Fotó: fehervarfc.hu

NB I: A Vidi öt lőtt góllal lökte a szakadék legszélére Drazicékat - videó

Christensen duplázott, de Stefanelli, Karamoko és Berki is betalált, így a Vidi 5-0-lal küldte haza a Mezőkövesdet.
Budai László 2024. április 6., szombat 16:03
Fotó: fehervarfc.hu
Christensen duplázott, de Stefanelli, Karamoko és Berki is betalált, így a Vidi 5-0-lal küldte haza a Mezőkövesdet.
Szerző: Budai László 2024. április 6., szombat 16:03

Két, az elmúlt időszakban nem túl jó formában futballozó csapat találkozott egymással szombat délután a Fehérvár-Mezőkövesd mérkőzésen - mindkét együttes négy pontot tudott csak gyűjteni legutóbbi öt bajnokiján. A Vidi ezzel együtt is még a harmadik, a Kövesd azonban csak az utolsó, 14 pontos a hátránya a bennmaradást érő 10. helytől és szinte már csak matematikai esélye van a bennmaradásra.

I. félidő

Az első nagyobb helyzetet a Vidi alakította ki: szépen építettek fel egy támadást a bal oldalon, Schön előre passza után Fiola centerezett, ez ugyan nem volt teljesen pontos, de Christensen vissza tudott készíteni Csongvainak, ő pedig 25 méterről, kevéssel a felső léc fölé bombázott.

Azonnal jött erre a vendégek válasza: Molnár balról tökéletesen ívelt Drazic fejére, a kövesdi csatár senkitől sem zavartatva fejelt 10 méterről, azonban csak a jobb sarok mellé.

Majd újabb ütésváltás jött: előbb a hazai együttes találhatott volna be, Csongvai jól látta meg a második hullámban jövő Schönt, aki szemben a kapuval, 10 méterről jócskán fölé lőtt; majd Vajda varázsolta a meginduló Drazic elé a labdát, ő egy testcselt követően balról, kiszorított szögből lőtt, Tóth B. azonban szépen védett.

A vezetést a Fehérvárnak sikerült megszereznie: a 31. percben Sigér ívelt előre, Csongvai lefejelte a labdát a nem sokkal mellette álló Stefanellinek, ő pedig egy átvétel után, az ötösről a bal sarokba lőtt (1-0).

A félidő hajrájában még Schön ívelése akadt be kis híján a bal felsőbe.

II. félidő

Az első negyedórában egy bal oldalról élesen középre tett labda, valamint két jó Fiola-megindulás eredményezhetett volna veszélyt, de nem alakult ki belőlük nagyobb helyzet.

Christensen bombájából azonban igen, a 23 éves norvég játékos a 16-os vonala előtt harcolt meg egy labdáért, amely ugyan szerencsével maradt nála, de ha már így alakult, akkor a Vidi játékosa 20 méterről a kapu jobb alsó sarkába helyezte azt (2-0).

A gól után Katona és Karamoko érkezett Stefanelli, valamint Gradiar helyére a Vidibe, míg a Kövesd még a második találat előtt változtatott, amikor Szolgait hozta be Cseke helyett. 

A 66. percben közel volt az újabb Vidi-gól, Schön 25 méteres, lapos, ballábas lövésébe azonban Kovácsik még beleért, így a labda nem a bal alsóba, hanem a bal kapufára pattant.

Így sem kellett azonban sokat várni az újabb hazai találatra: Christensen szöglete után Lukic kezére pattant a labda, így a Vidi 11-eshez jutott, a büntetőt Christensen helyezte magabiztosan a bal alsóba (3-0).

A 76. percben Fiola készített kiválóan Katona elé, az ő centerezését Kovácsik éppen Karamoko elé ütötte, aki négy méterről a kapuba lőtt (4-0).

De még nem volt vége a fehérvári hengerelésnek: Katona passza után Berki is kilőtte a bal alsót (5-0).

Serafimov fejese után pedig csak a felső léc mentette meg a Kövesdet a hatodik kapott találattól.

A Fehérvár sikerével megerősítette harmadik helyét, sőt, már csak négy pontra áll a második Pakstól, a Mezőkövesd pedig maradt 14 pontos hátránnyal az utolsó. 

NB I, 27. forduló

Fehérvár-Mezőkövesd 5-0 (Stefanelli 31., Christensen 61., 70. - a másodikat 11-esből, Karamoko 76., Berki 84.)

Fehérvár: Tóth B. - Fiola, Serafimov, Spandler - Bese (Pető, 71.), Csongvai, Sigér, Schön (Berki, 77.) - Christensen (Kovács P., 77.), Stefanelli (Katona, 62.) - Gradisar (Karamoko, 62.).

Mezőkövesd: Kovácsik - Kállai (Kócs-Washburn, 84.), Pillár, Lukic, Szivacski - Brtan (Karnitskiy, 77.), Cseke (Szolgai, 59.), Szilágyi (Ugrai, 76.) - Molnár, Drazic (Szalai, 77.), Vajda.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Kecskemét
Horváth Krisztofer
A Csakfoci információi szerint a KTE-nek komolyan a zsebébe kell nyúlnia, ha érvényesíteni akarja a magyar válogatott támadó vételi opcióját.
Gyirmót
Ketten távozhatnak
Honlapunk úgy értesült, hogy Soltész Dominik és Kovács Milán is távozik az NB II-es Gyirmót csapatától, utóbbi játékos pedig a Budapest Honvéd színeiben folytathatja.
Újpest/DVSC
Baranyai Nimród
A Debreceni VSC U21-es válogatott jobbhátvédjével, Baranyai Nimróddal pótolhatja az Újpest a kölcsönjátéka után Zalaegerszegre visszatérő Huszti Andrást. (nso.hu)
Tovább az összes átigazoláshoz