Fotó: MTI/Kovács Tamás

Kuznyecov kiosztotta pár játékosát: "Ahelyett, hogy fociztak volna, mással voltak elfoglalva", Grzelakot megkérdezték, ő marad-e a Vidi edzője a szünet után is - NB I-es értékelések

Az NB I szombati játéknapján két találkozót rendeztek, így értékelték a látottakat a vezetőedzők.
Nyikes Zoltán 2023. szeptember 2., szombat 22:19
Fotó: MTI/Kovács Tamás
Az NB I szombati játéknapján két találkozót rendeztek, így értékelték a látottakat a vezetőedzők.
Szerző: Nyikes Zoltán 2023. szeptember 2., szombat 22:19

MTK Budapest–Diósgyőri VTK 2-1

A találkozóról ide kattintva olvashat bővebben!

Horváth Dávid (MTK): – Nagyon nehéz volt megszerezni a három pontot, jól játszott az ellenfél. A második gólunkig kontrolláltuk a meccset, jól mentünk át támadásba. Utána voltak nagyobb problémáink, át is kellett szervezni a védelmünket, az utolsó negyed órára arra rendezkedtünk be, hogy kibírjuk a végéig. Le a kalappal a játékosok előtt, nagy munkát végeztek, de a góljainknál és a helyzeteinknél volt foci is, úgyhogy elégedettek lehetünk. A Diósgyőr a játéképítésnél a félterületeken és a széleken akarta áttörni a védelmi vonalakat, ezeket kellett lezárnunk, jól is dolgozott mindkét szélsőnk. Persze hibák voltak, amiket kijavítunk, de most örülünk a három pontnak. Nagyon odafigyelünk az egyensúlyra, a csapatdinamikára, amire szükség van a nyugodt heti munkához. Ugyanaz a csapat vagyunk három győzelem után is, mint amikor nem sikerült három meccsen győzni. Nyugalomban, higgadtan, türelmesen végezzük a munkát és ha a fogaskerekek a helyén vannak, akkor az azt vonhatja maga után, hogy elérjük a célunkat, hogy stabilizáljuk magunkat az élvonalban, mert a korábbi években ez nem sikerült. (M4 Sport)

Kuznyecov Szergej (DVTK): – Nem egészen vagyok megelégedve pár játékos első félidei teljesítményével. Ahelyett, hogy futballoztak volna, többször is mással voltak elfoglalva. Próbáltam félidőben felébreszteni őket, mert játékban olyan hatalmas problémákat nem láttam. Kaptunk egy gyors gólt pontrúgásból, utána átadták nekünk a területet, próbáltunk bontani, de nem voltunk eléggé hatékonyak, bár a helyzeteink megvoltak, elég ha csak Vancas lehetőségére gondolok, ez sokat változtathatott volna. A második félidőben mondtam, hogy fel kell pörgetni a játékot, gyorsabban kellene járatni a labdát és váltogatni az oldalakat, mert az MTK teljesen beállt a második játékrészben. Ha nem veszítette volna el olyan könnyen a labdát Lukács középen, nem hinném, hogy veszélyben lettünk volna. Nálunk sok helyzet volt, be kellett volna rúgni. A védekező és kontrára játszó játék nyert. Új csapatunk van, sokat kell még gyakorolni, fájdalmas a vereség. A válogatott szünetben alaposan ki kell elemeznünk a mérkőzéseket, be van tervezve egy felkészülési meccs is szombatra, majd jön egy kupameccs, aztán pedig a DVSC elleni bajnoki, ami fontos mérkőzés számunkra, ott kell megmutatni igazán, mire is vagyunk képesek. (M4 Sport)

Paksi FC–Fehérvár FC 2-0

A találkozóról ide kattintva olvashat bővebben!

