Az RB Leipzig magyar csapatkapitánya: "Nem igazán érdekel, hol vagyok az európai rangsorban" - Gulácsi a Bayernről és a PL-be való visszatérésről

A Bayern München elleni hazai győzelemmel javítani a rossz szezonkezdeten az RB Leipzig. Gulácsi szerint a Lipcse sem lett rosszabb és a Bayern sem lett jobb azáltal, hogy három alapemberük is a müncheniekhez ment a nyáron.
Nyikes Zoltán 2021. szeptember 10., péntek 15:48
A Bayern München elleni hazai győzelemmel javítani a rossz szezonkezdeten az RB Leipzig. Gulácsi szerint a Lipcse sem lett rosszabb és a Bayern sem lett jobb azáltal, hogy három alapemberük is a müncheniekhez ment a nyáron.
Szerző: Nyikes Zoltán 2021. szeptember 10., péntek 15:48

A Bayern München elleni hétvégi rangadó előtt a sport.de készített interjút az RB Leipzig magyar válogatott kapusával, Gulácsi Péterrel. Az újonnan csapatkapitánnyá választott hálóőr kezdésként beszélt arról, hogyan látja csapata rossz rajtját a Bundesliga új idényében.

– Az, hogy három mérkőzést követően három pontunk van, nem felel meg az elvárásainknak. A mainzi találkozót nagyon balszerencsés módon veszítettük el, Wolfsburgban sem volt a legjobb teljesítményünk, de nem feltétlenül voltunk rosszabbak az ellenfelünknél. A célunk most az, hogy a következő meccseken pontokat szerezzünk, az eddigi pontszám túl alacsony. Ugyanakkor sok új játékosunk van és új az edzőnk is, aki másfajta futballt akar játszatni. Nem minden működhet azonnal – nyilatkozta Gulácsi, majd Jesse Marsch vezetőedzőről is elmondta véleményét. – Jesse nagyszerű srác és remek edző. Igyekszik nyugalmat vinni a csapatba, hogy mindenki a munkára tudjon koncentrálni, és ezt kiválóan teszi. Nem rajta múlt, hogy csak három pontot tudtunk szerezni, ő megteszi, amit tud. Talán a Mainz és a Wolfsburg ellen nem voltunk elég jók aznap.

A Szoboszlai Dominikot és Willi Orbánt is foglalkoztató német klub szombaton a két győzelemmel és egy döntetlennel rajtoló Bayern Münchent fogadja.

– Otthon játszunk, ezért a célunk egyértelműen a győzelem, még akkor is, ha tudjuk, hogy a Bayern kiemelkedő minőséget képvisel, és az elmúlt években nem tudtunk olyan sok pontot szerezni ellenük. De szeretnénk kihasználni a hazai pálya előnyét, a szurkolóinkat és a hangulatot, akkor pedig bármi lehetséges lesz – folytatta Gulácsi, majd arra a felvetésre is reagált, hogy pikánsabb lesz-e az összecsapás amiatt, hogy a müncheniekhez távozott a nyáron az RB Leipzig három fontos pillére, Marcel Sabitzer és Dayot Upamecano, valamint Julian Nagelsmann vezetőedző. – Nekem személy szerint csak a futballról fog szólni a meccs. Jó lesz újra látni mindhármukat, és azt is tudjuk, hogy mennyire jók. Hiányozni fog a minőségük, de a csapatunkkal nem kell bujkálnunk így sem, nagyon erős a keretünk. Így inkább a saját játékosainkra és a saját játékunkra koncentrálunk, mint az ellenfelekre. Nem tudjuk befolyásolni azt, hogy szombaton ki fog pályára lépni a másik oldalon, ezért ez kisebb szerepet játszik.

Gulácsitól azt is megkérdezték, igazságtalanságnak érzi-e, hogy a Bayern München "felvásárolja a bajnokságot".

