Magyar válogatott játékos került a világ három legjobbja közé a posztján, de egy NB I-es játékos is feltűnik

Kerkez Milos a dobogóra is felfért a balhátvédek, bal oldali szárnyvédők között, míg a kisvárdai Kovács Marcell a kapusoknál került fel a 30-as listára.
Budai László 2023. december 27., szerda 15:35
Kerkez Milos a dobogóra is felfért a balhátvédek, bal oldali szárnyvédők között, míg a kisvárdai Kovács Marcell a kapusoknál került fel a 30-as listára.
Szerző: Budai László 2023. december 27., szerda 15:35

A Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legfrissebb elemzésében azokat a 2003-ban vagy később született játékosokat gyűjtötte össze és rangsorolta, akik a legtöbb tapasztalatot szerezték a legmagasabb szinten az elmúlt egy naptári évben (2023. december 11-ig). A végső értékelésbe beleszámítottak a klubokban és a válogatottakban (akár U-válogatottakban) játszott találkozók, és az is fontos volt, hogy mennyit szerepelt egy-egy labdarúgó kezdőként. Összességében viszont a 25 legversenyképesebb összecsapást vették figyelembe, ez alapján érdemelt ki mindenki egy-egy pontszámot.

A balhátvédek, bal oldali szárnyvédők posztján TOP3-ba került a tavasszal még a holland AZ-et, majd nyártól a PL-ben szereplő Bournemouth-t erősítő Kerkez Milos, aki 89,3-as pontot kapott a 100-ból - csak Alejandro Balde (Barcelona) és Levi Colwill (Chelsea) előzte meg. Kerkez egyébként 4259-cel a játszott percek számában holtversenyben az élen áll, de az is kiemelendő, hogy meccseinek 98%-án kezdő volt.

A posztonkénti harmincas listákra még egy magyar labdarúgó került fel, ráadásul némileg talán meglepő módon az NB I-ből. Ő nem más, mint a Kisvárda 2003-as születésű kapusa, Kovács Marcell, aki 2070 percet futballozhatott az elmúlt egy évben a magyar élvonalban - ő a 23. helyet érte el a kapusok között.


Forrás: CIES

Az összes lista és a teljes tanulmány ezen a linken böngészhető. 

Olvastad már?
Tilos passzolni Feczkó Tamással: "Amikor Diósgyőrben kineveztek, sok barátom mondta, hogy vagy őrült vagyok, vagy nagyon vagány" - interjú a legnagyobb csalódásról és Révész stílusáról
Az őszi szezon végén vette át a Kisvárda irányítását Feczkó Tamás, akivel 5 mérkőzés alatt szerzett ugyanannyi pontot a csapat, mint az azt megelőző 12 fordulóban. A szabolcsi együttes azonban még így is sereghajtó, a vezetőedző szerint pedig nagyobb tett lenne a Kisvárda benntartása, mint korábban a Balmazújvárossal és az MTK-val való feljutás az NB I-be. Feczkó a csakfoci.hu-nak adott interjújában elmondta, meglepően olvasta Kisteleki István BVSC-sportigazgató nyilatkozatát a közös tárgyalásról, de azt is elárulta, miért mondott köszönetet a játékosok családtagjainak az Újpest elleni kiütéses győzelem után. Tilos passzolni Feczkó Tamással.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Profi szerződés
Aláírta élete első profi szerződését a 2006-os születésű Stumpf Gábor, aki az idei szezonban alapembere lett az MTK NB III-as együttesének. Stumpf télen az NB I-es csapatban is bemutatkozott a felkészülés alatt.
Ferencváros
Szerződéshosszabbítás
A Fradi meghosszabbította a 21 éves Katona Bálint szerződését.
Leverkusen
Bősze Levente
Újabb magyar utánpótlás-válogatott játékos igazolhat külföldre: a Bundesligában listavezető Bayer Leverkusenhez szerződhet a 2009-es születésű Bősze Levente. (twitter.com/wonderkidshun)
Tovább az összes átigazoláshoz