Fotó: fradi.hu

Máté Csaba: "Sokan szeretnének Fradi-edzők lenni" - NB I-es értékelések

Így látták a szakvezetők a vasárnapi NB I-es találkozókat Székesfehérváron és Zalaegerszegen. Edzői értékelések.
Csakfoci.hu 2023. augusztus 7., hétfő 8:18
Fotó: fradi.hu
Így látták a szakvezetők a vasárnapi NB I-es találkozókat Székesfehérváron és Zalaegerszegen. Edzői értékelések.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. augusztus 7., hétfő 8:18

FEHÉRVÁR FC - FERENCVÁROS 3-5

Beszámoló a mérkőzésről itt!

Bartosz Grzelak (Fehérvár): - Rosszul kezdtük a mérkőzést, 12 perc után egy felesleges labdavesztés után gólt kaptunk. Gyorsan jött a szabadrúgás is, kétgólos hátrányban sokan szétestek volna, de mi erősek vagyunk mentálisan és vissza tudtunk jönni a meccsbe.

Jókor szépítettünk a szünet előtt, majd “all in”-t mondtunk a szünetben, letámadtunk, nyomás alá helyeztük őket és fordítani tudtunk! 3-2 után viszont három gólt is kaptunk, ez nyilvánvalóan nem jó, ki kell elemeznünk, hogy miben hibáztunk.

Büszke vagyok a játékosokra az eredmény ellenére is, mert az utolsó pillanatig küzdöttek. Két erős csapat ellen kezdtük a bajnokságot, sajnos pontot nem sikerült szereznünk, de nem szabad ujjal mutogatni egy-egy játékosra, igazi csapatként viselkedtünk eddig is, ezután is együtt haladunk tovább és készülünk a jövő heti feladatra. Ha úgy tudunk játszani folyamatosan, mint az első félidő végén és a második elején, akkor sok jó meccsünk lehet ebben a szezonban. Viszont öt gólt nem engedhetünk meg senkinek, főleg hazai pályán. Fontos számomra, hogy a pályán történtek összhangban legyenek a lelátói történésekkel. Örülök, hogy a szurkolók mögöttünk álltak és voltak olyan momentumai a meccsnek, amikor a csapat rá is szolgált a biztatásra. (fehervarfc.hu)

Máté Csaba (FTC): - Minden meccsnek megvan a maga pszichológiája. 2-0-ig jól kontrolláltuk a meccset, nem éreztem, hogy a Fehérvárnak lett volna lehetősége a gólszerzésre. A félidő előtt szereztek egy gólt, ami lélektanilag nagyon fontos volt számukra, így még jobban hittek benne, hogy meg lehet fordítani ezt a mérkőzést. A második félidő is optimálisan alakult nekik, hiszen egy szögletből gólt szereztek. Ezt követően ismét betaláltak, ezzel pedig már egyértelműen úgy nézett ki, hogy fordul a kocka.

Éreztem a csapatban, hogy van bennünk annyi, hogy innen is vissza tudunk jönni. A cserék is nagyon jól szálltak be, ők is hozzátették a magukét. Az egész csapat jól reagált arra, hogy hátrányba kerültünk. Biztosan fáradtak, hiszen csütörtökön is meccset játszottunk, ennek ellenére kipréseltünk magunkból mindent.

Látni kell, hogy aki kockázatosabban játszik, tehát megpróbálja kihozni a labdát, annak a játékában benne van az, hogy elveszíti azt a saját térfelén. Erre is próbálunk felkészíteni mindenkit. Ezen az úton kell tovább menni, hiszünk benne, hogy ez célravezető. A hiba mindig benne van a játékban, kérdés, hogy erre hogyan reagálsz.

A tréner arról is beszélt, hogy csereként három gólpasszt kiosztó Abu Fani volt-e a mérkőzés embere.

- Ez nem csak egy emberen múlik. Tudjuk róla, hogy egy nagyszerű játékos. Kicsit többet játszott, mint amennyit eredetileg terveztünk neki. Tette a dolgát, hiszen egy kiváló játékos, de a többiek is nagyon fontos szerepet játszottak. Ahhoz, hogy gólpasszokat tudjál adni, kellenek olyan társak is, akik beindulnak, egy jó érkező játékos.

Máté Csaba jelenlegi mérlege az FTC kispadján: 3 mérkőzés, 3 győzelem - a szakember elárulta, mi változott az elmúlt hetekben, valamint hogy mennyire jó most Fradi-edzőnek lenni.

Mindig nagyon jó Fradi-edzőnek lenni. Sokan szeretnének Fradi-edzők lenni.

A győzelem segít, hogy jobb érzése legyen az embernek. Próbáltunk hatni a játékosokra, hogy kollektíven, csapatként játszanak. Ezt szeretnénk viszont látni a meccseken, ezen dolgozunk. Szerintem tettünk egy-két lépést ebbe az irányba, de hosszú út áll előttünk - tette hozzá. (fradi.hu)

ZTE - MTK BUDAPEST 2-1

Beszámoló a mérkőzésről itt!

Boér Gábor (ZTE): - Jól kezdtük a meccset, gólt is tudtunk szerezni, de utána kicsit rémálomszerű lett, elment egy-két embernél a koncentráció. A két nemzetközi meccs sokat kivett a játékosokból, nem is gondoltuk, hogy ennyire.

Érdekes ez a futball, hogy amikor egy csapat nem játszik jól, eredményes, amikor meg jobban játszik, nem tud nyerni. Nem játszottunk jól, viszont volt szerencsénk, utóbbi eddig kevésbé volt meg, viszont jobban futballoztunk. A szünetben hangsúlyoztuk, hogy ezt most szívből kell megoldani és a játékosoknak meg is dobbant a szíve, óriásit küzdve itthon tartottuk a három pontot.

Remélem, a sérültek jól vannak, még én sem tudok nagyon az állapotukról. Voltak kényszerű cserék is, ezért peches is volt ilyen szempontból a mérkőzés, de bízom benne, hogy túl vagyunk ezen az erőltetett meneten ezen a négy mérkőzésen, és most tudunk egy picit fújni, és majd fel tudunk felkészülni a következő mérkőzésre. (M4 Sport)

Horváth Dávid (MTK): - Sok olyan momentum volt, amikor kizökkenhettünk volna és elveszthettük volna a stabilitást, de a csapatjáték megvolt, erre lehet építeni. A hatékonyságon persze javítani kell, de a célunk nem változott, és ha a továbbiakban is ilyen stabilan futballozunk, az előbb-utóbb minden bizonnyal eredménnyel is fog párosulni. Mindenki, mindegyik poszton tette a dolgát, úgy érzem, hogy jól teljesítettünk, a Zsóri Dani becserélése abban az ütemben történt, amikor a középpályán már fogyott a terület. (M4 Sport)

Neked ajánljuk
Átigazolások
RB Leipzig
Orbán Willi
Sajtóhírek szerint Orbán Willi hamarosan szerződést hosszabbít Lipcsében.
Ajka/Vasas
Schindler Szabolcs
Ahogyan azt honlapunk előre jelezte: távozott a Vasas tartalékcsapatától Schindler Szabolcs és az NB II-es Ajka vezetőedzője lett.
Ferencváros
Profi szerződés
A Ferencváros profi szerződést kötött Bagi Ádámmal, a 17 éves támadó 2019 óta erősíti a klubot.
Tovább az összes átigazoláshoz