Válogatott: "Felkerültünk a kemény srácokhoz"; "A gólörömre már nem maradt erőm" – így látták a törökverést a főszereplők

Dibusz Dénes, Sigér Dávid, Varga Kevin, valamint Nagy Ádám mondta el, hogy mi a magyar válogatott titka, melyek azok a tényezők, amelyek miatt ilyen sikerekre képes a csapat.
Privacsek András 2020. november 19., csütörtök 11:52
Dibusz Dénes, Sigér Dávid, Varga Kevin, valamint Nagy Ádám mondta el, hogy mi a magyar válogatott titka, melyek azok a tényezők, amelyek miatt ilyen sikerekre képes a csapat.
Szerző: Privacsek András 2020. november 19., csütörtök 11:52

Dibusz Dénes szerint nagyon kevesen gondolták volna, hogy a Nemzetek Ligájában ilyen eredményt ér el a válogatott.

- Azt hiszem, hogy a válogatottal ebben a szűk egy hétben olyan sikereket értünk el, amire hónapokkal ezelőtt senki nem számított – kezdte Dibusz az M4Sportnak. - Azt már előzetesen tudtuk, hogy az Eb-pótselejtezők nagyon széppé tehetik ezt az évet, A Nemzetek Ligája csoportgyőzelemre viszont nagyon kevesen számítottak, szerintem még mi sem gondoltuk ezt, amikor megtudtuk, hogy kik lesznek az ellenfeleink. A törökországi győzelem megadta az alaphangot, onnantól kezdve mindenkinek az lebegett a szeme előtt, hogy minden mérkőzésen lehetőleg a lehető legeredményesebbek legyünk. Ez a mérkőzés feltette az i-re a pontot. Felvettük velük a versenyt miden téren. Tudtuk a másik mérkőzés állását, nem kellett annyira rohamoznunk, nekik fontosabb lett volna a gólszerzés, ezért jöttek is. Ezzel pedig nyíltak mögöttük területek, amit kétszer szépen kihasználtuk. Nyomást helyzetünk rájuk a gyors embereinkkel.

Sigér Dávid elárulta, hogy a gólja előtt nem neki kellett volna érkeznie a kapu elé.

Azt mondták a mérkőzés előtt, hogy maradjak a védelem előtt, de amikor azt láttam, hogy annyira elcsúsztunk, hogy sokat védekeztek az elől lévő támadóink is, akkor úgy éreztem, hogy ha odaérhetek, akkor menjek, mert valakinek ott is kell lennie.

- Jókor voltam jó helyen és próbáltam úgy belecsúszni a labdába, hogy gól legyen. Örülök, hogy a sok munka meghozta az eredményt és azt a gólt is. Inkább a második félidőre lehet építeni. akik a padról szálltak be, rengeteget segítettek. Az első félidőben jobban játszott az ellenfél, nem mindig találtuk az ellenszert, akkor nehéz volt, de próbáltunk futóteljesítménnyel kompenzálni.

A Fradi középpályása hamarosan édesapa lesz, erre utalt a gólörömével.

- Nagyon vártam erre a pillanatra. Hétfőre voltunk kiírva a picivel, de megvárta a válogatott összetartást, nagyon kis úriember, nekik ajánlom ezt a gólt.

Varga Kevin nagyon belefáradt a góljába.

- Megmondom őszintén, én is alig vártam, hogy odaérjek a kapuhoz, mert nagyon sokat kellett futni előtte. Az utolsó lépésnél úgy éreztem, hogy rosszul toltam meg a labdát, próbáltam erőből a hosszút rúgni, örülök, hogy végül utat talált, de a gólörömre már nem nagyon volt erőm. Az első helyzetemnél Niko nagy labdát adott, de akkor még leért a kapus, Sigi azonban berúgta, így egyáltalán nem voltam bosszús. Amikor megszereztük a vezetést, biztosabbá vált a csoportelsőség. Örültem, hogy külföldre szerződhettem, sokat tanulok kint Törökországban, minőségi játékosok közt tudok sokat fejlődni , ahogy a válogatottnál is.

Nagy Ádám a csoportelsőséget már elhiszi.

- A mérkőzés vége felé már kevés volt bennem, örülök, hogy nem volt annyi ráadás. Hét nap alatt három meccs, mindannyiunkat megfogott. Nekem külön öröm, hogy ezt a három mérkőzést szinte végig tudtam játszani. Izland ellen le lettem cserélve, de a jelek szerint ott ez kellett, hogy megnyerjük. Azt, hogy most csoportelsők lettünk, jobban tudom emészteni, jobban eljut az agyamig.

Most, amikor megyek vissza Bristolba, a gépen lesz időm egy kicsit gondolkodni, hogy amellett, hogy megnyertük a B divízió egyik csoportját, kijutottunk az Eb-re is. Azt kell, hogy mondjam, ezzel felkerültünk a kemény srácokhoz.

- Folyamatosan estek ki a játékosok és mégis egy olyan teljesítményt nyújtottunk, ami azt mutatja, hogy a magyar nemzeti 11-nek abban van az erőssége, hogy mennyire egymásért dolgozunk. Felemásak az éréseim a vírus okozta helyzet miatt, ugyan belaktuk már az Arénát, voltak izgalmak, győzelmek, de ez akkor lesz igazi, amikor nézők előtt tudjuk majd elérni a sikereket – zárta a Bristol középpályása az M4 Sportnak.

Olvastad már?
A következő vb-hez és Eb-hez is közelebb került a magyar válogatott a bravúrral - itt vannak a kalapok
A magyar válogatott - a várakozásat felülmúló - Nemzetek Ligája-szereplése és csoportgyőzelme a 2022-es vb-re, illetve a 2024-es Eb-re vezető úton is új kapukat nyitott meg a mieink előtt.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Nebojsa Vignjevic
Az Újpest közleményben erősítette meg, hogy nem gondolkodik Nebojsa Vignjevic vezetőedző leváltásán.
Pécsi MFC
Szerződéshosszabbítás
Újabb megállapodást írt alá a PMFC-vel Helesfay Donát, a 33 esztendős, pécsi születésű és nevelésű hálóőr 2014 decemberében az élvonalban mutatkozott be az együttes kapujában - írja a klubhonlap.
Visszatérhet
Nenad Lukic
A szerb MozzartSport információi szerint a korábban a Honvédot erősített Nenad Lukic visszatérhet Magyarországra.
Tovább az összes átigazoláshoz