Fotó: dvtk.eu

Kizárólag külföldi játékost igazolt idáig a DVTK: "Megkerestük egy magyar labdarúgó klubját, akik hajlandóak lettek volna az üzletre, de..."- a stabil bennmaradás a cél

Dr. Bajúsz Endre arról beszélt, hogy egy magyar labdarúgóért annyi pénzt kért a klubja, ami nagyságrendileg az OTP Bank Ligában átlagosnak mondható éves bér duplája.
Csakfoci.hu 2023. július 26., szerda 16:51
Fotó: dvtk.eu
Dr. Bajúsz Endre arról beszélt, hogy egy magyar labdarúgóért annyi pénzt kért a klubja, ami nagyságrendileg az OTP Bank Ligában átlagosnak mondható éves bér duplája.
Szerző: Csakfoci.hu 2023. július 26., szerda 16:51

Szombaton 18 órától a Puskás Akadémia ellen kezdi meg az OTP Bank Liga 2023/24-es szezonját a Diósgyőri VTK. Dr. Bajúsz Endre, a klub sportigazgatója dvtk.eu-nak beszélt a miskolciak átigazolásairól és a szezonbeli terveikről.

- Olyan stabil csapatot építünk, amire a következő években tovább tudunk építkezni. Mindenekelőtt a stabil bennmaradás a célunk, és igyekszünk minél előbb megszerezni az ehhez szükséges pontszámokat. Ugyanakkor azt is tudjuk, a 12 csapatos a mezőny sűrűsége miatt biztosan lesznek olyan időszakok, amikor a dobogó közelségét, máskor a kiesés rémét hozzák majd velünk kapcsolatban szóba - kezdte a szakvezető.

- Régóta dolgozunk a keret megerősítésén, és amikor matematikailag is biztossá vált, hogy a 2023/2024-es idényben az élvonalban játszunk, akkor felpörögtek az események. Elsősorban szerettük volna megtartani a sikeres csapat húzóembereit, ami egy kivétellel sikerült, Cseke Benjámin kölcsönszerződését nem tudtuk véglegesíteni. A magyar mag együtt maradt, erre az erős alapra lehet építkezni. Hozzájuk igazoltuk az újakat, ám ne felejtsük, hogy szeptember 6-ig nyitva áll az átigazolási piac - folytatta Bajúsz, aki kitért arra is, hogy a klub csupa külföldi labdarúgót igazolt nyáron. (A diósgyőriek Karlo Sentic (Hajduk Split), Artem Odincov (Kisvárda, lejárt a szerződése), Bozhidar Chorbadzhiyski (Widzew Lodz), Julien Célestine (Club León), Rudi Požeg Vancaš (FC Koper), Marin Jurina (Al-Faisaly), Álex Vallejo (Stal Mielec), Godfrey Bitok Stephen (Nigéria, próbajáték után), Vladislav Klimovich (legutóbb Nea Salamina, próbajáték után), Bright Edomwonyi (FC Koper) és Argyris Kampetsis (Panathinaikosz) érkezését is bejelentették korábban.)

Mindenekelőtt számomra az a legfontosabb, hogy olyan labdarúgók alkossák a DVTK keretét, akikkel el tudjuk érni a céljainkat. Fontossági sorrendben előbb következik a technikai és taktikai tudás, a mentális képesség, valamint az emberi tulajdonság, és csak utána az útlevél.

- Persze, ha minden mutató egyforma, akkor igyekszünk előnyben részesíteni a magyar játékosokat, ami nem egyszerű. Mondok egy konkrét példát név nélkül.

Megkerestük egy magyar labdarúgó klubját, akik hajlandóak lettek volna a játékjogát értékesíteni, de mondtak egy összeget, ami nagyságrendileg az OTP Bank Ligában átlagosnak mondható éves bér duplája. És ehhez jött még a játékos fizetése.

- Ekkor körbenéztünk a világpiacon, és találtunk egy hasonló (de reményeink szerint még jobb) külföldit, akit szabadon igazolhatóként el tudtunk hozni, és még a fizetési igénye is alacsonyabb. A költségvetési fegyelmet szem előtt tartva a két ajánlat összevetésekor nem sokat gondolkodtunk a döntésen. Ennek ellenére középtávon nem zárjuk ki, hogy átigazolási díj ellenében érkezzen valaki Diósgyőrbe.

Az interjú zárásában a sportigazgató az együttes fiataljairól is szót ejtett.

Bényei Ágoston még mindig csak 20, Jurek Gábor pedig 19 éves, miként Bánhegyi Bogdán is. Rajtuk kívül Illés Bálintra is számítottunk, ám ő távozni akart. De ne feledkezzünk el a szintén 20 éves Csatári Gergőről sem, aki az előző idényben 35 bajnokit játszott Kazincbarcikán az NB II-ben, és egész nyáron Diósgyőrben készült. Az MLSZ fiatalok szerepeltetésére vonatkozó ajánlást tesz az NB I-ben, azaz az NB II-vel ellentétben nem kötelező az összes mérkőzés minden egyes percében fiatalt szerepeltetni, hanem éves szinten kell megfelelő mennyiségű "fiatalpercet" gyűjteni. Az élvonalban ez ajánlás, amit a már említett költségvetési fegyelem miatt magunkra nézve kötelező érvényűnek tekintünk.

A klubhonlap tájékoztatásából az is kiderült, hogy Bertus Lajos és Viczián Ádám sem szerepelnek az előttünk álló bajnokságra vonatkozó tervekben, így ők jelenleg a második csapat edzését látogatják.

Olvastad már?
Máté Csaba: "Nagyon mélyre löktük magunkat" - a Fradit durván megviselte a feröeriek elleni kudarc
Máté Csaba vezetőedző és a Fradi csapatkapitánya, Dibusz Dénes nyilatkozott a Shamrock Rovers elleni EKL-selejtezőt megelőző sajtótájékoztatón.
Elolvasom
Neked ajánljuk
Átigazolások
NB III
Kun Bertalan
A PSV-t is megjárt korábbi utánpótlás-válogatott szélső, Kun Bertalan a harmadosztályú Veszprémhez szerződött.
NB III
Urbán Flórián
Bejelentették, hogy a BVSC-től távozó Urbán Flórián a harmadosztályú Csornánál lett vezetőedző.
DVSC
Leendő érkező
"Ha minden jól megy, 2024 nyarán leigazolunk egy rendkívül tehetséges, feltörekvő magyar játékost. Már régóta követjük a pályafutását, több mint 15 oldalnyi riportom van róla" - mondta Hayk Hovakimyan. (dvsc.hu)
Tovább az összes átigazoláshoz