Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Szoboszlai: "Büszkék lehetünk magunkra", Kiss: "Ezek a meccsek sem egyszerűek" - így értékelték a vb-selejtezőt a mieink

A magyar válogatott négy játékosa, Szoboszlai Dominik, Vécsei Bálint, Gazdag Dániel és Kiss Tamás nyilatkozott a San Marino elleni vb-selejtező után.
Nyikes Zoltán 2021. november 13., szombat 9:34
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
A magyar válogatott négy játékosa, Szoboszlai Dominik, Vécsei Bálint, Gazdag Dániel és Kiss Tamás nyilatkozott a San Marino elleni vb-selejtező után.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. november 13., szombat 9:34

Szoboszlai Dominik: – Remélem, hogy olyan teljesítményt tudtam nyújtani, amit a korábbi meccsek után megígértem, amikor még nem voltam olyan formában, mint amit én elvártam magamtól, és amire én valójában képes vagyok. Úgy gondolom, hogy a csapat nagyon jól játszott, küzdöttünk egymásért, betartottuk a feladatokat. Attól függetlenül, hogy San Marino volt az ellenfelünk és mi voltunk az esélyesebbek, odatettük magunkat. Úgy jöhettünk le a pályáról, hogy büszkék lehetünk magunkra. Edzésen nagyon sokat gyakoroltuk a labdakihozatalt, hogy hogyan visszük végig a támadásokat. Az első gólnál tudtam csinálni egy kényszerítőt Szalaival és onnan már, 20 méteren belül jön ki a kreativitás, hogy mit is lehet és tud az ember csinálni, és hál'Istennek sikerült. Valóban sok a fiatal most a keretben. Marco Rossi próbál olyan tehetségeket és embereket játszatni, akik megérdemlik, tesznek érte, és akik a végsőkig képesek küzdeni a csapatért. Ha ez egy 1999-es vagy 2000-es születésű srác, akkor ő fog játszani. De természetesen egy csapatkapitányra is szükség van, mint Szalai Ádám, aki összekapja a brigádot, ha esetleg a fiatalok nem úgy koncentrálnak. (M4 Sport)

Vécsei Bálint: – Végig hittem abban, hogy itt leszek újra a válogatottban, nem tettem le róla egy pillanatra sem. Ezért dolgoztam, hét évet kellett arra várni, hogy újra itt legyek és megszerezzem az első gólom, de nagyon örülök neki, hogy ez összejött. Úgy készültünk, hogy esélyt sem adunk a San Marinó-iaknak és 120 százalékot adunk 90 percen keresztül. Szerettük volna kiszolgálni a nézőket az utolsó hazai vb-selejtezőn, úgy érzem ez sikerült. Nyilván lehetett volna még több gólt rúgni, hiszen megvoltak a helyzeteink, de mindenki beleadott mindent, motiváltan és agresszívan játszottunk, ilyen mentalitással szerettünk volna pályára lépni. A lengyelek ellen más mérkőzés lesz, de eddig elsősorban a San Marinóra készültünk. Most lesz két napunk felkészülni Lengyelország ellen, lehet, hogy hasonló lesz, mint az Anglia elleni idegenbeli találkozó, de ha fogjuk követni a taktikai utasításokat és mindenki motivált lesz, akkor tudunk meglepetést okozni. (M4 Sport)

Gazdag Dániel: – Örülök, hogy sikerült ismét betalálni a válogatottban és ezúttal a Puskás Arénában. Jó érzés volt éppen abba a kapuba betalálni, ami mögött a B-közép volt, aztán pedig rögtön Nego nyakába ugrottam, jó passzt kaptam tőle, szerettem volna neki megköszönni. Az első és a második félidőben is ült az, amit elterveztünk, próbáltuk sokat forgatni a játékot és amikor úgy éreztük, hogy kilyukadtak, akkor a szélen bementünk mögéjük és gólokat is szereztünk ebből. Az utóbbi meccseken két tízessel játszunk, nekem ez olyan szempontból fekszik, hogy mostanában a klubcsapatomban is így játszottunk, úgyhogy ez nem volt új dolog. (M4 Sport)

Kiss Tamás: – Nagyszerű érzés volt debütálni egy nagyszerű közönség előtt. Az egész mérkőzésen biztatták a csapatot, még a padról is hidegrázós volt ezt hallgatni, beállni pedig még jobb érzés volt. Azon leszek, hogy ezeket a mérkőzésszámokat egyre csak fokozzam és ha ezek a meccsek jönnek, akkor szeretném segíteni a csapatot gólokkal és gólpasszokkal. Ezek a meccsek sem egyszerűek, mivel egy olyan csapat ellen játszottunk, akik beállt védekezésből próbáltak meg kontrázni. Kompaktak voltak, de volt a csapatban annyi kreativitás, hogy ezt fel tudtuk törni, nagyon szép gólokat szereztünk. Nagyszerű érzés, hogy bizalmat szavazott a szövetségi kapitány számomra, akármilyen mérkőzés lehetett volna, egy örömteli érzés idejönni. A csapat megmutatta az erejét, az egész mérkőzés során csapatként funkcionáltunk. A csapatkapitányunk is elmondta nekünk a meccs előtt, hogy igaz, hogy már nem tudunk kijutni a vb-re, de ez is ugyanolyan fontos mérkőzés, mint a többi, ugyanúgy van tétje és méltóképpen, jó játékkal kell megköszönnünk a szurkolóknak, hogy egész évben buzdították a csapatot és mellettünk voltak. (M4 Sport)

Olvastad már?
Rossi: "Reménykedünk, hogy lesznek még újabb Szoboszlaik" - ez volt a lehető legjobb módja a búcsúnak
Így értékelte a látottakat a Magyarország-San Marino (4-0) vb-selejtezőt követően a két válogatott szövetségi kapitánya.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Debreceni VSC
Hayk Hovakimyan
A debreceni sportigazgató elmondta, hogy alaptalanok a pletykák, melyek Srdjan Blagjoevic Loki-edzőről és az orosz élvonalbeli FC Szocsiról szólnak.
DVSC
Srdjan Blagojevic
Külföldön azt írják, hogy Srdjan Blagojevic vezetőtedző az orosz élvonalbeli FC Szocsi egyik jelöltje.
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
Tovább az összes átigazoláshoz