NB I-es játékos "kémkedett" a portugáloknak a válogatottnál: "A magyar szurkolókhoz nem lehet hozzászokni"

Rui Pedro, a Mezőkövesd már négy éve Magyarországon futballozó portugál légiósa hazája egyik lapjának "súgott" a magyar válogatottról, alig pár nappal a mieink és az Eb-címvédő csoportmeccse előtt.
Dudás Gábor 2021. június 10., csütörtök 12:59
Rui Pedro, a Mezőkövesd már négy éve Magyarországon futballozó portugál légiósa hazája egyik lapjának "súgott" a magyar válogatottról, alig pár nappal a mieink és az Eb-címvédő csoportmeccse előtt.
Szerző: Dudás Gábor 2021. június 10., csütörtök 12:59

"Magyar Kémek" címmel sorozatot indított a Maisfutebol a magyar-portugál Eb-meccset megelőzően olyan, hazánkban futballozó vagy dolgozó portugálokkal, akik némi betekintést tudnak nyújtani az itteni fociba, különösképpen a válogatott játékába.

Elsőként az a Rui Pedro szólalt meg, aki már negyedik magyar klubjában futballozik, hiszen a Ferencváros, a Haladás és a DVTK után már a Mezőkövesd mezét viseli. A 32 éves támadó középpályás több témában is megszólalt a magyar labdarúgás kapcsán és a szurkolók mellett két magyar játékosra hívta fel a portugálok figyelmét.

(Fotó: mezokovesdzsory.hu)

Hogyan lehet legyőzni a magyar válogatottat?

- Dinamikusan kell játszani, csak akkor jöhet ki a játékosanyagban papíron meglévő jelentős különbség. De türelmesnek is kell lenni: a magyaroknak nincs extrémen gyors játékosuk, de azonnal lecsapnak a hibákra. Fognak gondot okozni, hiába mi vagyunk az esélyesek. Fontos lenne, hogy rögtön az első meccsen három pontot szerezzünk.

Mik a magyar csapat erősségei?

- Jól ismerem a válogatottjukat, végig követtem a szereplésüket a selejtezők során. Az utolsó, 2017-es találkozónkon, egy vb-selejtezőn mi nyertünk 1-0-ra Budapesten, de akkor a 30. percben kiállítottak egy magyart - különös, de épp egy akkori csapattársamat (Priskint Tamást - a szerk.).

De azóta nagy fejlődésen mentek keresztül. Marco Rossi egy tapasztalt edző, aki elsősorban a védekezésre fókuszál, úgyhogy egy 5-3-2-es felállásra kell számítani a magyarok részéről, ami ugye három védőt jelent támadáskor, de ötöt védekezéskor. Biztos vagyok benne, hogy átadják a kezdeményezést Portugáliának, nem olyan csapatról beszélünk, amely rendkívüli intenzitással játszana. Szerintem nálunk lesz jóval többet a labda, ők pedig visszaállnak majd és próbálnak kontrázni. És van egy fontos erősségük: igen jók a pontrúgásoknál. 

Szoboszlai hiányában kire fel figyelniük a portugáloknak?

A támadósorukban van két játékosuk, akik sok galibát okozhatnak: a mainzi Szalai Ádám, aki erőteljes és magas, illetve a freiburgi Sallai Roland, aki pedig a technikásabb vonalat képviseli. Védekezésben Loic Nego, egy honosított francia játékos kiemelendő, aki gyors és fizikálisan is erős. De a válogatottjuk egy része játszott már Eb-n, jó futballistáik vannak, akik labdaügyesek is. 

A magyar szurkolótáborról

Szokták mondani, hogy a játékosaink hozzászoktak már a hasonló körülményekhez, de ami itt lesz, ahhoz nem lehet hozzászokni, hiszen több mint egy éve nem volt olyanban részük, hogy 60 ezer ember, telt ház előtt ellenük szurkol majd. Mindennek viszont igen pozitív hatása lehet a magyar válogatottra.

Figyelni kell arra, ami a lelátón történik majd, a szurkolók ugye mindig támogatják a csapatukat, de itt egészen őrületes hangulat várható. A selejtezőkön, még a gyengébb csapatok ellen is szinte mindig telt ház volt Magyarországon, amikor lehetett. Nem véletlen, hogy csak itt lesz tele egy stadion az Eb-n, az itteni drukkerek rendkívül fanatikusak, ha a válogatottról van szó, tényleg ők a 12. játékos.

Olvastad már?
Eb 2020: Öt olasz a torna álomcsapatában, Ronaldo kimaradt - az összes hír az Európa-bajnokságról itt!
Június 11. és július 11. között, 12 UEFA-tagország 11 városában - köztük Budapesten - rendezik meg a 2020-ról idénre halasztott labdarúgó Európa-bajnokságot, amelyen a magyar válogatott is részt vesz. A csakfoci.hu részletesen foglalkozik az Eb-vel és minden vele kapcsolatos hírrel Eb-rovatában!
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest/Paks
Rácz Gergő
Az MTK végleg megvásárolta Rácz Gergőt a Paksi FC-től, miután a 27 éves kapus a tavaszi idényben kölcsönben erősítette a fővárosiakat.
NB II
Bejelentették az új edzőt
Hivatalos bejelentés: NB II-es csapatnál nevezték ki a Vidivel Magyar Kupát nyert edzőt.
Ferencváros
Serdar Dursun
A törökök szerint a Fradi érdeklődik Serdar Dursun iránt, a csakfoci.hu azonban úgy tudja, hogy a hír nem igaz.
Tovább az összes átigazoláshoz