Fotó: Sas Gabor Photo - facebook.com/SasGaborPhoto

Magyar-angol: Egy félidőt bírtunk az Eb-ezüstérmes ellen, a szünet után jött a kiütéses vereség - videók

A szünet után az angolok kíméletlenül kihasználták a magyar válogatott hibáit és négygólos győzelmet arattak a Puskás Arénában.
Nyikes Zoltán 2021. szeptember 2., csütörtök 22:38
Fotó: Sas Gabor Photo - facebook.com/SasGaborPhoto
A szünet után az angolok kíméletlenül kihasználták a magyar válogatott hibáit és négygólos győzelmet arattak a Puskás Arénában.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. szeptember 2., csütörtök 22:38

A friss Eb-ezüstérmes Anglia ellen folytatta szereplését a vb-selejtezős csoportjában a magyar válogatott, amely kezdőcsapatában némi meglepetésre helyet kapott Kecskés Ákos is, míg a jobb oldalon ezúttal a Grasshoppersnél kölcsönben játszó Bolla Bendegúz kapott helyet.

A magyar szurkolók ezúttal is látványos élőképpel készültek a lelátón.


Fotó: Sas Gabor Photo - facebook.com/SasGaborPhoto

1. félidő

Ahogyan az várható volt, már az első percektől kezdve az angolok birtokolták többet a labdát és játszottak hol kisebb, hol nagyobb mezőnyfölényben, de arra is számítani lehetett, hogy a mieink rendkívül szervezetten és szívósan fognak védekezni. Ez így is történt, éppen ezért sokáig nem igazán láttunk veszélyes angol helyzetet, csak gyengébb próbálkozásokat, de Mount és Kane lövése is jócskán elkerülte a kapunkat az első 20 percben.

Természetesen a kontratámadásokat egyáltalán nem adtuk fel, a legtöbbször a jobb oldalon iramodott meg a magyar válogatott, a legnagyobb esély azonban egy pontrúgás alkalmával adódott a mieink előtt, ám Szoboszlai 21 méterről fölé lőtt.

2. félidő

A fordulás után sikerült nagyobb fokozatba kapcsolniuk az angoloknak, ami már öt perc elteltével egy óriási helyzetben is megmutatkozott: Kane vezethette Gulácsira a labdát Orbán szorításában, a magyar kapus pedig óriási bravúrral védte a jobb alsóba tartó lövést. Öt perccel később azonban sajnos az RB Leipzig légiósa sem tudott segíteni: Mount bal oldalról érkező beadását Sterling lőtte kapásból, 7 méterről a bal alsóba, 0-1.

Sajnos ez követően is lendületben maradtak az angolok, olyannyira, hogy a 63. és a 69. percben is bevették a magyar kaput – sőt, a kettő között Gulácsi még bravúrral védte Kane közeli lövését–, ezzel pedig tulajdonképpen el is döntötték a három pont sorsát: előbb Sterling jobb oldalról érkező beadása éppen úgy pattant meg Szalai Attilán, hogy a középen érkező Kane előrevetődve 5 méterről Gulácsi mellett a kapuba tudott fejelni, majd Shaw szögletét Maguire fejelte 7 méterről a bal alsóba - Kecskés lemaradt, 0-3.

Kane 0-2

Maguire 0-3

A magabiztos előny tudatában az angolok is egyre többször engedték előre a magyar válogatottat, a csereként pályára lépő és debütáló Sallói próbálkozott például Varga Kevin beadását követően, de jócskán fölé lőtt 13 méterről, majd Szoboszlai lőhetett újra szabadrúgást, de ez még jobban fölé ment, mint az első félidei kísérleténél.

A végeredményt sajnos nem mi állítottuk be szépítő góllal/gólokkal, hanem az angol válogatott növelte az előnyét négyre a 87. percben: Grealish gurította vissza lövésre a labdát Rice-nak, aki 21 méterről, laposan lőtt, Gulácsi alatt pedig becsúszott... - potyagól, 0-4.

A magyar válogatott egy félidőig bírta az Eb-ezüstérmes ellen, a második félidőben sajnos kihasználták a hibáinkat az angolok és megérdemelten nyertek.

Vb-selejtező, 4. forduló, I-csoport

Magyarország–Anglia 0-4 (Sterling 55., Kane 63., Maguire 69., Rice 87.)

Magyarország: Gulácsi - Kecskés, Orbán, Szalai A. - Bolla (Varga K., 70.), Schäfer, Szoboszlai, Kleinheisler (Gazdag, 82.), Fiola - Szalai Á., Sallai (Sallói, 66.).

Anglia: Pickford - Walker, Stones, Maguire, Shaw - Phillips, Rice (Henderson, 88.) - Sterling, Grealish (Saka, 88.), Mount (Lingard, 84.) - Kane.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Gazdag Dániel
A Philadelphia is bejelentette jövő évi keretét, Gazdag Dániel természetesen a garantált szerződéssel rendelkező játékosok között van 2024-re is.
A PL-be igazolhat?
Gulácsi Péter
A Mirror a magyar válogatott Gulácsi Pétert is a nagy erőkkel kapust kereső Newcastle United figyelmébe ajánlotta.
Elhagyhatja Amerikát
Franck Boli
Az FTC-től tavaly télen távozott, 4-szeres NB I-es bajnok Franck Bolival nem hosszabbít szerződést az MLS-ben szereplő Portland Timbers.
Tovább az összes átigazoláshoz