Fotó: MTI

Nagy Ádám: "Az sincs rendben, hogy a bíró nem kezeli egy szinten a két csapat játékosait" - bicskanyitogató arrogancia és a foci istenei

Nagy Ádám még mindig dühös a németek ellen elveszített mérkőzés miatt. Nem érti a játékvezető döntését és az arroganciáját sem. Bízik benne, hogy a skótok legyőzése elég lesz a továbbjutáshoz. Nagy Zsolt örül, hogy itt lehet az Eb-n, hosszú sérülése alatt az is megfordult a fejében, hogy soha többet nem lesz válogatott.
Csakfoci.hu 2024. június 20., csütörtök 15:32
Fotó: MTI
Nagy Ádám még mindig dühös a németek ellen elveszített mérkőzés miatt. Nem érti a játékvezető döntését és az arroganciáját sem. Bízik benne, hogy a skótok legyőzése elég lesz a továbbjutáshoz. Nagy Zsolt örül, hogy itt lehet az Eb-n, hosszú sérülése alatt az is megfordult a fejében, hogy soha többet nem lesz válogatott.
Szerző: Csakfoci.hu 2024. június 20., csütörtök 15:32

Nagy Ádám még mindig nehezen viseli, hogy szerdán egy erősen vitatható góllal kerültünk hátrányba Németország ellen majd 2-0-s vereséget szenvedtünk. 

- Egyet aludtunk ugyan, de még mindig dühösek vagyunk a játékvezetőre és persze az eredmény miatt is. Ezúttal más mentalitással futballoztunk, taktikailag összeszedetten mentünk ki a pályára. Szervezetten védekeztünk, többször is meg tudtuk bontani őket, helyzeteket dolgoztunk ki. A két csapat között van  kvalitásbeli különbség, de megszorongattuk őket. Taktikailag érett, felnőttes játékkal meg lehet borítani a papírformát, de bosszantó, hogy a bíró így belenyúlt.

Középpályásunk elmondta, hogy természetesen nemcsak a játékvezetőt okolja az első gól miatt.

- Sípszóig tart a játék, ezt már gyerekkorunkban megtanuljuk. A 22. percben esett a gól és addig már nagy melónk volta abban, hogy kivédekezzük a támadásaikat. Amikor észrevesszük, hogy van egy ilyen szabálytalanság, kicsit fellélegzünk és megállunk. Annál nagyobb visszaigazolás, hogy szabálytalanság előzte meg a találatot nincs, minthogy Gündogan is megállt egy pillanatra. Ha nem állunk le és követjük a labda útját, akkor nagy valószínűséggel, mi értünk volna oda előbb. De egy ilyen toptornán nem hibázhat ekkorát egy játékvezető. Az sincs rendben, hogy nem kezeli egy szinten a két csapat játékosait. Az ellenfélnél van, aki 5-6 BL-serleggel rendelkezik, nekem egy sincs, ezért én nem mehetek oda hozzá szomonkérni egy-egy hibát, ha mégis, akkor bicskanyitogató arroganciával találkozom. Nem tudunk azonban mit tenni, el kell fogadnunk a játékvezetői döntéseket akkor is, ha nehezebb.

Nagy Ádám a nulla pont ellenére is bízik a továbbjutásban.

- Függetlenül attól, hogy rosszul kezdtük az Eb-t, sajt magunk részére elvárás maradt a továbbjutás. Most már nem elég csak az, hogy legyőzzük Skóciát.

Nagyon remélem, ha mi hozzátesszük a magunkét, a foci istenei megsegítenek majd és tovább tudunk jutni harmadik helyen.

Kicsit fejben fel kell frissülnünk és maximálisan felkészülni az utolsó ellenfelünkre, amely egy fizikális csapat, kevesebbet fociznak, sokat túrnak. Ezzel nincs semmi baj, mi is szeretünk így játszani. Fontos lesz, hogy zárjuk le a területeket, szeretnénk ezúttal kapott gól nélkül megúszni a mérkőzést. Abban pedig biztos vagyok, hogy lesznek helyzeteink, hiszen az előző két meccsünkön is voltak. Ha nyerünk és mégsem jutnánk tovább, az dolgozna bennünk, hogy kihagytunk egy hatalmas lehetőséget. Ha a svájciak ellen annyit nyújtunk védekezésben, mint tegnap, akkor egy vagy két kapura lövésük lett volna, azokat pedig Gula megfogja.  Sajnos a svájci mérkőzést nagyon elszúrtuk.

Nagy most lépett pályára 83. alkalommal a nemezti együttesben, amivel top 10-es lett a magyar válogatottban.

- A közelmúlt eredményei miatt nem foglalkoztam azzal, hogy top 10-be kerültem és azzal sem, hogy én játszottam a magyarok közül a legtöbbet az Európa-bajnokságok történetében. Nyilván mindkettő büszkévé tesz, de így, hogy két meccs után 0 ponttal állunk, nem tudok ezeknek felhőtlenül örülni.

Nagy Zsolt most játszotta első Eb-meccsét és nagyon boldog, hogy itt lehet.

- Hosszú volt az út, mire ide eljutottam. Volt egy nehéz időszakom, mindenki lemondott rólam a rosszul sikerült Wales elleni meccs után.

A sérüléshullám sem könnyítette meg a dolgomat, a héthónap kihagyás után megfordult a fejemben, hogy már nem leszek válogatott.

A Puskás Akadémia játékos bízik benne, hogy Skócia ellen kezdőként is bizonyíthat.

- Mindent megteszek az edzéseken, hogy a harmadik meccsen ott legyek a kezdőben, de ha ez esetleg nem jön össze, akkor sem leszek szomorú.  Az a lényeg, hogy minden meccs után emelt fővel tudjunk lejönni a pályáról, de a svájciak ellen ezt nem tudtuk megtenni. Az eddigi négy félidőből hármat elég jól lehoztunk, ez az elvárás az utolsó meccsen is. Reméljük, megnyerjük az utolsó csoportmeccsünket, számomra az lenne az i betűn a pont. 

csakfoci.hu Suzukival jut el a magyar válogatott Eb-meccseire: auto.suzuki.hu

Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
Hivatalossá vált, hogy az Újpestről távozott Kiss Tamás a lengyel másodosztályú Wisla Kraków játékosa lett.
Fehérvár FC
Ominger Gergő
A Fehérvár FC és a Puskás Akadémia FC megállapodásának értelmében kölcsönbe érkezik a Vidihez a középpályán bevethető, utánpótlás-válogatott Ominger Gergő.
ETO FC Győr
Akadémisták kaptak szerződést
A 19 éves védő, Kulcsár Martin és a 17 éves Décsy Ádám személyében a győriek két akadémistája kapott profi szerződést.
Tovább az összes átigazoláshoz