"Leckét kapott Portugália, hol volt eddig Dzsudzsák?" - egész Európa minket dicsér

Portugál és nemzetközi lapszemle.
Dudás Gábor 2016. június 23., csütörtök 8:49
Portugál és nemzetközi lapszemle.
Szerző: Dudás Gábor 2016. június 23., csütörtök 8:49

 

PORTUGÁLIA:

A MaisFutebol a meccs kulcsfigurái (természetesen Cristiano Ronaldo mellett) között több magyar játékost is kiemelt:

Dzsudzsák Balázs: „Mindhárom magyar gólban benne volt. Ez első előtt ő ívelte be a szögletet, majd a másik kettőt már maga vállalta, két lövése is megpattant egy-egy portugálon, André Gomesen és Nanin. Nem teljesen tista, hogyan jutott el eddig csak idáig karrierje során, ilyen bal lábbal...hiába figyelmeztette mindenki miatta a portugál válogatottat, nem tudták megfogni a magyarok vezérét.”

Gera Zoltán: „Az első gólt szerezte, 37 évesen, továbbra is meghatározó játékosa csapatának. Rendkívül intelligens futballista, szenzációs technikával megáldva, ő az igazi karmestere a magyar válogatottnak.

Szalai Ádám és Elek Ákos: „Mindketten nagy erős játékosok fizikálisan. Rengeteget dolgoztak a középpályán. Szalai végül nem talált be, de hatalmas munkát végzett, Eleknek pedig két nagy lehetősége is volt, egyszer Rui Patricio, egyszer pedig a kapufa mentett.”


Az A Bola „Kikaptunk, de győztünk” címmel értékelte a szerintük szenvedő portugálok újabb, harmadik döntetlenjét a tornán, majd a lap több játékosukat is megszólaltatta. A portál ugyanakkor elismeri, hogy a mieink álltak közelebb a győzelemhez, és ha Elek kapufája a hálóban kötött volna ki, már csomagolhattak volna.  Hozzátették: „Portugália leckét kapott küzdenitudásból és csapategységből Magyarországtól”.

Nani: - Az egyik célunkat elértük, de nem úgy, ahogy szerettük volna. A legfontosabb azonban a továbbjutás volt. Pechünk volt, kétszer is megpattant góllal kerültünk hátrányba, de megmutattuk, hogy gyorsan képesek vagyunk felállni, nagyszerű volt a hozzáállásunk. Megmutattuk, hogy erős csapatunk volt és hogy képesek vagyunk gólokat szerezni.

Ricardo Quaresma: - Nem lehet senkire mutogatni, mindent megtettünk a győzelemért, de a szerencse ma nem a mi oldalunkon állt. Végre jól passzoltunk és okosan játszottunk elől. Bér tudjuk azt is, hogy továbbra sincs győzelmünk, csak döntetlenünk. Ronaldo a világ legjobbja, soha nem láttam még ilyen erős akaratú játékost, ma ismét sok embert megdöbbentett teljesítményével.


Az O Jogo kiemelte Gera Zoltán történelmi gólját is, mondván a magyar középpályás lett minden idők második legidősebb gólszerzője, 37 évesen és 62 naposan, nála csak az osztrákok korábbi kiváló támadója, Ivica Vastic volt idősebb (38 éves és 257) napos, amikor betalált 2008-ban a lengyeleknek – igaz, 11-esből.

Mint kiderült, egy, a felnőttfilm-iparban dolgozó portugál hölgy érdekes módon megtippelte a találkozó kimenetelét, de tévedett…vagy úgy is mondhatnánk, mellé.


A Record című lap egy érdekes találkozásról is beszámolt a meccs kapcsán, Renato Sanches és Nagy Ádám útja keresztezte egymást a lyoni stadionban, ami azért érdekes, mert a hírek szerint épp a Bayern Münchenhez igazolt tehetség helyére nézte ki magának a Benfica a Ferencváros fiatal középpályását. A lap idézi is a portugálok tinijét, aki rendkívül spotszerűen azt mondtam reméli, Nagy sikeres lesz majd volt csapatával és nagyon sok sikert kívánt neki. A portál azt írja, Nagy Ádám nagyon büszke arra, hogy egy Benfica-kaliberű csapat érdeklődik iránta és azt is elárulta, hogy „nagyon sok barátja van Portugáliában”. Ugyanakkor a Fradi játékosa csak az Eb után foglalkozik majd jövőjével, és reméli, hogy arra csak július 11-től lesz majd lehetősége…

Az RTP kiszenvedett portugál továbbjutásról ír, majd megjegyezték, hogy a korábbi, 16 csapatos lebonyolítási formában zajló Európa-bajnokságra Magyarország ki sem jutottak volna, de a portál szerint épp a mieink teljesítménye a bizonyíték arra, hogy jó ötlet volt a létszámemelés a torna előtt.

NEMZETKÖZI LAPSZEMLE:

Ami a nemzetközi sajtót illeti, így számoltak be a lapok a gólgazdag döntetlenről:

A brit Daily Mail azt írja, hogy C. Ronaldo mentette meg Portugáliát a magyarok ellen, a Sky Sports szerint pedig a világsztár bosszút állt az eddigi teljesítményét bírálókon.

A német Kicker szerint világklasszis gólok születtek és óriási dráma zajlott le a mérkőzésen. A lap kiemeli, hogy bár Bernd Stock több alapemberét is pihentette, „a magyarok így sem tisztelték Ronaldót, Nanit és társait”.

A spanyol Marca Dzsudzsák és Ronaldo nagyszerű „pisztolypárbajáról” ír, kiemelve a magyar és a portugál vezér két-két gólját. A lap szerint a mieink „szinte a semmiből” szereztek három gólt, alaposan meglepve ellenfelüket, Dzsudzsák pedig az egyik sztárja lehet az Eb-nek, ő vezeti „a magyar forradalmat” – írja a portál. A spanyolok is a torna legjobb meccsének nevezték a szerdai összecsapást.

A brazil mercadodofutebol.br.net írta talán a legszebbet rólunk: "Magyarország történetéhez méltóan futballozva biztosította a helyét a legjobb 16 között".  Kiemelik, hogy remek játékkal ejtettük ki kis híján Portugáliát az Eb-ről, és emellett szórakoztató futballt tudtunk bemutatni egy erős ellenféllel szemben.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Légiósok
Varga Kevin
Török sajtóhírek szerint közös megegyezéssel szerződést bontott a Hatayspor és Varga Kevin.
Diósgyőr
Jérémie Obounet
A 20 éves Jérémie Obounet legutóbb Fehéroroszországban futballozott, most Diósgyőrben bizonyíthat.
Mezőkövesd
David Babunski
Továbbra is a kövesdieket erősíti David Babunski, akivel most két és féléves szerződést kötött a borsodi klub.
Tovább az összes átigazoláshoz