Fotó: facebook.com/ujpestfc

NB I: Kiütés a Szuszában, az Újpest a második félidőben összeomlott a Zalaegerszeg ellen - videó

Croizet és Mance duplázott, a Zete nagyon simán legyőzte az Újpestet a Megyeri úton.
Csakfoci.hu 2024. április 5., péntek 21:55
Fotó: facebook.com/ujpestfc
Croizet és Mance duplázott, a Zete nagyon simán legyőzte az Újpestet a Megyeri úton.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. április 5., péntek 21:55

Az OTP Bank Liga 27. fordulója az Újpest-Zalaegerszeg összecsapással indult.

I. félidő

A találkozó első néhány perce helyzetet nem, viszont egy sajnálatos sérülést hozott: az újpesti csapatkapitányt, Simon Krisztiánt kellett kényszerűségből lecserélni, helyén Antzoulas folytatta. Később Husztit is ápolni kellett, ő nem kért cserét, tudta folytatni a játékot. A 15. percben Mim próbálkozott a 16-oson kívülről, Mack vetette bele magát a labda útjába. A 16. percben Banai volt nagy munkában, kétszer is védett másodpercek leforgása alatt.

A 22. percben aztán előnybe kerültek a lila-fehérek: az NB I-ben kezdőként debütáló Geiger balról adott középre, ahol az ötösnél érkező Huszti ballal a bal alsóba segítette a labdát (0-1).

Nem tartott sokáig a hazaiak öröme: Croizet kapott labdát 21-22 méterre a kaputól, majd nagy erővel lőtt, Banai csak hozzáérni tudott a jobb felsőben kikötő labdának (1-1).

Érdekesség, hogy a két gólszerző épp "klubjuk" ellen szerzett gólt, Huszti ugyanis kölcsönben szerepel Újpesten Zalaegerszegről, míg Croizet a IV. kerületiek adták kölcsön a Zetének a szezonra. A 34. percben egy remek kiugratással találták meg Ambroset, ő azonban csúnyán a kapu mellé lőtt nagy helyzetben. Az első 45 percbe még Keita kísérlete fért bele, próbálkozása jócskán fölé szállt.

II. félidő

A fordulást követően Ljujic kétszer is gólt szerezhetett volna, előbb nagy lendülettel tört be a 16-oson belülre, ekkor Szendrei szerelte, majd 20 méterről leadott ballábas lövését védte Dombó. A másik oldalon azonban megrezdült a háló: Mance óriásit harcolt egy labdáért, és végül az újpesti kapuba tudott találni (1-2). Mancét láthatóan feldobta a találat, percekkel később ismét harciasságának köszönhetően vezethette kapura labdát, majd Keita buktatta a 16-oson belül, amiért 11-es következett. Mance magabiztosan értékesítette a büntetőt (1-3), míg az Újpest megfogyatkozott Keita kiállítása miatt.

A 65. percben megszületett a negyedik zalaegerszegi gól: Mim hatalmas lendülettel indult meg a hazai kapu felé, majd nagyon önzetlenül Croizet elé passzolt, aki közelről az üres kapuba lőtt (1-4).

Az utolsó 10 percre 1-5-ös eredménnyel mentek a felek, miután a csereként beállt Németh Dániel jobbról nagyszerű mozdulattal kilőtte a jobb alsót. A hajrában Mance még közel állt a mesterhármashoz, de több gólt sem ő, sem más nem szerzett, így a ZTE a DVTK után az Újpestet is 5-1-re győzte le.

NB I, 27. forduló

Újpest-Zalaegerszeg 1-5 (Huszti 22., ill. Croizet 30., 65., Mance 53., 61. - a másodikat 11-esből, Németh 81.)

Újpest: Banai - Huszti, Keita, Kobouri, Geiger (Varga 85.) - Tajti, Mack (Radosevic, 72.), Ljujic - Simon (Antzoulas, 4.), Ambrose (Mörschel, 72.), Csoboth (Ganea 85.)

(cserék: Antzoulas, Doka, Genzler, Ganea, Jevtoski, Kiss, Mörschel, Onovo, Radosevic, Sasere, Varga)

ZTE: Dombó - Evangelou, Safronov, Medgyes - Szendrei (Németh D., 79.), Mim (Kovács B., 79.), Sankovic, Bedi (Kiss B., 34.) - Sajbán, Mance, Croizet (Csóka, 67.)

(cserék: Gyurján, Csóka, Hadida, Kiss B., Kovács B., Lesjak, Németh D., Spoljaric, Meshack, Vogyicska)

Neked ajánljuk
Átigazolások
Fehérvár
Szabó Levente
A tavaszt a DVTK-nál töltött Vidi-csatár, Szabó Levente iránt német, holland és svájci csapatok is érdeklődtek. A hírek szerint a 24 éves játékos végül Németországban folytathatja. (Sportál)
Fradi
Dionisi másnak is kell
A 44 éves olasz szakember nemcsak a zöld-fehéreknél, hanem az olasz élvonalban szereplő Cagliarinál is jelölt a kispadra.
ZTE
Velük erősíthetnek
Két Budafok-játékossal, a kapus Gundel-Takács Bencével és a középpályás Csonka Andrással erősíthet a ZTE. (NSO)
Tovább az összes átigazoláshoz