Fotó: RB Leipzig

Légiósok: Eldőlt, Gulácsi hol folytatja a jövőben - hivatalos bejelentés

Az RB Leipzig magyar válogatott kapusa 2026-is kötelezte el magát a lipcsei együtteshez.
Budai László 2024. május 27., hétfő 9:28
Fotó: RB Leipzig
Az RB Leipzig magyar válogatott kapusa 2026-is kötelezte el magát a lipcsei együtteshez.
Szerző: Budai László 2024. május 27., hétfő 9:28

Az RB Leipzig hivatalosan is bejelentette, hogy szerződést hosszabbít magyar válogatott kapusával, Gulácsi Péterrel. A rutinos játékos súlyos sérülése és rehabilitációja után tavasszal visszanyerte helyét a kezdőcsapatban, és bár jelenlegi megállapodása még 2025 nyaráig érvényes volt, ezt most újabb egy évvel, azaz 2026-ig toldották meg.

A bejelentés azok után nem meglepetés, hogy - bár nemrégiben PL-csapatokkal is szóba hozták - a Bild múlt héten arról írt, Gulácsi tavaszi teljesítményével annyira meggyőzte a lipcsei szakmai stábot és vezetőket, hogy hiába érkezik nyáron a 10 millió euróért szerződtetett és szupertehetségnek kikiáltott Maarten Vandevoordt, a következő szezonban is a magyar lesz majd az együttes első számú kapusa.

Gulácsi 2015 óta erősíti az RB Leipziget, amelyhez még a német másodosztályban csalatkozott, azóta Bundesliga-ezüst és bronzérme(ke)t, valamint két Német Kupát is nyert a csapattal, míg a Bajnokok Ligájában egészen az elődöntőig jutottak. A mögöttünk hagyott idényt a negyedik helyen zárták a Bundesligában, így a megújuló BL főtábláján is biztosan ott lesznek.

- A csapattervezésünk során a kapusposzton való tisztánlátás volt az egyik legfontosabb döntés, amelyet az Európa-bajnokság előtt meg akartunk hozni - nyilatkozta Rouven Schröder sportigazgató.

Ezt a döntést most Gulácsi Péter szerződéshosszabbításával meghoztuk, és ezt világosan és átláthatóan megbeszéltük minden érintett féllel.

- Pete a visszatérése után megmutatta, hogy még mindig ő az egyik legjobb kapus a Bundesligában, és a védéseinek döntő szerepe volt abban, hogy ismét bejutottunk a Bajnokok Ligájába. Az elmúlt években kiemelkedő státuszt szerzett magának az RB Leipzignél - mindezt a teljesítményével, a kapusoknál, a csapaton és a klubon belüli fontosságával és a szurkolókhoz való közelségével érte el. Pete minden eddigi nagy sikert együtt ünnepelt a klubbal, és döntően hozzájárult a fejlődésünkhöz. De ugyanilyen figyelemre méltó az is, hogy miként küzdötte le az egyes mélypontokat is - nem utolsósorban a súlyos térdsérülését. Több mint 300 mérkőzéssel a háta mögött már most legendává vált a klubnál.

Természetesen Gulácsi is beszélt a közös projekt folytatásáról.

- A szerződésem meghosszabbítása volt a nagy vágyam. Az út, amelyet a klub és én 2015 óta együtt jártunk be, nagyon különleges. Nagy sikereket ünnepelhettem az RB Leipziggel, mint például a Német Kupa-győzelmek és a Szuperkupa megnyerése, és mindig éreztem a klub és az itteni emberek támogatását, még a nehezebb időkben is. Ezek a pillanatok rendkívüliek voltak. Az a célom, hogy a fantasztikus szurkolóinkkal a hátam mögött folytassuk a közös sikertörténetünket. Még előttem áll néhány igazán jó év, és sok dolgom van még itt. Tavaly lehetett látni a potenciált a csapatban, az edzői stábban és a klubban. Már nagyon várom az új szezont és mindazt, ami még hátravan.

A feleségem, a gyermekeim és én is igazán otthon érezzük magunkat Lipcsében. Nagyon megszerettük a várost és a régiót, a második otthonunkká vált. Nemcsak az én, hanem az egész családom vágya az volt, hogy itt maradjunk. A szerződéshosszabbítás ezért nemcsak egy sportszakmai, hanem egy szívből jövő döntés is volt.

- Nagyon boldog vagyok, hogy továbbra is Frederik Gößling kapusedzővel dolgozhatok együtt. Freddy és én egy nagyon jó, ambiciózus és összeszokott csapatot alkotunk. Ez az, ami miatt az RB Leipzignél az általános környezet is olyan kiváló számomra, ez biztosítja a feltételeket ahhoz, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsam - nyilatkozta a klubhonlapon Gulácsi

Olvastad már?
A magyar szurkolókkal riogatnak az Eb előtt: "Félelmetes huligáncsapat, hírhedtek az erőszakról"
A skót szurkolókat figyelmeztette a legolvasottabb helyi bulvárlap cikke, hogy legyenek résen, amikor "szemtől szemben állnak majd a labdarúgás egyik legfélelmetesebb huligáncsapatával" - azaz a magyar táborral...
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
MTK Budapest
Kölcsönadás
Zuigéber Ákos a következő idényt a Budafok csapatánál tölti majd kölcsönben. A 21 éves támadó tavasszal a Szegednél szerepelt, 11 bajnokin egy gólt szerzett. (mtkbudapest.hu)
ZTE
Zoran Lesjak
A szlovén élvonalbeli lendvai Nafta bejelentette a Zalaegerszegtől távozó Zoran Lesjak érkezését.
Szentlőrinc
Távozott a vezetőedző
A Szentlőrinc tulajdonosának döntése értelmében távozott a vezetőedzői posztról Pichler Gábor. A Csakfoci korábbi értesülése szerint Waltner Róbert lesz a klub új trénere.
Tovább az összes átigazoláshoz