A magyar válogatott Albániában sem szerzett pontot - távolodik a vb

1-0-ra kikapott Albániában, így távol került attól a magyar válogatott, hogy a vb-selejtező csoportjából jusson ki esetleg a 2022-es katari világbajnokságra.
Dudás Gábor 2021. szeptember 5., vasárnap 19:56
1-0-ra kikapott Albániában, így távol került attól a magyar válogatott, hogy a vb-selejtező csoportjából jusson ki esetleg a 2022-es katari világbajnokságra.
Szerző: Dudás Gábor 2021. szeptember 5., vasárnap 19:56

I. félidő:

Az első negyedóra egyértelműen Albániáé volt, a sok sebből vérző magyar válogatott szinte beszorult a kapuja elé. Az eladott labdákra veszélyes akciókkal válaszolt a mondhatni győzelmi kényszerben lévő házigazda, amely csak a mieink megverésével tarthatta igazán életben vb-álmait. Különösen aktív volt a ferencvárosi Uzuni, akinek egy jó lövése is akadt.

Szép lassan aztán magához tért és kiszakadt az albán ölelésből a magyar csapat, amely a 19. percben nagy helyzetet alakított ki: Kleinheisler kapott kiváló hosszú indítást Szalaitól, le is vette a labdát, de 7 méterről, ziccerben nem tudta ellőni azt a kapus mellett, Berisha védett.

A 26. percben Gulácsi kivetődve mentett a ziccerben érkező Balaj elől. A VAR is megnézi az esetet, de ez nem volt 11-es. Mindkét játékost ápolni kellett az ütközést követően. Végül a magyar kapus is folytatta, de a szünetben nem kockáztatott a Rossi-stáb és lecserélte a megsérült hálóőrt.

A 31. percben Gazdag kapott jó indítást Sallaitól, de mielőtt nagy helyzetben lőhetett volna, felborította Kumbulla. De a játékvezető és a VAR szerint sem volt ez büntető. A 33. percben jött a meccs addigi legnagyobb helyzete: Egy szöglet után megcsúsztatott labdát Kumbulla 2 méterről pörgetett ügyetlenül az üresen tátongó kapu fölé...

Olvastad már?
1000 százalékos ziccert hagytak ki a magyar válogatott kapujánál - videó
Az albán-magyar világbajnoki selejtező-mérkőzés 33. percében a találkozó eddigi legnagyobb helyzete maradt ki, de alighanem ott lesz majd a 2021-es év legnagyobb elrontott ziccerei között is az eset. Egy szöglet után megcsúsztatott labdát követően az albán Kumbulla nagyjából 2 méterről pörgetett ügyetlenül az üresen tátongó kapu fölé.
Elolvasom

A játékrészt aztán magyar lehetőség zárta: a 45. percben, egy ügyes szabdarúgás-variációt követően Szoboszlai tolta a kapu felé a labdát, majd 25-ről lőtt is, Berisha pedig csak üggyel-bajjal tudott védeni. A kipattanó után Kleinheisler emelt középre, de hosszú volt a beadása Szalainak.

II. félidő:

A folytatásra tehát Dibusz jött már ki Gulácsi helyett és akadt is dolga az FTC kapusának. Az 51. percben azonban még nem ő, hanem az oldalháló "mentett": Uzuni körömpassza után Balaj nagy helyzetben, kicsit balról lőtt oda.

A 72. percben viszont már a Fradi játékosára is szükség volt, ekkor a csereként beállt Çekiçi kapott jó kiugratást, de jobbról, éles szögből leadott lövésénél remekül zárta a szöget Dibusz.

A második félidő helyzetekben nem volt olyan már gazdag, mint az első, és sajnos a mieink előtt nem is igen adódott egy komoly lehetőség sem, kivéve Szoboszlai hajrábeli lövését. Így a győzelemre nem igazán volt esélyünk, miközben próbáltunk minél hatékonyabban védekezni a lelkes hazai akciók ellen.

Ez a hajráig sikerült is, a 87. percben azonban a padról beszállt Broja két védő kíséretében, 17 méterről a kapu bal oldalába lőtt, eldöntve a találkozót.

1-0-s albániai vereségével a magyar válogatott nehéz helyzetbe került a selejtezőcsoport második helyéért zajló csatában is. Albánia története során először szerzett három pontot és gólt is a mieink ellen.

A csoport másik 18 órakor kezdődött meccsén Anglia esélyeshez méltóan 4-0-ra kiütötte Andorrát, a lengyelek pedig késő este 7-1-re győztek San Marinóban.

Európai vb-selejtezők, I-csoport:

Albánia - Magyarország 1-0 (Broja 87.)

Közvetítés percről percre itt!

Albánia: Berisha – Doka (Hoxhallari, 79.), Ismajli, Djimsiti, Kumbulla – Abrashi (Çekiçi, 68.), Gjasula, Trashi (Roshi, 46.) – Uzuni, Balaj (Broja, 79.), Bajrami (Laci, 63.)

Magyarország: Gulácsi (Dibusz, 46.) – Lang, Orbán, Szalai A. – Botka (Varga R., 88.), Kleinheisler (Nikolics, 93.), Nagy Á., Szoboszlai, Fiola – Gazdag (Sallói, 67.), Sallai (Hahn, 88.)

A csoport állása: 1. Anglia 15 pont (5 mérkőzés), 2. Lengyelország 10 (5), 3. Albánia 9 (5), 4. MAGYARORSZÁG 7 (5), 5. Andorra 3 (5), 6. San Marino 0 (5)

Neked ajánljuk
Átigazolások
ZTE
Érkező
Egy szezonra szóló kölcsönszerződés keretein belül csatlakozik a Zalaegerszeghez a Puskás Akadémia fiatal középpályása, Bakti Balázs. (ztefc.hu)
Kisvárda
Újabb érkező
Budafoki kitérővel Zalaegerszegről érkezett a középpályás, Soltész István, aki felnőtt szinten most először játszhat egy csapatban fivérével, Dominikkal.
Kisvárda
Új igazolás
A klub harmadik nyári szerzeménye a 29 éves kapus, Hrabina Alex, aki legutóbb az NB III-as Tiszaújvárosban játszott, de az NB I-ben a DVSC színeiben is szerzett tapasztalatot.
Tovább az összes átigazoláshoz