Fotó: dvtk.eu

NB I: A Diósgyőr nyerte a brutális esőzés miatt extrém hosszúra nyúlt borsodi rangadót

Hatgólos meccsen hozta el a három pontot Mezőkövesdről a Diósgyőr. A találkozó a hatalmas esőzés miatti közel egyórás szünetről is emlékezetes marad.
Nyikes Zoltán 2023. augusztus 5., szombat 20:29
Fotó: dvtk.eu
Hatgólos meccsen hozta el a három pontot Mezőkövesdről a Diósgyőr. A találkozó a hatalmas esőzés miatti közel egyórás szünetről is emlékezetes marad.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. augusztus 5., szombat 20:29

Mindkét csapat vereséggel kezdte az NB I mostani kiírását, így egyértelműen a javítás volt a cél Kuttor Attila és Kuznyecov Szergej csapatánál is.

1. félidő

A lendület viszont csak a vendégekben volt meg az első percektől, már ekkor próbálkozott lövésekkel Klimovich és Vallejo is, de aztán a gólra sem kellett sokáig várni, a 4. percben Pozeg Vancas szöglete után Bárdos közelről, négy méterről fejelt a kapu közepébe - Piscitelli nem jött ki, a védők lemaradtak, így tisztán fejelhetett a Diósgyőr védője, 0-1.

Továbbra is aktívabbak maradtak a vendégek, de a 20. percben majdnem egyenlített a Kövesd, igaz ehhez a DVTK is hozzájárult, Illés balról érkező beadása után ugyanis Bárdos fejjel akart menteni, de majdnem öngólt fejelt, végül a lécről szögletre pattant a labda. A 33. percben Lukács jobbról érkező beadását a hosszún visszafejelte középre Holdampf, ahol Klimovich érkezett és kapásból fölé lőtt.

Két perccel később tovább növelte előnyét a DVTK: Pozeg Vancas kapott labdát a baloldalon, majd befelé húzott és 16 méterről kilőtte a bal alsót, 0-2.

A 38. perc körül aztán megérkezett a vihar Mezőkövesdre, özönvízszerű eső zúdult a pályára, így vízifocival ért véget az első játékrész. A szünetben nem csillapodott az időjárás, továbbra is ömlött az eső a gyepre, ami így teljesen felázott, így a játékvezetők sokáig nem találták játékra alkalmasnak a pályát.

2. félidő

A második félidő közel egyórás várakozás után kezdődhetett el, ugyanis a szünetben is folytatódott az özönvízszerű esőzés, így volt olyan pillanat, amikor nem sok esélyt adtunk volna arra, hogy itt ma még lesz meccs - ide kattintva tekintheted meg a videót és a fotókat a nagy esőzésről. Végül az eső elállt, illetve a vízelvezető rendszer is tette a dolgát, így 19:35-kor elkezdődött a második játékrész.

A hosszú szünet ellenére jó iramban folytatták a csapatok, három perc sem telt el, amikor szépített a Kövesd: egy felívelt labdát Lukic fejelt Drazichoz, aki háttal a kapunak lekezelte, majd egy fordulás után 16 méterről a jobb alsóba lőtt, 1-2.

Ezt követően is támadásban maradt a Kövesd, pár perccel később Vajda lőhetett jó helyzetből, de Szatmári blokkolt, aztán a 64. percben Vajda szerzett labdát a diósgyőri 16-oson belül, majd centerezett, Drazic pedig 6 méterről a jobb alsó mellé perdített.

A 68. percben aztán újfent kettő volt közte: Pozeg Vancas balról, a 16-os sarkáról emelt középre, ahol Lukács a védőket megelőzve, négy méterről, kapásból a jobb alsóba belsőzött, 1-3. Lukács karrierje első NB I-es gólját szerezte, de hét perccel később majdnem duplázott is, amikor Stephentől kapott remek labdát, kicselezte Piscitellit, de éles szögből kapu fölé lőtt.

A 76. percben megint közelebb kerültek a Diósgyőrhöz a hazaiak: egy felívelt labdát nem tudott elfejelni Szatmári a 16-os előterében, majd a büntetőterületen belül Drazic két védő mögött kibújt és Sentic alatt a bal alsóba gurított - épp hogy csak áthaladt a gólvonalon a labda, 2-3. Két percre rá Kállai egy rossz ütemű becsúszást követően megkapta második sárga lapját, így kiállították.

A 85. percben végleg eldönthette volna a meccset a DVTK, Edomwonyi fejesét viszont óriási bravúrral védte Piscitelli. A 88. percben aztán csak összejött a gól a nigériai csatárnak, miután Chorbadzhiyski lefejelt labdáját tette kapura egyből, Piscitelli ugyan védett, de a vizes füvön átcsorgott a labda a gólvonalon, 2-4.

Az újonc DVTK tehát megszerezte első győzelmét a mostani kiírásban, míg a Kövesd továbbra is 0 pontos.

NB I, 2. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC-Diósgyőri VTK 2-4 (Drazic 48., 76., ill. Bárdos 4., Pozeg Vancas 35., Lukács 69., Edomwonyi, 88.)
Kiállítva: Kállai 78.

Mezőkövesd: Piscitelli - Kállai, Lukic, Pillár (Beriashvili, 46.), Filip (Zahary, 46.) - Brtan, Cseke - Vajda (Kojnok, 89.), Illés (Hudák, 69.), Prudnikov (Nahirnij, 46.) - Drazic

DVTK: Sentic - Farkas, Szatmári, Bárdos, Stephen - Holdampf, Vallejo - Lukács (Gera, 91.), Klimovich (Obuonet, 69., Chorbadzhiyski, 83.), Pozeg Vancas (Acolatse, 69.) - Edomwonyi.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Ricardo Moniz
Hosszabb távra is kinevezhetik
A holland edző vezetésével négy bajnokin kilenc pontot szerzett, kiharcolta az európai kupát, így elérte a szezoncélt a Zürich.
Fradi
Edzőkérdés
Marek Papszunt nevezte ki új edzőjének a Raków. A Fradival is hírbe hozott edző kapcsán a Csakfoci korábban jelezte, hogy nem benne gondolkodnak az FTC-nél.
Fradi
Játékoseladások?
"Csak különleges ajánlat esetén engedünk el játékost" - utalt Hajnal Tamás többek között Marquinhos vagy Varga Barnabás esetleges értékesítésére. (M4 Sport)
Tovább az összes átigazoláshoz