Fotó: mlsz.hu

Német-magyar: "Az ötlettelen hazaiak nem érdemelték meg a döntetlent és a 2. helyet" - így osztályozta a játékosokat honlapunk Eb-szakértője

A csakfoci.hu Eb-szakértője, Michael Boris a Németország elleni döntetlent követően Gulácsi Péternek adta a legkisebb osztályzatot, míg Szalai Ádámnak a legnagyobbat.
Nyikes Zoltán 2021. június 25., péntek 13:51
Fotó: mlsz.hu
A csakfoci.hu Eb-szakértője, Michael Boris a Németország elleni döntetlent követően Gulácsi Péternek adta a legkisebb osztályzatot, míg Szalai Ádámnak a legnagyobbat.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. június 25., péntek 13:51

Mint ismert, az Európa-bajnokság ideje alatt a korábban a magyar utánpótlás-válogatottaknál és az MTK Budapestnél is tevékenykedő, jelenleg pedig a dán Sönderjyske csapatát irányító Michael Boris elemzi a csakfoci.hu-n a legizgalmasabb találkozókat. Honlapunk szakértője ezúttal a Németország-Magyarország (2-2) Eb-csoportmeccsről mondta el a véleményét, valamint egyenként is osztályozta a magyar játékosokat és részletezte teljesítményüket.

– Ahogyan az első két csoportmeccsen, ezúttal is rendkívül szervezett és fegyelmezett magyar csapatot láthattunk, számomra egyáltalán nem volt meglepő, hogy ennyire megnehezítették a német válogatott dolgát. A három belső védő és úgy általában az egész csapat nagyon kompakt volt végig a 90 perc során, és maradéktalanul sikerült megvalósítaniuk Marco Rossi stratégiáját, a kontratámadásokra alapuló stabil védekezést. Talán a meccs elején kissé tartottam attól, hogy ezúttal is ugyanolyan fegyelmezetten sikerül-e betartaniuk a taktikát a magyaroknak, hiszen most nem volt mögöttük 60 ezer szurkoló, mint a Puskás Arénában, de végül ez sem jelentett gondot. Az első félidőben szinte minden a magyarok elképzelése szerint alakult, a németek ugyan mezőnyfölényben voltak, de a hatalmas nyomás Szalai találatát követően is elmaradt és kevés helyzetet alakítottak ki, hátul pedig Ginter és Hummels baja eléggé meggyűlt a hosszú, előreívelt labdákkal. Nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a németek első góljáig minden a magyar válogatott terve és akarata szerint alakult, az egyenlítés a semmiből jött Gulácsi Péter sajnálatos hibája miatt. Összességében is ki merem jelenteni, hogy a németek nem érdemelték meg, hogy másodjára is kiegyenlítsenek és ezzel megkaparintsák a csoport második helyét. A magyar válogatott megérdemelte volna a győzelmet és a továbbjutást, személy szerint én is inkább nekik szurkoltam jobban, hiszen több korábbi játékosom - akikkel együtt dolgoztam az utánpótlás-válogatottakban vagy az MTK Budapestnél - is a keret tagja volt. A németek játéka ötlettelen volt, a második góljukhoz is szerencse kellett, hiszen a bevetődő Schäferben is majdnem elakadt a labda és Gulácsi is beleért. Személy szerint én is rengeteg pozitív visszajelzést kaptam a magyar csapat masszív teljesítményéről, a taktikailag érett játékáról német barátoktól és edzőkollégáktól.

A játékosok egyéni értékelése

Gulácsi Péter (5)

Nagyon sajnáltam a hibáját, hiszen az első két meccsen remek teljesítményt nyújtott és az első német gólig is magabiztos volt. Ez a hiba viszont fordulópont volt, hiszen ha nincs ez a találat, lehet, hogy még bizonytalanabbá váltak volna a németek lőtt gól nélkül, ahogyan telt volna az idő. Mindenesetre továbbra is a Bundesliga egyik legjobb kapusának tartom.

Botka Endre, Willi Orbán, Szalai Attila (6-6-6)

Ez a belső hármas nagyon bevált az Európa-bajnokságon és azt gondolom, mélyen védekeztek, és ezúttal is kiadtak magukból mindent, még ha néha be is csúszott egy-egy hiba.

Fiola Attila (7)

Ezúttal kevesebb lehetősége volt megmutatni gyorsaságát a támadásoknál, de védekezésben ismét stabil, jó teljesítményt nyújtott, több fontos szerelése akadt és kellően agresszív volt.

Loic Nego (7)

Úgy gondolom ismét jó választás volt, hogy ő került a kezdőcsapatba Lovrencsics Gergő helyett, hiszen Nego gyorsabb a támadásoknál, védekezésben pedig masszívabb és a levegőben is jobban használható a fejjátéka, amit be is mutatott a németek ellen.

Kleinheisler László (6)

A tőle megszokott harciasságot és küzdést láthattuk, ugyan volt néhány elveszített labdája, de egy pillanatra sem állt meg és azonnal megpróbálta visszaszerezni azokat.

Schäfer András (7)

Olvastam azokat a véleményeket és nagyon is egyetértek velük, hogy Schäfer az Eb egyik felfedezettje. A góljánál nagyon szemfülesen és bátran fejelt a kapuba, de végig energikusan játszott és technikailag is rendben volt.

Nagy Ádám (7)

A középpálya agya volt, hatalmas futómennyiséggel és jó helyezkedéssel. Felvette a harcot a németek középpályásaival és több alkalommal is hatástalanította őket.

Szalai Ádám (8)

Remek gólt fejelt és gólpasszt is adott, ezért mindenképp ez volt a legjobb meccse az Eb-n, de ahogyan korábban is említettem, a portugálok ellen is nagyon jól játszott, csak akkor főként a védekezésben és a labda megtartásában, a faultok kiharcolásában játszott fontos szerepet. Sosem lesz egy sprinter, de neki nem is ez az erőssége, de akkor is nagyon hasznos, amikor nem látványos a játéka, vagy épp nem lő gólt.

Sallai Roland (7)

Jó meccse volt, remek assziszttal, jó meglátásokkal és egy veszélyes szabadrúgással. Jól egészítette ki Szalait, technikailag ismét az egyik legjobb volt támadásban. Láthatóan rengeteget fejlődött Freiburgban, ahol a következő szezonban is az egyik legfontosabb támadó lehet.

Schön Szabolcs, Varga Kevin, Nikolics Nemanja, Lovrencsics Gergő (-)

A cserék csak a hajrában léptek pályára, így nem igazán volt lehetőségük változtatni a játék képén.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Román foci
Joao Janeiro
A korábban a Szegeden, Kisvárdán, Dunaszerdahelyen és Debrecenben is dolgozó Joao Janeiro az FC U Craiova 1948 együttesénél dolgozik a jövőben.
Mezőkövesd
Kuttor Attila
Tóth László sportigazgató fontos bejelentést tett Kuttor Attila vezetőedző jövőjéről.
MTK/Újpest
Nemanja Antonov
Az NB I utóbbi éveinek egyik legmeghatározóbb védője szabadon igazolható játékossá vált a szezon végén, és a felmerülő ajánlatok közül az MTK Budapestét fogadta el.
Tovább az összes átigazoláshoz