89.), Antzoulas, Hall, Tamás – Mack, Onovo, Ljuljic (Kastrati, 57.) – Kiss (Fehér, 57.), Ambrose (Sasere, 57., Jevtoski 89.), Csoboth

Vidi: Kovács – Csongvai, Larsen, Spandler, Zeke (Berki, 83.) – Pinto (Pető, 46.), Christensen – Kastrati (Katona, 46.), Houri, Schön – Kodro

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ferencváros
Callum Styles
A Fradi újra megpróbálta megszerezni a 23 éves játékost, ám Styles az angol másodosztályba vágyott inkább. A Championshipbe való igazolás pedig klubja miatt nem jött össze.
ZTE FC
Dombó Dávid
Hivatalossá vált a csakfoci.hu korábbi információja: Zalaegerszegen folytatja pályafutását Dombó Dávid.
BVSC
Kincses Ádám
Úgy tűnik véget érhet a több hetes edzőkereső a BVSC-nél. Végül a legkézenfekvőbb döntést hozták meg a klub vezetői.
Tovább az összes átigazoláshoz