Felkészülés: Fordított a magyar válogatott Luxemburgban, de a győzelmünk elmaradt - videók

Rossz kezdés után átvette az irányítást a magyar válogatott és több helyzetet is dolgozott ki, de a hajrában sikerült egyenlítenie Luxemburgban. A debütáló Németh András szerezte a második gólunkat.
Nyikes Zoltán 2022. november 17., csütörtök 21:53
Rossz kezdés után átvette az irányítást a magyar válogatott és több helyzetet is dolgozott ki, de a hajrában sikerült egyenlítenie Luxemburgban. A debütáló Németh András szerezte a második gólunkat.
Szerző: Nyikes Zoltán 2022. november 17., csütörtök 21:53

Az év utolsó előtti válogatott mérkőzésén Marco Rossi csapata Luxemburgban játszott felkészülési találkozót. Szövetségi kapitányunk a válogatottól visszavonuló Szalai Ádám helyén ezúttal Ádám Martinnak szavazott bizalmat, illetve miután a jobboldalról Nego Loic és Bolla Bendegúz is kidőlt, ezúttal Fiola Attila játszott ezen a poszton.

1. félidő

Nem igazán indult jól a találkozó: a 7. percben Styles 11 méterre a kaputól passzolta haza a labdát Dibusznak, de röviden, így Gerson Rodrigues lecsapott a labdára és eltolta a kapusunk mellett, aki azonban buktatta. A megítélt tizenegyest a sértett a jobb felsőbe vágta, Dibusz nem érezte az irányt, 1-0.

Lassan érkezett meg a meccsbe a magyar válogatott, az első 20 percben a hazaiak birtokolták többet a labdát és semmi veszélyt nem jelentettünk a kapujukra, ám ezt követően kezdett magára találni a magyar csapat. A 23. percben Nagy Zsolt ívelt be balról középre, ahol Ádám Martin mellel remekül készítette le lövésre a labdát Gazdagnak, a Philadelphia támadója pedig egy pattanás után erős löketet küldött kapura, de épp középre, ahol a kapus állt.

Két minutummal később már össze is jött az egyenlítés: Styles remek becsúszással szerzett labdát a jobb oldalon, majd lepasszolta Orbánnak, akinek a szélről érkező beadását Szalai Attila 12 méterről, előrevetődve fejelte a jobb alsóba. Szépségdíjas befejezés, 1-1.

Ezt követően már egyértelműen a magyarok akarata érvényesült és mezőnyfölényben játszottunk, a szünet előtt pedig kis híján Szoboszlai is lecsapott egy kapusnak hátra passzolt labdára, bele is ért a csapatkapitányunk, de végül elcsennie nem sikerült.

2. félidő

A második játékrészben már az első másodpercektől beszorítottuk a hazaiakat, a 48. percben Styles szöglete után Szalai fejelt kapura a rosszul kimozduló luxemburgi kapus mellett, kísérlete a hálóőr kezéről a jobboldali kapufára, onnan pedig mellé pattant.

Az 59. percben is egy sarokrúgás után veszélyeztettünk, ekkor Szoboszlai szögletét Orbán fejelte 8 méterről a bal sarok mellé. A nagy nyomás pedig meg is hozta az eredményét, a 67. percben két cserénk hozta össze az újabb gólt: Kerkez baloldalról érkező beadását lőtte belsővel a bal sarokba a debütáló Németh 8 méterről - 1-2.

Itt azonban még nem volt vége, a 77. percben ugyanis az ebben a játékrészben semmit nem mutató Luxemburgnak sikerült egyenlítenie: Rodrigues kapott labdát a 16-oson belül, majd passzolt a mellette érkező Curcinak, aki egy szép csel után nagy helyzetbe került, el is lőtte a labdát Dibusz mellett, Lang még a gólvonal előtt próbált menteni, de csak beljebb segítette a gólba tartó játékszert.

Sőt, a 81. percben majdnem fordított is a hazai csapat, Dibusz azonban lábbal védte Curci ziccerét.

A hátralévő időben már nem tudtunk újra nagy nyomást helyezni a hazaiakra, így be kellett érnünk a döntetlennel.

Felkészülési mérkőzés, Stade de Luxembourg

Luxemburg–Magyarország 2-2 (G. Rodrigues 7. - 11-esből, Curci 77., ill. Szalai 25., Németh 67.)

Luxemburg: Moris (Schon, 46.) – Jans, Mahmutovic, Olesen (S. Thill, 46.) – Bohnert, Da. Sinani, Barreiro, Pinto – Borges Sanches (Curci, 71.), Rodrigues (Rupil, 92.) – De. Sinani (Lohei, 59.).

Magyarország: Dibusz – Lang, Orbán, Szalai A. – Fiola (Botka, 79.), Nagy Á. (Baráth, 79.), Styles, Nagy Zs. (Kerkez, 57.) – Szoboszlai (Kalmár, 87.), Gazdag (Sallai, 57.) – Ádám (Németh, 57).

Olvastad már?
Bejelentették, hogy újabb klasszis marad le a vb-ről, megvan, ki lehet Southgate utódja az angolok élén – külföldi körkép
A legfontosabb és legérdekesebb csütörtöki hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Köteles László
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozik az ETO-tól Köteles László sportigazgató - jelentette be hivatalos oldalán a győri klub.
ZTE/Vasas
Hinora átigazolhat
A Csakfoci úgy tudja, a Zalaegerszeg a Vasas 26 éves jobbhátvédjével, Hinora Kristóffal erősítene.
Mezőkövesd
Drazic országot válthat
Úgy tűnik, hogy a Mezőkövesdről távozó gólerős támadó, Stefan Drazic nem marad Magyarországon, ciprusi sajtóhírek szerint ugyanis az APOEL csaphat le rá.
Tovább az összes átigazoláshoz