Bognár György (Paks): – Nagyon sokat kellett melózniuk a srácoknak, a profi futballban nagyon fontos, hogy az ember tudjon veszíteni – utalt Bognár arra, hogy a Fradi elleni kiütéses vereséget követően sikerült felállniuk. – A Vidi egy játszós csapat, minden labdát meg akarnak játszani, ilyen szempontból a letámadás is jobban ül ellenük, sokszor ott tudjuk tartani a labdát az ellenfél térfelén hosszú ideig, ez döntő momentum a Fehérvár elleni mérkőzéseken. Nagyon örültem Mezei góljának, mert játékhiánya volt, keveset játszott eddig, de most úgy alakult, hogy be tudtam küldeni. Kértem tőle, hogy minden szögből lőjön, nagyon jó bal lába van, de az összjáték érzéke is kiváló. A labdái is jók voltak, egyérintőből nagyon jól forgatta a játékot, jó passzai voltak, a játékának majdhogynem jobban örülök, mint a góljának. A válogatott szünet alatt mindennel foglalkozni kell. Nagyon egyforma és kiegyensúlyozott ez a bajnokság, a Fradi mögött bárki, bárkit, bárhol elverhet, ilyen szempontból jó és nyílt bajnokság. Minden meccsre külön kell készülni, koncentrálni, itt nem lehet sorozatokban gondolkodni. (M4 Sport)

Bartosz Grzelak (Vidi): – Nem voltunk elég jók, sok labdát adtunk el a mérkőzés egész ideje alatt, ez pedig megnehezíti azt, hogy felépítsük a támadójátékunkat. Gratulálok az ellenfélnek a három ponthoz, ma jobbak voltak nálunk. Meglepődtem a mai teljesítményünkön, talán nem nőttünk fel ahhoz a feladathoz, hogy hétről hétre nyerjünk. Benne vagyunk egy folyamatban, ha jó csapat akarunk lenni, akkor el kell érnünk egy stabil szintet, hogy hétről hétre jól tudjunk teljesíteni, ettől ma messze voltunk. Láthatták, mennyi helyzetünk volt, több mint az ellenfelünknek, de ezeket nem tudtuk értékesíteni. Nem szabad kihagyni ennyi helyzetet és nem szabad gólokat kapni, ilyen egyszerű a futball matematikája – válaszolta az edző, akinél arra is rákérdeztek, hogy a hat forduló alatt aratott egy győzelem elég-e ahhoz, hogy ő vezesse a csapatot a válogatott szünet után is. – A döntés nem az enyém, de amilyen sok változtatás volt nyáron a csapatban, azután tudtuk, hogy nem leszünk a bajnokság elején, tudtuk, hogy lesznek olyan időszakok, amikor szenvednünk kell. Múlt héten volt egy jó hétvégénk, azt megelőzően pedig döntetlent értünk el a Puskás ellen, vissza kell térnünk a győzelmekhez. Ez egy hosszú távú projekt, de a döntés nem az enyém. (M4 Sport)

Olvastad már?
Újabb támadó hagyta el a Real Madridot, a Liverpoolnál már tudják, ki lehet Salah utódja - külföldi körkép
A legfontosabb és legérdekesebb szombati hírek a külföldi foci világából és a nemzetközi átigazolási piacról.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
DVSC
Leendő érkező
"Ha minden jól megy, 2024 nyarán leigazolunk egy rendkívül tehetséges, feltörekvő magyar játékost. Már régóta követjük a pályafutását, több mint 15 oldalnyi riportom van róla" - mondta Hayk Hovakimyan. (dvsc.hu)
DAC
Csinger Márk
A DAC 2027-ig hosszabbított U21-es magyar válogatott védőjével, Csinger Márkkal.
Ferencváros
Ifj. Lisztes Krisztián
Németországi sajtóhírek szerint a Frankfurt minden egyes meccs után, amit Lisztes a Ferencvárosnál játszik még a mostani idényben, egy kisebb prémiumot fizet a magyar klubnak.
Tovább az összes átigazoláshoz