Rossi: “Nem szeretnék üzeneteket kapni, harcot akarok látni” – a győztes gólt szerző Schäfert méltatta

Így értékelte a két szövetségi kapitány a Magyarország-Ciprus (1-0) felkészülési mérkőzést.
Csakfoci Admin 2021. június 4., péntek 22:59
Így értékelte a két szövetségi kapitány a Magyarország-Ciprus (1-0) felkészülési mérkőzést.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. június 4., péntek 22:59

Marco Rossi: - Mindenekelőtt, ami nagyon tetszett az a végeredmény. A győzelem mindig jót tesz a morálnak. Ha az ember nagyban átalakítja a keretet, és szerinte ideálisnak tart, előfordulhat a küszködés a mérkőzés bizonyos részén. A mai mérkőzésen újoncot avattunk, volt 4-5 olyan játékos, aki soha nem játszott együtt. Voltak taktikai problémánk is, amik nem tetszettek. Elsődlegesen labdabirtoklásban voltak ilyenek. Még akkor is, ha nem engedtünk az ellenfélnek komolyabb lehetőséget.

Mégis vegyék figyelembe, olyan taktikai rendszerben játszottunk, amire nem lehet számítani az Eb-meccseken, mert ott nagy csapatok ellen játszunk, és nekünk kell kontráznunk.

Taktikailag a második játékrész szerencsésebben sikerült. Még akkor is, ha az ellenfelünket közel engedtük a gólszerzéshez. Ezért Dibusz Dénesnek jár az elismerés, aki egészen remekül védett ma este. Nikolicsnak értékesíteni kellett volna a büntetőjét, akkor nem lett volna az, hogy az utolsó 6-8 percben izgulunk. Ha egy csapat kihagy egy büntetőt, az eredmény nyitott marad és könnyen visszajöhetett volna a meccsbe az ellenfél. Fennállt ennek a lehetősége, de szerencsére ez nem következett be. Örülök, mert többször mondtam, nem szabad kiengedni. Ami a ciprusi csapatot illeti, hogy vb-selejtezőkön játszottak. Nyertek a szlovénok ellen és egyedül a horvátok ellen kaptak ki. Egyáltalán nem gyenge ellenfélről van szó.

Újságírói kérdésre elmondta, milyen szerepet szán Schäfer Andrásnak a portugálok elleni Eb-nyitómeccsen.

- Kiváló mérkőzést játszott ma. Nem akarom fényezni saját magamat, de még akkor felfedeztem, amikor még nem játszott Genoában. Régóta ismerem, és úgy gondolom, mostanra beérett. Akik ma este játszottak, azok közül ő az egyik olyan játékos, aki felől egyértelmű, hogy kezdhet bármilyen ellenféllel szemben, akár az utolsó percig a pályán maradhat. Tudhatják, ha szöveg helyett futnak és játszanak, odateszik magukat a játékosok, megkapják a lehetőséget.

Nem szeretnék üzeneteket kapni innen-onnan, harcot akarok látni. Olyanokat válogatok be, akik mindent beleadnak, és harcolnak.

Ha meghívok valakit a válogatottba, elvárom, hogy úgy játsszon, mint Schäfer ma este.

A két újonc, Bolla Bendegúz és Hahn János teljesítményét is értékelte, valamint kitért arra is, miért pihentetett pár kulcsjátékost Ciprus ellen.

- Ami Jánost illeti, ez nap olyan számára, amit egyhamar nem fog elfelejteni. Egyrészt ma született a kislánya, másrészt kezdőként debütált a válogatottban. Kiérdemelte, mert gólkirály lett az NB I-ben. Még jobban örülne ő is és én is, ha gólt rúghatott volna, de az én hibám volt, hogy Nikolicsot küldtem be, ám ő kihagyta a büntetőt. Jó eséllyel, ha nem cserélem le, gólt lő. Bolla nehéz mérkőzésen van túl, nehezen tudta megtalálni a kapcsolódási pontot a csapattársaival a támadások során. Filippel nem igazán tudták megtalálni az összhangot. Ennek elsődleges oka, hogy még nem ismerik egymást. Az elmúlt két hétben ismerkedtek, de mellette szól, hogy végigküzdötte a teljes játékidőt, amit a pályán töltött. Aki harcol, az felkelti a figyelmem.

Szalai Ádámot és Sallai Rolandot nem akartam kockáztatni, hiszen kisebb problémájuk van. Butaság lett volna veszélyeztetni az egészségügyi állapotukat. Nagy Ádámmal és Willi Orbánnal is hasonló a helyzet. Ha kockáztatom a játékukat, és nem játszanak a következő mérkőzéseken, megérdemlem, hogy kivégezzenek.

Fiola Attilából stabil játékos lehet az Eb-mérkőzéseken. Ma másokat akartam megnézni, 6-7 szerepkörben láttunk új játékosokat. Ez volt a célom, hogy értékeljem az ő teljesítményüket is.

Nikosz Kosztenoglu: - Nagyon megvagyok elégedve a játékosaim teljesítményével, hozzáállásával. Azonban ez 70 percig volt elegendő, aztán az erőnk elfogyott. A felkészülésünk három mérkőzésből állt, így is csoda, hogy 70 percig szépen álltuk a sarat, ám az eredmény vereséggel zárult. Az első félidő kiegyenlített játékot hozott, lehetett érezni, hogy ebben az időszakban a márciusi formánkat hoztuk. Mindenféleképpen előrelépés történt a játékunkban, kezdeményeztük a támadásokat. Ez örömteli számunkra, mert kevés időnk volt felkészülni erre a mérkőzésre. A magyarok az első támadásukból gólt szereztek, azonban nekünk volt két-három lehetőségünk, hogy gólt szerezzünk. A második félidőben 70 percig éles meccset játszottunk a magyarokkal. Amikor hat játékosunk beállt csereként, akkor is tartottuk a szintet és mindenki hozta a megfelelő játékát. Végül szeretném elmondani, volt egy tizenegyes gyanús helyzetünk is, amit vissza kell nézni. Szeretnék minden jót és hosszú menetelést kívánni a magyar csapatnak az Eb-re.

Olvastad már?
Eb-felkészülés: Schäfer első válogatott góljával győztünk Ciprus ellen - videó
A részben budapesti rendezésű Eb-e készülő magyar válogatott az MTK Budapestben nevelkedő Schäfer András góljával 1-0-ra nyert Ciprus ellen a Szusza Ferenc Stadionban.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DAC
Samuel Petrás
A Zsolnától kölcsönvett Samuel Petrás a kölcsönjátéka letelte után is a DAC játékosa marad, miután a klub érvényesítette az opcióját és 2026 nyaráig szerződést hosszabbított a kapussal.
MOL Fehérvár
Patric Jildefalk
A Svédországból érkező 36 esztendős szakember asszisztensedzőként segíti majd Bartosz Grzelak munkáját.
Puskás Akadémia
Brandon Ormonde-Ottewill
Brandon Ormonde-Ottewill szerződést hosszabbított a Puskás Akadémiával. Az angol hátvéd 2024 nyaráig biztosan marad a PAFC-nál, és ha jövőre a klub él opciós jogával, ez a kontraktus 2025 júniusáig meghosszabbodik.
Tovább az összes átigazoláshoz