Fotó: MTI/Illyés Tibor

MK-döntő: "Titkon bíztunk benne, hogy nagy eredményt tudunk elérni a szezon végén" - így látták a főszereplők

Lirim Kastrati, Szakály Péter és Simon Krisztián mondta el, mit jelent számukra a Magyar Kupa-győzelem, és melyek azok a tényezők, amelyek sikerre vitték a csapatot a MOL Fehérvár FC elleni döntőben.
Csakfoci Admin 2021. május 4., kedd 9:51
Fotó: MTI/Illyés Tibor
Lirim Kastrati, Szakály Péter és Simon Krisztián mondta el, mit jelent számukra a Magyar Kupa-győzelem, és melyek azok a tényezők, amelyek sikerre vitték a csapatot a MOL Fehérvár FC elleni döntőben.
Szerző: Csakfoci Admin 2021. május 4., kedd 9:51

Amint arról korábban beszámoltunk, az Újpest nyerte MOL Magyar Kupa 2020/21-es kiírását: a Puskás Arénában rendezett döntőben - egy három piros lapot, egy tizenegyes-, és egy lesgyanús szituációt hozó mérkőzésen - hosszabbítás után 1-0-ra győzte le a MOL Fehérvár FC-t.

A találkozó után a két vezetőedző mellett, a lila-fehérek három játékosa értékelte a látottakat az M4 Sport kamerái előtt. Lirim Kastrati leírhatatlan érzésnek nevezte a Puskás Arénában szerzett győztes gólját.

- Elsősorban Magára a mérkőzésre koncentrálok, de ha sikerül megtalálnom a rést elől, ha látom, hogy kínálkozik a lehetőség, akkor igyekszem minél jobban kihasználni. Dolgozott bennünk nagyon az adrenalin, de miután sikerült felvenni a ritmust és igazán belejöttünk a játékba, utána meg tudtuk mondani, hogy mennyit érünk, és hogyan tudunk játszani. Leírhatatlan érzés, hogy újra kint lehettek a nézők. Mindig próbálom a maximumot nyújtani, és a csapatért küzdeni. Egy ilyen kupadöntőben, ilyen fantasztikus stadionban a győztes gólt lőni a leírhatatlan érzés.

Szakály Péter - aki pályafutása során az ötödik Magyar Kupáját nyerte - úgy gondolja, idegekkel jobban bírták, mint a Vidi.

- Ha nem is tudtak sokan kilátogatni a stadionba, de a szurkolók a futball sava-borsa. Miattuk érdemes dolgozni nap mint nap, és az ilyen közös élményekért kilátogatni a stadionba. A csapat nagyon mélyről indult - kezdve az egész őszi szezonnal, amikor a koronavírus átment rajtunk -, aztán volt olyan periódusa a bajnokságnak, amikor a vonal alatt voltunk. Most megmutattuk, hogy a csapat nagyszerű karakterekből áll. Titkon bíztunk benne, hogy nagy eredményt tudunk elérni a szezon végén. Ha a bajnokságban nem is brillíroztunk, de teljesen megérdemelten nyertük meg a kupát. Ha megnézzük az elmúlt három Fehérvár elleni bajnoki mérkőzést, amikor 14 gólt kaptunk, akkor kevésbé voltunk hátul kompaktak. Nagyobb rizikót vállaltunk, több letámadással, de tudtuk, hogy ez egy teljesen más mérkőzés lesz. A Vidi sem kockáztatott most annyit és nagyon jó volt a meccstervünk. A 60-70 perc környékén fokozatosan toltuk feljebb a védekezésünket.

A rendes játékidőben is meglehetett volna a győzelem, de az, hogy most a hosszabbításban sikerült, azt mutatja, idegekkel jobban bírtuk. Ez egy remek szezonzárás és méltóképpen ünnepelhetünk a szurkolókkal.

A bajnokságban és a kupában is vannak fordulópontok egy-egy mérkőzésen. Olyan játékosaink vannak, akik nyomás alatt nem remegtek meg. Múlthéten egy felforgatott csapattal értünk el eredményt. A kupa igazából végig arról szól, hogy egy mérkőzésen kell eredményt produkálni. A negyed- és elődöntőben is jól néztünk ki, és most is. Ez volt az ötödik kupagyőzelmem, és biztos, hogy ez egyik legkedvesebb lesz a számomra, hiszen ezért szerződtem Újpestre, mert tudtam, hogy egy tradicionális klub és megérdemli azt, hogy trófeákat gyűjtsön.

Simon Krisztián szerint kárpótolták a szurkolóikat, amiért felemás szezont zártak.

- Megbeszéltük, hogy közösen emeljük fel a trófeát, Mitrovic végigmelózta a mérkőzést. Voltak hullámvölgyek, de talán ezzel a győzelemmel és a kupával most vissza tudtunk adni valamit a szurkolóinknak. Valóban nehéz szezon volt, de ezt most nem szeretnék értékelni, hiszen kicsit hosszabb időt igényel, most csak ünnepelni szeretnénk. Voltak nagyon jó mérkőzéseink és nagyon rosszak is, de szerencsére mindig fel tudtunk állni. Örülök, hogy ezzel a kupával vissza adott nekünk valamit a sors. Izgalmas mérkőzés volt, ez volt a harmadik kupagyőzelmem. Bíztam benne, hogy egy kicsivel többet tudok majd játszani, de így is nagyon örültem, hogy pályára léptem.

Olvastad már?
Szabics: "Mi nem bírózunk"; Oenning: "Amikor idejöttem, célul tűztem ki a Magyar Kupa megnyerését"- edzői értékelések
Így értékelte a két vezetőedző a MOL Fehérvár FC-Újpest (0-1) Magyar Kupa-döntőt.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
Újpest
Kiss Tamás
A lengyel másodosztályú - de kupagyőzelme miatt az EL-ben induló - Wisla Krakówhoz utazott orvosira a jelenleg szabadon igazolható, legutóbb Újpesten szerepelt Kiss Tamás. (NSO)
Fehérvár FC
Mi lesz Fiola Attilával?
Továbbra sem dőlt el, hol folytatja pályafutását Fiola Attila. Az 59-szeres válogatott védő szerződése június 30-án lejárt, így jelenleg szabadon igazolható. (nso.hu)
Vasas/Szentlőrinc
Két fiatalt kölcsönadtak
A Vasastól érkezik kölcsönben az NB II-es Szentlőrinchez Rab Boldizsár és Szabó Benjámin. Előbbi védekező középpályásként, utóbbi jobb oldali szélső védőként vethető be.
Tovább az összes átigazoláshoz