– Én inkább úgy fogom fel, hogy mindhárom játékosért nagy összeget kaptunk. Végül is a klubunk döntése is volt, hogy eladjuk-e a játékosokat, vagy megtartjuk őket. Ebben az esetben valószínűleg jó döntés volt, mert már leigazoltunk olyanokat, akik a jövőben nagyszerű játékosok lehetnek ezeken a posztokon. Ráadásul Upamecano záradékkal rendelkezett, Sabitzernek pedig csak egy év volt hátra a szerződéséből - tehát speciális konstellációk voltak. Attól, hogy a bajoroknál most három korábbi lipcsei van, még nem jelenti azt, hogy mi rosszabbak lettünk, vagy hogy ők jobbak. Jól tennénk, ha csak magunkra koncentrálnánk. Két erős, jó kilátásokkal rendelkező játékost szerződtettünk. Mindketten játszottak már jó bajnokságokban is. Gvardiol az Európa-bajnokságon is játszott, korábban pedig a Dinamo Zagrebnél szerzett nemzetközi tapasztalatot. Simakan szintén sokat szerepelt a francia bajnokságban. Egyrészt nagyon fiatalok, másrészt viszont már rengeteg tapasztalattal rendelkeznek. Mindketten jó teljesítményt nyújtottak eddig felnőtt szinten, segíteni fognak nekünk. Bár a védelemben le kellett mondanunk játékosokról, de így is vannak tapasztalt játékosaink, például Willi Orbán, Lukas Klostermann, Marcel Halstenberg vagy Nordi Mukiele, akik már régóta Lipcsében vannak. Fontos, hogy csapatként összeszedjük magunkat, és elkezdjünk gólokat szerezni, sikereket elérni.

A napokban nemcsak a sport.de, hanem a goal.com is készített egy hosszabb interjút Gulácsi Péterrel, ahol a magyar kapus a jövőjéről is szót ejtett.

– A mostani szerződéshosszabbításom nagyon jól jelzi, hogy mi a célom Lipcsével. Nagyon hiszek abban, hogy megnyerhetjük a klub és a város történelmének első bajnoki címét. A Német Kupában rendkívül közel voltunk már egy trófeához. A minőség abszolút megvan, és évről évre tovább fejlődünk, remélhetőleg hamarosan ez sikerrel is párosul. Számomra ez lenne a személyes csúcspont, hiszen másodosztályú kapusként jöttem ide, most pedig Bajnokok Ligája-kapus vagyok. Sokat köszönhetek a klubnak – mondta a 31 éves játékos, akinek azt is felvetették, hogy évek óta a Bundesliga egyik kapusa, de vajon hol helyezkedik el európai viszonylatban. – Nem igazán érdekel, hol vagyok az európai rangsorban. Ezt ítéljék meg mások. Rengeteg jó kapus van a világon. Sokszor pusztán a formán múlik - nemcsak a saját, hanem az egész csapat részéről is. Számomra fontos, hogy megbecsülnek Lipcsében és a válogatottban is.

Gulácsinak 2025 nyarán jár le a szerződése az RB Leipzignél, a goal.com újságírója pedig megkérdezte tőle, elképzelhetőnek tartja-e, hogy ezt követően visszatér Angliába.

– A liverpooli múltam ellenére nincs bennem abszolút vágy, hogy visszatérjek a szigetországba. Boldog vagyok azzal, ami a családomnak és nekem is itt Lipcsében a rendelkezésemre áll, és nagyon szeretnék elérni valamit a klubbal. Másrészt viszont a futballban soha semmit nem szabad kizárni, sokszor nagyon gyorsan történnek a dolgok, úgyhogy most nem szeretnék végleges ígéreteket tenni –mondta a Liverpool korábbi kapusa.

Neked ajánljuk
Átigazolások
Sepsi
Bernd Storck
Bernd Storck az idény végéig szóló szerződést írt alá, hosszabbítási opcióval.
BVSC
Szekeres az új edző
Igaznak bizonyultak a Csakfoci információi: Szekeres Tamás veszi át az NB II-es BVSC irányítását.
ETO FC
Hosszabbítás
A 19 esztendős Tóth Rajmund meghosszabbította szerződését a másodosztályú ETO FC csapatával. A győriek egykori akadémistája 2026 nyaráig írta alá új kontraktusát.
Tovább az összes átigazoláshoz