Fotó: MTI

Dzsudzsák: "Ez volt az a meccs, ami után még az alsógatyámat is elkérték" - interjú

Dzsudzsák Balázs vasárnap este a görögök ellen búcsúzik a válogatottságtól: 109. alkalommal húzhatja fel a magyar nemzeti mezt, amivel egyedüli csúcstartó lesz. Dzsudzsák az M4 Sportnak adott exkluzív interjút.
Privacsek András 2022. november 20., vasárnap 10:58
Fotó: MTI
Dzsudzsák Balázs vasárnap este a görögök ellen búcsúzik a válogatottságtól: 109. alkalommal húzhatja fel a magyar nemzeti mezt, amivel egyedüli csúcstartó lesz. Dzsudzsák az M4 Sportnak adott exkluzív interjút.
Szerző: Privacsek András 2022. november 20., vasárnap 10:58

Legemlékezetesebb gólok

- A románok elleni, abszolút. Az az én karrieremben is, ha nem is sorsfordító volt, de egy másik Dzsudzsákot kaphattak tőlem akkor a szurkolók, a magyar válogatottat akkor vette át a Pali (Dárdai – a szerk.), teljesen szétrombolt állapotban, de egy olyan impulzust hozott, ami a csapatot is megváltoztatta, szerintem az az első lépcsőfoka a labdarúgásunk fejlődésének - mondta Dzsudzsák Balázs az M4 Sportnak. - Ez volt az a meccs, ami után még az alsógatyámat is elkérték. A cipőmet, a fűzőt, mindent, ami rajtam volt, az emberek könnyes szemekkel kérték.

Azt mondták nekem a szurkolók, hogyha megverik őket, nekik ez akkor is hatalmas élmény, talán innentől kaptak ismét hitet, hogy van egy jó válogatottunk, amely Romániában is bátran mert futballozni.

Első meccs a válogatott csapatkapitányaként

A vasárnapi búcsúmeccsén 50. alkalommal kapitányi karszalagot viselő játékos arra a kérdésre, mit jelent számára kapitányként a pályára vezetni a válogatottat, határozott választ adott.

- Mindent. Az ember azért kezd el futballozni, mert szeretne a válogatottjában pályára lépni, majd utána tovább álmodozni, a válogatott csapatkapitánya lenni, egy országot képviselve a csapatot kivezetni. Nekem ez megadatott. Ez minden célt és sikert felülír, ez az, aminél nincs feljebb. Nagy segítség volt ez, mind emberileg, mind a karrieremben, és egy olyasfajta felelősség, ami végigkísérte és nagyon megerősítette az én személyiségemet, úgyhogy csak hihetetlenül hálás tudok lenni, hogy ez megadatott nekem.

Kijutás a 2016-os Eb-re

- Áttörtünk egy olyan gátat, amit az aranygeneráció óta nem sikerült. A szüleimnek vagy a fiatalabbaknak nem volt olyan fociélményük, amikor úgy ülhettek le a televízió elé, hogy Magyarországnak szurkolhatnak egy nagy eseményen.

Mindent elvitt akkor az öröm, tudtuk, hogy 2016 be fog kerülni minden történelemkönyvbe, mert nem kell már visszamenni ilyen emlékekért 1986-ig vagy még korábbra, nagyon jó érzés volt ezt megélni.

A franciaországi tornával kapcsolatban a támadó úgy vélekedett, pályafutása legbüszkébb pillanata a portugálok elleni duplája – bár még PSV játékosként egy Ajax elleni meccsét is elég magas polcra helyezi, a későbbi Eb-győztesnek lőtt két gólját és az egész meccs hangulatát egyértelműen legszebb pillanataként említi.

A klubváltások

Nem tudom, kívánhatnék-e jobbat, még akkor is, ha például az átigazolásaim megosztóak lehettek. Én voltam, és vagyok is annyira őszinte, hogy elmondtam mindent arról a sztoriról, hogyan igazoltam Oroszországba. Volt egy kivásárlási áram, amit két csapat volt hajlandó kifizetni, a Benfica meg az Anzsi.

- Vállalom, ahogy akkor döntöttem. Ezért a szerződésért én nagyon komolyan megdolgoztam, elértem ezt a szintet, arról nem beszélve, hogy Roberto Carlosszal, Samuel Eto’o-val Kevin Kurányival és mellettük velem gondolták a jövőt. Azt az egyet sajnálom, hogy nagyon hamar nagy szintű lett az ismerettségem, amit utólag belátva a menedzserem sem bírt el, nem tudtam minden pletykát cáfolni, nem tudtam már ezzel foglalkozni.

- Ezek ellenére a mai napig jó a kapcsolatom a szurkolókkal, mindig figyeltem arra, hogy mindent aláírjak, mindenkivel szelfizzek, ha kudarc volt, akkor is kiálltam és nem meghunyászkodva, a hátsó ajtón távoztam. Szerintem ezt értékeli, aki egy picit is érti a focit, így azt gondolom, megvan a kölcsönös tisztelet és szeretet – nyilatkozta Dzsudzsák.

A teljes interjú itt látható.

 

 

Neked ajánljuk
Átigazolások
ETO FC Győr
Köteles László
A Csakfoci korábbi hírének megfelelően távozik az ETO-tól Köteles László sportigazgató - jelentette be hivatalos oldalán a győri klub.
ZTE/Vasas
Hinora átigazolhat
A Csakfoci úgy tudja, a Zalaegerszeg a Vasas 26 éves jobbhátvédjével, Hinora Kristóffal erősítene.
Mezőkövesd
Drazic országot válthat
Úgy tűnik, hogy a Mezőkövesdről távozó gólerős támadó, Stefan Drazic nem marad Magyarországon, ciprusi sajtóhírek szerint ugyanis az APOEL csaphat le rá.
Tovább az összes átigazoláshoz