Fotó: molfehervarfc.hu

NB I-es edzőmeccsek: A Vidi és a Puskás sem győzött a főpróbán, két új igazolás is pályára lépett - eredmények

A MOL Fehérvár FC szerb, a Puskás Akadémia pedig cseh csapat ellen játszotta utolsó felkészülési mérkőzését a bajnoki rajt előtt.
Nyikes Zoltán 2023. január 19., csütörtök 18:49
Fotó: molfehervarfc.hu
A MOL Fehérvár FC szerb, a Puskás Akadémia pedig cseh csapat ellen játszotta utolsó felkészülési mérkőzését a bajnoki rajt előtt.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. január 19., csütörtök 18:49

A horvátországi edzőtábor utolsó felkészülési mérkőzésén a MOL Fehérvár FC a szerb másodosztályú Radnicki Beograd ellen lépett pályára Porecben, a friss igazolás, Deybi Flores első alkalomal lépett pályára Vidi-mezben.

A fehérvári klubhonlap beszámolója szerint aktívan, nagy iramban kezdte a találkozót a magyar csapat, Bese lövését blokkolták, Pető szabadrúgása fölé szállt, majd a 17. percben megszerezte a vezetést a Vidi: az ellenfél kapusa az őt megtámadó Szabó Leventét találta el, a labda pedig a csatár lábáról a kapuban kötött ki (1-0).

A vezető gól után is támadásban maradt a Vidi, az ellenfél nagyon ritkán jutott el a tizenhatosa környékére, az első említésre méltó lövésére a 26. percig kellett várni. A 34. percben Bese jobboldali beadására Szabó érkezett, de pörgetése elkerülte a kaput, a másik oldalon Andric szöglet utáni fejese ment mellé. A félidőt Deybi sorfalban elakadó szabadrúgása zárta.

Fordulás után, a 47. percben Ahmetovic 7 méteres lövését Rockov védte bravúrral, majd Andric jobb oldali, 16 méteres tekerését a léc alól ütötte ki a Vidi kapusa. A második félidő ezen részében a szerb csapat támadott többet, majd a 60. percben Deybi lövését blokkolták. Ezt követően Funsho és Cserkuti-Németh állt be, majd egy hazaadás miatt megítélt szabadrúgást lőttek az oldalhálóba a szerbek. Az utolsó 20 percre Kojnok érkezett a pályára, majd a 72. percben egy 15 méterről leadott lövéssel Nedeljković talált a Vidi kapujába (1-1).

A 82. percben Szabó, majd Pető lövését is kiütötte az ellenfél kapusa, három minutummal később Funsho próbálkozása is az ő zsákmánya lett. Közben az utolsó negyedórára hosszú rehabilitációt követően a nyári edzőtáborban súlyos sérülést szenvedett Alef is visszatért a pályára. A 89. percben Kovács Bence tört a kapu felé, de 14 méterről fölé lőtt. A meccs utolsó momentumaként Pető bal oldali beadása után Cserkuti-Némethről pattant a labda a kapu mellé.

Így a Vidi utolsó edzőmérkőzése 1-1-el ért véget, Huszti csapata a holnap délelőtti regenerációt követően indul haza Székesfehérvárra.

Felkészülési mérkőzés, Porec

MOL Fehérvár FC-Radnicki (szerb II.) 1-1 (Szabó L. 17., ill. Nedeljkovic 72.)

Vidi: Rockov - Bese, Serafimov, Fiola (Kojnok, 71.), Hangya - Deybi (Alef, 75.), Kovács B. - Menyhárt (Cserkut-Németh, 61.), Pető, Schön (Funsho, 61.) - Szabó L.


A spanyolországi edzőtábor utolsó felkészülési mérkőzésén a Puskás Akadémia a cseh élvonalbeli Jablonec ellen lépett pályára.

A felcsúti klubhonlap beszámolója szerint meglehetően agresszívan, rengeteg párharcot kezdeményezve kezdte a mérkőzést a Jablonec, amely az első negyedórában szemmel láthatóan többet birtokolta a labdát a magyar csapatnál.

A nagy cseh igyekezet ellenére először a PFLA előtt adódott helyzetecske: Luciano Slagveer cselezett befelé a jobboldalról, majd tizenhat méterről, ballal eltalálta ugyan Jakub Surovcík kapuját, de a hálóőr könnyedén hárított. Mintegy tíz perccel később a túloldalon a montenegrói válogatott légiós, Vladimir Jovovic irigyelte meg a mutatványt, ő viszont a kapus öle helyett a felső léc fölötti légtérbe küldte a bőrt. A 32. percben egy mutatósabb cseh kombináció után megint Jovovic próbálkozott – hasonló eredménnyel. Ekkorra már fölénybe kerültek a Puskás, de gólt ők sem tudtunk szerezni az első játékrészben.

A második félidő elején is Hornyák csapatánál volt többet a játékszer, gólt mégis az ellenfél szerzett: az 54. percben egy baloldalon végigvitt kontra végén a zöld-fehérek keretének legértékesebb játékosa, Pavel Sulc vette be a kaput (1–0). Nyolc minutummal később egy jobboldali szögletből egyenlíthetett volna a Puskás, ám Patrizio Stronati fejese nem talált célt. Nem sokkal később Komáromi György veszélyeztetett – ekkor már a pályán volt az új szerzemény, Jonathan Levi is.

Az utolsó negyedórában  egy szép kombináció végén Artem Favorov adott munkát a jabloneci kapusnak, majd négy perccel a lefújás előtt aztán valószínűleg ő is tehetetlen lett volna egy Baluta-Levi kényszerítőzés végén, ám a román játékos fölé bombázott. A hajrában kifejezetten nyomasztó fölényben futballozott a Puskás a klubhonlap szerint, de hiába javult nagyot a játéka a második félidőre, gólt szereznie nem sikerült, így a győzelem a cseheké lett.

Felkészülési mérkőzés, La Quinta

Puskás Akadémia-Jablonec (cseh I.) 0-1 (Sulc 54.)

PAFC: Tóth B. (kapus); Mezghrani, Batik, Spandler, Nagy Zs., Van Nieff, Dusinszki, Baluta, Corbu, Slagveer, Puljic.
Csereként pályára lépett: Markek, Stronati, Favorov, Komáromi, Colley, Zahedi, Levi.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Paks
Hegedűs János
Hegedűs János a Paksi FC kölcsönjátékosaként szerepel majd az új szezonban az FK Csíkszereda együttesében.
Hertha
Dárdai Márton
Német sajtóhírek szerint bizonytalan Dárdai Márton jövője a Herthánál. A magyar válogatott védőre számítana klubja, ő azonban szívesebben futballozna az élvonalban.
BVSC
Pekár László
Csábi József vezetőedző remekül ismeri a legújabb kiszemeltet.
Tovább az összes átigazoláshoz