Fotó: twitter.com/MLSZhivatalos

Foci Eb: Rossi két játékos nevét is elárulta a portugálok elleni kezdőcsapatból

A Portugália elleni keddi Eb-csoportmeccs előtt Marco Rossi szövetségi kapitány és Szalai Ádám válaszolt az újságírók kérdéseire a sajtótájékoztatón.
Nyikes Zoltán 2021. június 14., hétfő 19:14
Fotó: twitter.com/MLSZhivatalos
A Portugália elleni keddi Eb-csoportmeccs előtt Marco Rossi szövetségi kapitány és Szalai Ádám válaszolt az újságírók kérdéseire a sajtótájékoztatón.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. június 14., hétfő 19:14

Szalai Ádám a csapatkapitányi szerepéről

– Számomra a csapatkapitányi poszt nem a karszalagot jelenti. Alapjában véve vannak olyan beállítottságú játékosok, akik szeretik felvállalni a nehézségeket a különböző szituációkban, szeretnek segíteni a csapattársakon. Karrierem egyik legszebb momentuma az, hogy a válogatott csapatkapitánya lehetek, tisztában vagyok ennek a súlyával és a feladatokkal. Amit a dán meccsen láthattunk, hihetetlen emberi dolog volt – utalt Szalai a dán csapatkapitány, Simon Kjaer lélekjelenlétére és tetteire Christian Eriksen összeesésénél. – Biztos vagyok benne, hogy bármelyik más játékos is hasonlóan cselekedett volna, ha ilyen történik a társával. Ettől függetlenül bele sem merek gondolni egy esetlegesen hasonló szituációba, hiszen azonnal reagálni kell. Nem abban látom a csapatkapitány legnagyobb szerepét, hogy milyen beszédet mond, hanem a mások támogatása és hogy olyan összetartó egységet hozzon össze, ami nemcsak a pályán, hanem pályán kívül is példaértékű.

A nyitómeccsről

– A 2016-os Eb első meccse fantasztikusan indult Ausztria ellen - mint ismert, akkor Szalai Ádám góljával szereztünk vezetést, a TippmixPro ezúttal 4-es oddsot ad arra, hogy a Mainz magyar támadója gólt szerez a portugálok ellen. – Jelen pillanatban ugyanilyen gondolatok vannak a fejünkben, tudjuk milyen fontos az első meccs, de azzal is tisztában vagyunk, milyen csoportba kerültünk. Ettől függetlenül nagyon fontos a jó kezdés, taktikailag nagyon oda kell figyelnünk, akárcsak védekezésben is. Egy sokkal erősebb portugál csapatot látok magam előtt, mint a 2016-os Eb-n, bátran kell játszanunk a labdával. Mindenki tisztában van a holnapi mérkőzés jelentőségével. Emlékszem az Uruguay elleni stadionnyitó hangulatára, ami az egyik legszebb élményeim közé tartozik, azonban az, hogy részben hazai rendezésű Eb-n szerepelhetünk, az szerintem minden játékos legnagyobb álma. Ha gyerekként azt mondták volna, hogy két Eb-n szerepelhetek, amiből az egyik részben Budapesten van, akkor nem is tudom szavakba önteni, mit éreztem volna, jelenleg pedig ettől már csak egyetlen napra vagyok.

Hogyan hangol a meccsre?

– Ilyen jellegű mérkőzéseknél motivációs problémákkal nem küszködik senki, ettől függetlenül én személy szerint még edzőmérkőzések előtt is inkább feszültebb és idegesebb vagyok, ezért az évek során igyekszem magam olyan állapotba hozni, hogy nyugodtabb legyek. Ilyenkor már nem szeretek belemenni motivációs dolgokba, a lényeg, hogy jól aludjak, jól pihenjek, akkor is, ha ilyen jelentőségű meccsről van szó. Nekem a legjobb mentális és fizikai állapotban kell lennem, ekkor tudok a legjobban teljesíteni.

Marco Rossi az olaszok esélyeiről és a saját karrierjéről

- Papíron Olaszország eljuthat a negyeddöntőig és utána a kis részletek fognak dönteni, de biztosan ott van a végső favoritok között. Roberto Mancini remek munkát végez. Ami engem illet, amióta Magyarországra jöttem a karrierem megváltozott, de ez időbe telt, lépésről lépésre történt. Amit itt megtapasztalhatok, a játékosoknak köszönhető, akik eljuttattak engem erre a szintre. Ez pár évvel ezelőtt nem lett volna készpénznek vehető. Remélem, hogy ezt az országot a lehető legjobban tudom majd képviselni.

A nyitómeccsről

– Ádámnak már most elmondhatom, hogy benne lesz a kezdőben és Sallai Roland is játszani fog, készen áll fizikailag. Nem gondolom, hogy sokat kell foglalkoznunk a motivációs beszéddel, ha valaki nem lenne ilyen körülmények között motivált, az nemcsak megbocsáthatatlan lenne, hanem más sportot kellene választania. Ami a környezetet illeti, május 27. óta vagyunk együtt, az elvárások azóta folyamatosan nőttek és már alig várjuk, hogy pályára lépjünk és képviseljük Magyarországot.

Portugáliáról

– Kik a legveszélyesebbek? Felsorolhatnám az egész keretet, egy olyan csapatról beszélünk, amely megnyerte az előző Eb-t és a Nemzetek Ligáját, nemzetközi szinten is nagyon jó játékosai vannak. Ami aggodalommal tölt el, az a csatársoruk, de a kispadon is fantasztikus játékerőt vonultatnak fel. Csapatként kell játszanunk, ki kell segítenünk egymást és egy kis szerencsére is szükségünk van a jó eredményhez. Holnap kapunk arra választ, hogy milyen munkát végeztünk. Szerintem jól állunk bele ebbe a meccsbe, jól felkészültünk, de az eredmény fog erről ítéletet mondani.

Olvastad már?
Foci Eb: C. Ronaldo egy esetben a vereséget is elfogadná a magyar válogatott ellen
Cristiano Ronaldo és Fernando Santos tartott sajtótájékoztatót.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest/Paks
Rácz Gergő
Az MTK végleg megvásárolta Rácz Gergőt a Paksi FC-től, miután a 27 éves kapus a tavaszi idényben kölcsönben erősítette a fővárosiakat.
NB II
Bejelentették az új edzőt
Hivatalos bejelentés: NB II-es csapatnál nevezték ki a Vidivel Magyar Kupát nyert edzőt.
Ferencváros
Serdar Dursun
A törökök szerint a Fradi érdeklődik Serdar Dursun iránt, a csakfoci.hu azonban úgy tudja, hogy a hír nem igaz.
Tovább az összes átigazoláshoz